اطلسی یکی از محبوب ترین گیاهان گلدار است. عجیب هم نیست، هم گلهای دل انگیزی دارد و هم مدت گلدهیاش زیاد است. این گیاه تقریبا ۶ ماه سال بیوقفه گل میدهد!
این گل زیبا به عنوان پوشاننده زمین هم استفاده میشود اما در سالهای اخیر بیشتر کاشت آن در گلدانهای آویزمحبوبیت پیدا کرده است. گلهای اطلسی ترومپت مانند و در انواع رنگهای خیره کننده موجود هستند. این گیاه گلهای زیادی تولید میکند و همانطور که گفتیم ۶ ماه از سال خانهتان را گل باران میکند! برای بهتر گل دادن، افزایش گلدهی و افزایش عمر گلها، بهتر است گلهای پژمرده و خشک شده را از روی گیاه بچینید.
تنها اگر در منطقهای با آب و هوای واقعا گرم زندگی میکنید ممکن است گیاهتان در طول تابستان گل ندهد، در بقیه موارد میتوانید روی گلهای آن حساب کنید. همانطور که میدانید اطلسی گیاهی بیرونی است. امروزه میتوایند اطلسی را تقریبا در هر رنگی پیدا کنید. پس رنگ دلخواهتان را تهیه کنید و ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چه طور آن را پرورش دهید.
شرایط نگهداری
– نور
اکثر واریتههای گل اطلسی آفتاب کامل را ترجیح میدهند و نور مستقیم میخواهند. اما گیاه میتواند تا حدودی سایه را هم تحمل کند، به خصوص در مناطق گرم تر. بهتر است روزهای گرم تابستان، در میانه روز، گیاه را در مکانی با مقداری سایه قرار دهید.
– آبیاری
هر زمان که سطح خاک گیاه (به عمق چند سانتی متر) خشک شد آن را آبیاری کنید. نباید اجازه دهید خاک گلدان کاملا خشک شود و گیاه پژمرده شود، قبل از رسیدن گیاه به این درجه آن را آبیاری کنید.
– دما
اگر چه اطلسی دماهای پایین تر را دوست دارد، اما خیلی نسبت به یخبندان مقاوم نیست. پس اگر در اواخر زمستان یا ابتدای بهار گیاه را تهیه کرده اید، صبر کنید تا خطر یخبندان رفع شود و سپس گیاه را در بیرون از خانه بگذارید.
– خاک
خاک اطلسی باید زهکشی نسبتا خوبی داشته باشد در غیر این صورت آب زیاد خاک باعث میشود شاخسار آن خیلی دراز شوند و گلهای کمتری دهد.
– کود دهی
گیاه را به طور ماهانه با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. به این ترتیب گیاه دست از گلدهی برنمیدارد.
گلدهی
واریتههای قدیمی تر اطلسی برای گلدهی نیازمند سر زنی هستند در غیر این صورت گلدهی را متوقف میکنند. حتی واریتههای جدیدتر هم از مقداری هرس در میانه فصل بدشان نمیآید. وقتی ساقههای گیاه شروع به دراز شدن کردند و گلها کم شدند، آن زمان است که باید گیاه را هرس کنید.
کاشت دانه
اگر پرورش گیاه را از کاشت دانه آغاز میکنید، دانههای اطلسی را در آفتاب کامل بگذارید چرا که فقط در این حالت است که آنها جوانه میزنند. اما در کل پرورش اطلسی از دانه آن وقت گیر است، به خصوص اگر در مناطق گرم زندگی میکنید. اطلسی برای جوانه زنی دماهای بالاتر را ترجیح میدهد. دانهها را بر روی خاک مخصوص جوانه زنی پخش کنید و زی آنها پدهای گرمایی قرار دهید و یا در جای گرمی قرارشان دهید. زمانی که بذرها جوانه زدند، آنها را از مکان گرم خارج کنید و به محل خنک تری منتقل کنید.
تعویض گلدان
شاید فکر کنید این گیاه که یکساله است، چه نیازی به تعویض گلدان دارد؟ اما پاسخ آن است که میتوان با کنترل دما و نور، اطلسی را به عنوان گیاهی چند ساله هم نگه داشت.
زمانی که به نظرتان رسید گلدان، برای رشد بیشتر گیاه فضای خالی ندارد، زمان تعویض آن فرا رسیده است. در این هنگام ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک شود. سپس به کف و دیوارههای گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج میشود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشههای گیاه آسیبی نرسانید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. . اگر گلدانی که گیاه را در آن میکارید چند سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، رشد گیاه با اختلال مواجه خواهد شد.