در این محتوا قصد داریم در خصوص نحوه کار و عملکرد دیزل ژنراتور به صورت کلی صحبت کرده و با ساختمان و سازوکار دیزل ژنراتور ها بیشتر آشنا شویم. با ما همراه باشید.
مقدمه ای در خصوص ژنراتور های دیزلی
احتمالا اکثر کسانی که این محتوا را مطالعه می کنند با مفهوم دیزل ژنراتور آشنایی دارند. در صورت عدم آشنایی، دیزل ژنراتور دستگاهی است که انرژی شیمیایی موجود در سوخت فسیلی یعنی گازوئیل را به وسیله موتور دیزل تبدیل به انرژی مکانیکی کرده و پس از آن انرژی مکانیکی تولید شده را به ژنراتور تحویل داده و طی فرآیندی به انرژی الکتریکی و برق تبدیل می کند.
از دیزل ژنراتور ها در کاربردهای متعددی نظیر تامین برق ساختمان های مسکونی و تجاری، صنایع و کارخانه جات ، استفاده در معادن و … استفاده می شود. این کاربردها معمولا به صورت اضطراری و دائم به کار هستند.
در انتهای بخش مقدمه در خصوص انواع ژنراتور های دیزلی می توان گفت که دیزل ژنراتور ها معمولا بر اساس کاربرد (اضطراری – دائم به کار – پیوسته) یا میزان قدرت (از 5 تا 3000 کاوا) یا نوع برند دسته بندی می شوند. از برترین برندهای اروپایی می توان به دیزل ژنراتور کامینز ، پرکینز و ولوو و برندهای چینی می توان به دیزل ژنراتور تلک و بادوین اشاره نمود.
نحوه عملکرد و کارکرد ژنراتور های دیزلی
برای بررسی عملکرد و کارکرد یک دیزل ژنراتور بهتر است با حالت های مختلف عملکردی دیزل ژنراتور ها آشنا شویم. این حالت ها به سه دسته حالت مستقل – حالت موازی و جزیره تقسیم بندی شده که در ادامه به بررسی هر یک میپردازیم.
حالت مستقل
در حالت مستقل عملکرد دیزل ژنراتور به ژنراتور ها و سیستم های دیگر وابسته نبوده و به عنوان یک واحد جدا وظیفه تامین انرژی را برعهده دارد. به عنوان مثال می توان به ژنراتور های دیزلی قابل حمل و ژنراتور های اضطراری که به عنوان تنها منبع تامین کننده برق به حساب می آیند اشاره کرد.
حالت موازی
همانطور که از نام این حالت پیداست زمانی که از چند دیزل ژنراتور به صورت همزمان برای تامین برق یک مجموعه استفاده می شود به این حالت عملکرد موازی گفته می شود. این عملکرد زمانی رخ می دهد که منبع تامین کننده برق اضطراری مجموعه توان تامین برق مجموعه را نداشته و نیاز به کمک منبع دیگری است. معمولا با موازی کردن ژنراتور ها می توان نیاز دائم مجموعه به برق را تا حدودی تامین کرد.
حالت جزیره ای
در عملکرد جزیره ای تعدادی دیزل ژنراتور در مجموعه وجود داشته که وظیفه تامین برق را برعهده دارند اما نه به صورت موازی بلکه هر کدام به صورت مستقل وظیفه تامین برق بخشی را برعهده دارند. از این عملکرد معمولا در سکوهای دریایی و کشتی ها و… استفاده می شود.
بخش های مختلف یک دیزل ژنراتور چگونه کار می کنند؟
یک دیزل ژنراتور از دو بخش اصلی موتور دیزل و ژنراتور تشکیل شده است. هر چند شاسی و بحث کوپله کردن و همچنین تابلو برق را می توان به عنوان یک بخش جدا در نظر گرفت اما دو بخش اصلی یک دیزل ژنراتور ، موتور و ژنراتور بوده که به بررسی مختصر آن می پردازیم.
موتور دیزل
موتور دیزل به عنوان موتور محرک دستگاه تولید برق بوده که از سیستم احتراق داخلی برای تولید انرژی استفاده می کند. به وسیله همین سیستم احتراقی انرژی فسیلی را به انرژی حرکتی تبدیل و به واحد ژنراتور تحویل داده می شود.
یک موتور دیزل از بخش های زیر تشکیل شده است :
- سیستم سوخت رسانی موتور دیزل
- سیستم روغن کاری
- سیستم خنک کننده
- سیستم اگزوز
- توربو شارژ
- رادیاتور
- سایر قطعات موتوری مرتبط
ژنراتور
ژنراتور الکتریکی یا آلترناتور، دستگاهی است که از طریق القای الکترومغناطیسی انرژی مکانیکی که از موتور دیزل دریافت می کند را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند. هر ژنراتور از بخش های : شفت، روتور، استاتور، بدنه ژنراتور و اتصالات و مدار های داخلی تشکیل شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در هر مورد می توانید از طریق لینک های درج شده مطالب را به صورت تکمیلی مطالعه نمایید.
شرکت بینش ابتکار خاورمیانه
شرکت بینش ابتکار خاورمیانه با بیش از یک دهه فعالیت در حوزه فروش انواع تجهیزات صنعتی و دیزل ژنراتور یکی از خوش نامان این عرصه به شمار می آید که تمامی محصولات خود را با ضمانت نامه یک ساله یا 1000 ساعت کار تحویل مشتریان خود می دهد.
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره فنی و فروش از طریق راه های زیر با ما در ارتباط باشید.
آدرس وب سایت : https://bineshebtekar.com/
شماره تماس : 02188288374 – 02188261760