لاتاری بهمعنای قرعهکشی است اما لاتاری گرین کارت آمریکا، عنوان برنامهای است که دولت ایالات متحده برای حفظ تنوع نژادی در این سرزمین طراحی کرده. یعنی چه؟ یعنی دولتمردان آمریکایی، برای افرادی که خواهان زندگی در ایالات متحده هستند، سیستمی را طراحی کردهاند تا آنان بتوانند راحتتر به این خواسته خود برسند.
چگونه؟ اینگونه که متقاضیان در این برنامه ثبتنام میکنند تا در تاریخی معین، بین تمام آنان یک قرعهکشی کامپیوتری برگزار شود. نتیجه چیست؟ اینکه برندگان لاتاری آمریکا فرصت خواهند داشت با تکمیل مراحل پس از قبولی خود، ویزای آمریکا را دریافت کنند و رویاهایشان را در آغوش بگیرند!
اما نکته همینجاست که برندهشدن در لاتاری، لزوما بهمعنای دریافت ویزا نیست. بلکه باید چیزهایی را دانست تا این پروسه با موفقیت سپری شود. آن دانستنیها چیستند؟ چند فوت کوزهگری! همراهمان باشید تا بگوییم.
اول | برای تکمیل فرم برندگان لاتاری با افراد باتجربه مشورت کنید
فرض کنید برنده لاتاری آمریکا شدهاید. میدانید در قدم اول باید چه کار کنید؟
بگذارید توضیح بدهیم. قدم اول شما بهعنوان یک برنده لاتاری، تکمیل فرم برندگان لاتاری یا همان فرم DS-260 است. بنابراین چنانچه از برندگان خوشاقبال لاتاری بودید، ابتدا باید سوالات این فرم جواب بدهید.
خوب چرا گفتیم کمک بگیرید؟ مگر این کار سخت است؟! علت توصیۀ ما این بود که فرم DS-260، بهصورت حقوقی طراحی شده. بنابراین برای جوابدادن به این سوالات، تنها تسلط بر زبان انگلیسی کافی نیست. بلکه شما باید دانش و تجربه قضایی هم داشته باشید.
بنابراین اگر با این مسائل آشنا هستید، کارتان نسبتا راحت است. اما اگر با موضوعات حقوقی سروکار نداشتهاید، پیشنهاد میکنیم قبل از تکمیل فرم، حتما با مشاوران یا کارشناسان مهاجرتی مشورت کنید. به این خاطر که هرگونه اشتباهی در واردکردن اطلاعاتتان، میتواند شانس شما را برای دریافت ویزا بهخطر بیندازد.
تازه! این فقط یک روی ماجراست. روی دیگر سکه آن است که برای جانسالمبهدربردن از برخی قسمتهای فرم DS-260، شما باید از حساسیتهای آمریکا هم باخبر باشید! مثلا در این فرم بخشی تحتعنوانSecurity and Background وجود دارد که سوالات آن، مستقیما به امنیت ملی آمریکا مربوط میشود.
بهعنوان مثال میپرسند «آیا طبق قوانین ایالت متحده واکسینه شدهاید؟» یا «آیا تاکنون در نیروهای نظامی خدمت کردهاید؟». خوب شما برای اینکه بتوانید پاسخ درستی به این سوالات بدهید، باید با مسائل امنیتی ایالات متحده نیز آشنایی داشته باشید. چرا که برخلاف ظاهر، جواب اینقبیل سوالات آن چیزی نیست که ما فکر میکنیم.
پس بیایید تا یک بار دیگر، نکته اول را مرور کنیم. اینکه حتی اگر به زبان انگلیسی مسلطید، برای تکمیل فرم DS-260 از مشاوران و کارشناسان مهاجرتی کمک بگیرید. چرا که اینگونه، شانس بیشتری برای دریافت ویزا خواهید داشت.
دوم | برای انجام آزمایشات مدیکال بهدقت زمانبندی کنید
از جمله مراحل بعد از برنده شدن در لاتاری آمریکا، مرحله مدیکال است. یعنی چه؟ یعنی شما برای مهاجرت به سرزمین یانکیها، باید به پزشکان مورداعتماد این کشور مراجعه کنید و ضمن انجام معاینات کلی، آزمایشهایی را هم پشتسر بگذارید.
اما همین؟! یعنی سپریکردن این مرحله، فقط نیازمند مراجعه به طبیبان موردتایید آمریکا است؟ بله! اما قضیه به همین سادگیها هم نیست! به این خاطر که در داخل کشور، نمیتوان تاییدیه مدیکال را دریافت کرد. بنابراین شما باید با یک زمانبندی دقیق، در وقت مناسب به کشورهای مجاور سفر کنید و این گواهی را دریافت کنید.
اهمیت برنامهریزی اصولی نیز در همین است که چنانچه سفر خود را در زمان درست انجام ندهید، ممکن است عواقب ریزودرشتی در انتظارتان باشد! مثلا کمترین نتیجه این اتفاق، تحمیل هزینههای اضافی به شما و بدترین نتیجهاش، مردودشدنتان در مصاحبه با افسر سفارتیست.
بگذارید شفافتر توضیح بدهیم!
میدانیم که یکی از مدارک موردنیاز سفارت آمریکا در روز مصاحبه، گواهی مدیکال است. حال باید بدانید که اعتبار این برگه 6ماهه است. بنابراین چنانچه در موعد مصاحبۀ شما اعتبار این گواهی تمام شده باشد، باید مجددا رنج و هزینه سفر را بهجان بخرید تا از پزشک مربوطه گواهی جدیدی دریافت کنید.
از سوی دیگر هم، اگر انجام آزمایشات مدیکال را بیشازحد بهتاخیر بیندازید یا با سرشلوغی مراکز مدیکال روبهرو شوید، ممکن است نتوانید گواهیتان را تا روز مصاحبه دریافت کنید و افسر ریجکتتان کند.
پس چاره چیست؟ همان که گفتیم؛ برنامهریزی دقیق برای انجام آزمایشات مدیکال و مطالعه کافی راجعبه مراحل بعد از قبولی در لاتاری.
سوم | برای مراجعه به سفارت آمریکا برنامهریزی منعطفی داشته باشید
آیا میدانید که چه موقعی باید به سفارت آمریکا مراجعه کنید؟ جوابش ساده است. هر زمان که خودشان اعلام کنند! به این معنی که در رابطه با ویزای لاتاری آمریکا، این KCC یا همان مرکز کنسولی کنتاکی ایالات متحده است که مکانوزمان مراجعه به سفارت را تعیین میکند.
شیوه کار هم به این صورت است که مدتی پس از زمان اعلام نتایج لاتاری، این مرکز به برندگان لاتاری اطلاع میدهد که در چه تاریخی، به کدامیکی از سفارتهای آمریکا مراجعه کنند. بنابراین کار برندگان در ظاهر ساده است. آنها باید مدارک را جمعآوری کنند و در زمان تعیینشده، راهی سفارت بشوند.
اما واقعیت این است که گاهی اوقات، هیچچیزی طبق برنامه پیش نمیرود! یعنی ممکن است بهدلیل مسائلی مانند تعطیلی ناگهانی سفارت، برنامهریزی افراد بههم بخورد و آنها متحمل هزینههای اضافی بشوند. بهخصوص که هزینه بلیت، اقامت طولانیتر و… میتواند سرسامآور باشد.
راهحل چیست؟
اول. تنظیم یک برنامه زمانی منعطف که نیازمند آشنایی با شیوه کاری سفارتهاست.
دوم. استفاده از تورهای سفارتی که ویژگی اصلیشان، برنامهریزی انعطافپذیرشان است و اختصاصا برای حضور در سفارت طراحی شدهاند. باید بدانید این تورها در شرایط بحرانی نیز کارایی بسیار زیادی دارند و به افراد کمک میکنند که بدون پرداخت هزینههای اضافی، شرایط را کنترل کنند.
چهارم | بهخوبی برای مصاحبه با افسر سفارت آمریکا آماده شوید
این مورد را هرگز فراموش نکنید؛ سرنوشت ویزای شما در دستان افسر سفارت آمریکا است. پس نکته طلایی اخذ ویزای لاتاری همین است: آمادگی برای رویارویی با افسر!
حالا اینکه منظورمان از آمادگی چیست و چگونه باید آماده شد، مفصل است. صبر کنید تا توضیح بدهیم.
ببینید! دانستیم که یکی از مهمترین مراحل پَسالاتاری، مراجعه به سفارت آمریکا است. چرا که شما با حضور در ساختمان سفارت، میخواهید گام آخر را برای دریافت ویزای خود بردارید. این گام چیست؟ رویارویی با افسر سفارتی و پاسخ به سوالات وی.
بنابراین پیش از اینکه در برابر افسر حاضر شوید، بهتر است راجعبه شیوه مصاحبه و کیفیت سوالات او اطلاعات کسب کنید. ضمنا یادتان نرود! شما تنها یک بار میتوانید با افسر مصاحبه کنید. بنابراین بههیچعنوان نباید این شانس را از دست بدهید.
اما چگونه باید در این باره اطلاعات کسب کرد؟
راههای زیادی وجود دارد؛ مانند جستوجو در اینترنت، پرسش از افرادی که قبلا در مصاحبه شرکت کردهاند، مشورت با افراد باتجربه و… با این حال، باید بدانید که این شیوهها چندان کارآمد نیستند و اطلاعات محدودی به شما میدهند. زیرا سوالات مصاحبه، بر اساس شرایط شخصی افراد فرق میکند.
بنابراین اگر بهدنبال کسب اطلاعات کامل درباره مصاحبه سفارتی هستید، ما این شیوهها را پیشنهاد نمیکنیم. بلکه توصیهمان، شرکت در «جلسات شبیهسازی مصاحبه با افسر» یا همان «ماک سفارتی» است که در داخل ایران، موسسههای انگشتشماری مانند موسسه مهاجرتی حامی مهاجر آن را ارائه میکنند.
گفتنی است که در طی این جلسات، کارشناسان مهاجرتی تمام نکات لازم را در خصوص شیوه پاسخگویی به سوالات افسر بیان میکنند و با توجه به شرایط افراد، آنها را برای روز مصاحبه آماده میکنند. برای برخورداری از خدمات ماک سفارتی حامی مهاجر، با شماره 02149078 تماس بگیرید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد