خرید سرور مجازی پرسرعت راهی برای میزبانی از دادههای برنامه و سایت خود بدون نیاز به سرورهای جاگیر و اغلب پردردسر فیزیکی است. سرورهای مجازی بستری برای میزبانی از دادهها و اطلاعات مورد نیاز یک وبسایت یا اپلیکیشن هستند که به شکلهای مختلف در اختیار کاربران قرار میگیرند. بعضی از سرورها مشترک بوده و منابع آنها با تکنولوژی مجازیسازی میان چند کاربر تقسیم میشود و برخی دیگر سرورهای اختصاصی هستند که به یک سایت یا برنامه اختصاص داشته و تمام منابع سرور، برای یک مورد خاص صرف میشود.
کاربرد سرور مجازی پرسرعت چیست؟
سرورهای مجازی پرسرعت کاربرد زیادی دارند و با استفاده از آنها میتوان میزبانی از برنامهها و سایتهای خود را به شکل بهتری انجام داد. این سرورها که جایگزین عالی سرورهای فیزیکی هستند، از اطلاعات و دادهها محافظت کرده و در زمان نیاز، در اختیار کاربر قرار میدهند. این سرورها که کاربرد زیادی هم دارند، امروزه جزو پرطرفدارترین انواع سرورها محسوب میشوند. از مهمترین کاربردهای این سرورها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
میزبانی وب
اولین و مهمترین کاربرد سرورهای مجازی، میزبانی وب است. بیشتر کاربران سرورهای مجازی را به این منظور استفاده میکنند. با استفاده از این نوع سرورها امکان میزبانی ایمن و مطمئن انواع وبسایت، پرتال، فروشگاه آنلاین و… فراهم میشود.
سرور ایمیل
سرورهای مجازی به عنوان سرور ایمیل هم کاربرد داشته و امکانات مختلفی را برای کسب و کارها یا سازمانهایی که ایمیل مارکتینگ انجام داده یا استفاده بیشتری از ایمیل دارند، ارائه میکنند. با استفاده از این سرورها مدیریت و ذخیرهسازی اطلاعات موجود در ایمیل سادهتر انجام شده و رسیدگی و پاسخدهی به موارد لازم در آنها نیز به شکل راحتتری صوت میگیرد.
پایگاه داده
دیگر کاربرد سرورهای مجازی، نگهداری و مدیریت پایگاه داده است. پایگاههای داده معمولا حاوی اطلاعاتی مهم در مورد برنامههای پرمصرف و دادهها، اطلاعات مالی و شخصی کاربران هستند. نشر این اطلاعات گاهی باعث ضرر و زیان مالی شدید میشود. با استفاده از سرورهای مجازی و به شکل امن میتوان پایگاه داده را پشتیانی و از اطلاعات موجود در آن محافظت کرد.
توسعه نرمافزارها
از سرورهای مجازی میتوان به عنوان بستری برای توسعه نرم افزارها و تست آنها هم استفاده کرد. طراحان نرم افزار و اپلیکیشن برای اطمینان از صحت طراحی و کدنویسی خود ابتدا باید برنامه را تست کرده و از عملکرد صحیح آن مطمئن شوند.
به این منظور سروری نیاز است که اطلاعات روی آن ذخیره شده و در زمان لازم مورد استفاده قرار گیرد. سرور مجازی، بهویژه سرور اختصاصی مجازی یکی از بهترین بسترها در این زمینه است. با استفاده از سرورهای مجازی امکان تست برنامه، ثبت تغییرات و بهروزرسانیها و… وجود دارد.
سرور بازیهای آنلاین
انجام راحت بازیهای آنلاین و عدم بروز مشکلاتی مانند لگ زدن حین بازی و… نیازمند سروری قوی با ویژگیهایی مانند بالانسینگ بار است. سرورهای مجازی بستر خوبی برای این موضوع هستند. با خرید سرور مجازی پرسرعت اختصاصی میتوان یک بستر وسیع برای ذخیرهسازی داده و اطلاعات تمام کاربران فراهم کرد. خرید سرور اختصاصی مجازی نیاز به استفاده از دیگر سرویسها را از بین میبرد.
محیطهای آموزشی
از دیگر کاربردهای سرورهای مجازی میتوان به استفاده از آنها در محیطهای آموزشی اشاره کرد. این سرورها برای استفاده از فضای ابری و مراکز داده در محیطهای آموزشی مناسب هستند. برای مثال شرکتها این امکان را دارند که مطالب آموشی مورد نیاز برای آشنایی کارکنان با فضا و سیاستهای کاری و… را روی فضای ابری سرور مجازی فعال کنند.
استفاده از سرورهای مجازی در شرکتها، نیاز به استفاده از سرورهای فیزیکی را تا حد زیادی کاهش داده و بستری مناسب و در دسترس برای مدیریت پایگاه داده فراهم میکند.
مزایای استفاده از سرورهای مجازی چیست؟
سرورهای مجازی، خیلی زود در میان کاربران به محبوبیت رسیده و به عنوان بستر اصلی ذخیرهسازی داده و اطلاعات مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین مزیت سرور مجازی نسبت به سرورهای فیزیکی، قابلیت استفاده از آنها در هر جای دنیا است و تنها باید اطلاعات اولیه برای دسترسی به سرور را داشته باشید. البته این موضوع تنها مزیت این سرورها نیست. خرید سرورهای مجازی و استفاده از آنها مزایای دیگری هم دارد که عبارتند از:
- قیمت مناسب: از مهمترین مزایای سرورهای مجازی میتوان به قیمت مناسب آنها اشاره کرد. سرورهای مجازی نسبت به سرورهای فیزیکی قیمت مناسبتری داشته و برای افرادی که بودجه کافی در اختیار ندارند، کاربردیتر هستند.
- سفارشیسازی: سرورهای مجازی در انواع اختصاصی هم وجود دارند که این نوع سرورها را میتوان سفارشیسازی کرد. سفارشیسازی سرورها امکانات بیشتری را در اختیار کاربر قرار میدهد و تمام فضای سرور را به یک سایت یا برنامه اختصاص میدهد.
- امنیت بالا: از دیگر مزایای سرورهای مجازی به خصوص از نوع اختصاصی میتوان به امنیت بالای آنها اشاره کرد. نوع اختصاصی سرورهای مجازی نسبت به هاستهای اشتراکی، امنیت بالاتری داشته و با استفاده از آنها دیگر سایتها قادر به دسترسی منابع و فضای سرور شما نخواهند بود.
- مقیاس و انعطافپذیری: یکی دیگر از مزایای سرورهای مجازی و اختصاصی، مقیاس یا انعطافپذیری آنها است. در واقع شرکتها، ارائهدهندگان سایت یا نرمافزار این امکان را دارند که ابتدا سروری با حداقل امکانات خریداری کرده و براساس نیاز خود، آن را ارتقا دهند. این کار هم باعث صرفهجویی در هزینهها میشود و هم مدیریت اطلاعات سرور را سادهتر میکند.
نکاتی برای خرید سرورهای اختصاصی
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، سرورهای مجازی به شکلهای مختلفی عرضه میشوند. برخی سرورها مشترک بوده و فضای میزبانی را به چند کاربر اختصاص میدهند. هر چند در نهایت هر یک از کاربران این سرورها فضایی مشخص را در اختیار دارند اما وجود اطلاعات چند حساب مختلف گاهی باعث بروز مشکلاتی میشود.
برای جلوگیری از بروز این مشکلات، سرورهای اختصاصی انتخابی مناسبتر هستند. البته برای تهیه سرور مجازی از نوع اختصاصی باید به نکاتی توجه کرد تا بهترین نوع این سرورها انتخاب و خریداری شوند. خرید سرور اختصاصی مناسب، مدیریت دادهها را سادهتر کرده و خیال کاربران را بابت امنیت اطلاعات خود راحت میکند. از جمله نکاتی که برای خرید سرورهای اختصاصی باید به آن توجه کرد، موارد زیر هستند:
- میزان ترافیک مورد انتظار خود را مشخص کرده و براساس آن اقدام به خرید سرور کنید.
- نوع عملکرد، امنیت و کنترل مورد انتظار خود روی سرور را مشخص کرده و سپس براساس آن سرور مناسب را خریداری کنید.
- به پشتیبانی ارائهدهنده سرور توجه کنید و حتما سرورهایی را انتخاب کنید که پشتیبانی از خریداران را به صورت حرفهای و دقیق انجام دهند.
- قیمت سرورها را بررسی کرده و با بودجهای که در اختیار دارید، مقایسه کنید. این کار به انتخاب بهترین سرور هم کمک میکند.
- نوع برنامه یا سایتی که قصد میزبانی از آن را دارید مشخص کنید. در برخی موارد، نوع سرور براساس نوع برنامه یا سایت انتخاب میشود.
علاوه بر نکات گفته شده، مشاوره با افراد متخصص در این زمینه به انتخاب بهترین سرور اختصاصی و خرید مطمئن آن کمک میکنند. در صورتی که با فضای سرورها آشنایی نداشته و اولین خرید خود را تجربه میکنید، مشورت با افراد باتجربه را جدی بگیرید.
سرورهای مجازی اختصاصی برای چه افرادی مناسب هستند؟
همه افرادی که به نوعی با فضای اینترنت سروکار داشته و مسئولیت توسعه و نگهداری سایت یا نرمافزاری وابسته به اینترنت را برعهده دارند، امکان استفاده از سرورهای مجازی را خواهند داشت. با این حال، نیاز برخی گروهها به این سرورها بیشتر از سایرین است، برای مثال:
- کسب و کارهایی که دادههای حساس داشته و دادههای آنها نیاز به امنیت بالا و ویژهتری نسبت به دیگر دادهها دارد.
- برنامههایی که به منابع نرمافزاری اختصاصی نیاز دارند تا عملکرد بهتری داشته و کاربران بدون مشکل از آنها استفاده کنند.
- سازمانها یا کسب و کارهایی که قصد کنترل همه جانبه سرور را داشته اما امکان استفاده از سرورهای فیزیکی برای آنها وجود ندارد.
- کسب و کارهایی که سفارشهایی با موضوع و زمینه خاص را ثبت کرده و برای انجام سفارشات جدید به بخشی از اطلاعات سفارشات قبلی خود نیاز داشته و به دنبال راهی ساده برای جستجوی آنها هستند.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی پاسخ این سوال که سرور مجازی از نوع اختصاصی و پرسرعت چیست و چه کاربردهایی دارد، پرداختیم. همانطور که گفته شد، کاربردهای سرور مجازی بسیار زیاد بوده و با رعایت چند نکته در مورد استفاده از آن میتوان عملکرد خوبی در رابطه با سرور داشت.
سرورهای مجازی در قیمتهای مختلف عرضه میشوند و کاربرانی که به آنها نیاز دارند، ابتدا باید در مورد قیمت سرورها اطلاعات کسب کرده و سپس براساس نیاز خود، سرور مناسب را انتخاب و خریداری کنند. در صورتی که به دنبال کاربری خاص و ویژه از سرورهای مجازی هستید، خرید سرورهای اختصاصی بهترین انتخاب برای شما است.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد