برای پرورش گیاه نیازی به خاک یا آفتاب ندارید، اما صبر لازم است!
دانشمندان اولین سالادشان را در قطب جنوب برداشت کردند.
ما انسانها نمیتوانیم بر روی زمین بنشینیم و تکان نخوریم! ما دلمان میخواهد فضا را بگردیم و به دنبال سیارات و ستارهها باشیم. اما برای انجام این سفرهای دور و دراز نیاز به انرژی داریم و مطمئنا ما سوخت فضا پیماها را نمیخوریم!
پرورش دادن گیاهان در فضا و بر روی دیگر سیارات به آن معنی است که باید با شرایطی سخت دست و پنجه نرم کنیم، ما آفتاب درستی در اختیار نخواهیم داشت و به خاک خوب هم دسترسی نداریم. برای تمرین پرورش گیاهان در فضا چه جایی بهتر از قطب جنوب؟
گروهی از دانشمندان آلمانی در ایستگاه نیومایر۳ قطب جنوب اولین دسته از سبزیجاتشان را با موفقیت برداشت کردند. آنها این سبزیجات را در ساختمانی که بیشتر شبیه به یک جعبه مخصوص حمل و نقل بود تا یک گلخانه، کاشته بودند!
این دانشمندان اظهار داشتند: “ما در طول هفتههای گذشته چیزهای زیادی راجع به خود اتکایی در کاشت گیاهان آموخیتم و برایمان مشخص شد که قطب جنوب مکانی ایده آل برای انجام آزمایشات ما است.
این گلخانه دارای تکنولوژیهای زیادی برای تست بهترین راه برای کاشت گیاهان در فضا است. این امکانات سوم ژانویه به قطب جنوب رسیدند و تا فوریه آماده استفاده شدند. در این زمان دانشمندان شروع به کاشت محصولات مختلف کردند، همه آنها را بدون استفاده از خاک، حشره کش و آفتاب کاشتند و به جای آن بر اصول کشاورزی هیدروپونیک تمرکز کردند.
این پروسه شامل چرخه آب چند بار استفاده شده و سیستم غذا رسانی که از یخهای آب شده، فیلتر شده و تصفیه شده اطراف پایگاه استفاده میکند، است. چراغهای ال ای دی که استفاده شده اند تنها به مقدار نیاز هر گیاه هستند همچنین سیستم کربن دی اکسید هم برای تشویق گیاهان به رشد بیشتر موجود است.
افرادی که میخواهند وارد گلخانه شوند باید از ایر لاک و استریل کننده یو وی بگذرند. فیلتر هوایی که در گلخانه تعبیه شده هوا را برای گیاهان مطلوب نگه میدارد.
مانند وقتی که در فضا این کار انجام میشود، و یا حتی درون باغچه، زمانی که گیاهان بزرگ شوند اوضاع کمی پیچیده میشود.
یکی از مهندسان این پروژه گفت: “بعد از اینکه دانهها را در اواسط فوریه کاشتیم، با چند مشکل غیر منتظره رو به رو شدیم، مانند خراب شدن سیستم و یک طوفان خیلی قوی. اما خوشبختانه توانستیم بر همه این مشکلات غلبه کنیم”
بعد از این مدت کار سخت که ارزشش را داشت دانشمندان ۳٫۵ کیلو گرم کاهو، ۷۰ تربچه و ۱۸ خیار برداشت کردند!