طراحی
برای صحبت درباره طراحی این اسمارت فون تنها کافی است لوگوی HTC را از پایین آن حذف کرده و روی دکمه هوم مجهز به اسکنر اثر انگشت بیضی شکل را هم بپوشانید.
حال تمام مطالبی که درباره طراحی آیفون ۶S گفته شده را با خود مرور کنید!البته باید به خاطر داشت که اچتی سی توانسته این بار بر عدم استقبال بازار از غول One M9 فائق آمده و با عرضه یک موبایل شیک و همراه با مد روز توجهات را به خود جلب کند. هرچند که در این راه شاید از روشی نچندان قابل قبول بهره جسته است.
اما برای افرادی که میخواهند موبایل هوشمندی زیبا و جذاب در دست داشته باشند، اما پول یک آیفون گرانقیمت را نپردازند، One A9 محصولی خوشساخت، با کیفیت و همچنین سخت افزار قابل قبول است. شاید قرار است از این پس اچتی سی هم مانند سامسونگ، سونی، الجی و اپل هنگام فرستادن قهرمانانش به رینگ مبارزه سرو صدایی به پا کند.برای کسی که چندان با محصولات مختلف بازار سر و کله نزده باشد، در نگاه اول تفاوت چندانی میان اچتیسی وان آ۹ و محصولات اپل به چشم نمیخورد. البته برخی هم مدعی حضور ژن طراحی اچتیسی در این محصول هستند. چرا که از زمان عرضه One اول بدنه فلزی و نوار پلاستیکی به مشخصههای این خانواده اچتیسی تبدیل شدهاند. اما این واقعیت که شباهت زیادی میان HTC One A9 و iPhone 6S وجود دارد، قابل کتمان نیست.
البته اچتیسی چنان اشتیاقی به استفاده از چنین طراحی داشته که استفاده برخی المانهای کلیدی محصولات عصر جدیدش را فراموش کرده است. برای مثال خبری از اسپیکرهای Boomsound در جلو موبایل نیست که بسیاری از طرفداران کیفیت صدای عالی اچتی سی را مردد میکند.
به جای این اچتی سی در آ۹ به سراغ استفاده از یک اسپیکر مونو در زیر دستگاه رفته است. اینگونه تلاش کرده تا در کنار نازک نگه داشتن موبایل و کاهش لبههای نمایشگر، در زیر دکمه هوم جایی هم برای اسکنر اثرانگشت باز کند.
وقتی بخواهیم واقعیت وجودی این اسمارت فون را فارغ از دعوای «کی از کی کپی کرده» ببینیم، به یک موبایل نکسوسی عالی میرسیم که برخی امکانات اضافی ولی محدود اچتیسی را در خود دارد. شاید هم طرفداران لباس رابط کاربری اچتیسی با دیدن این محصول اندکی سرخورده شوند، زیرا برای همراهی هر چه بیشتر و سریعتر با اندروید مارشمالو، این شرکت تایوانی لایههای فراوانی از کت جدید را حذف کرده است. به گونهای که رابط کاربری آن تا حد زیادی به یک اندروید خالص شبیه است که برخی اپلیکیشنهای HTC روی آن لود می شوند.
اگر به دنبال یک ابداع ناب و واقعی در این محصول اچتیسی میگردید، همین اول خیالتان را راحت کنم که خبری از چنین چیزی نیست. زیرا این غول الکترونیک تایوانی در A9 تنها به بازسازی و بهسازی برخی ابداعات و ابتکارات پیشین دست زده است و چیز تازهای برای عرضه ندارد. و لذا نمی توان آن را خوراک خوبی برای تسلای نیاز سیری ناپذیر مشتریان امروزی برای داشتن آخرین و بهترین المانهای تکنولوژی در یک محصول واحد دانست.
حال اگر دعوای کپیکاری کنار بگذاریم، نوبت به جزئیات طراحی آ۹ میرسد. در سمت راست این اسمارت فون به ترتیب از بالا دکمههای ولوم صدا قرار گرفته اند و پس از ان دکمه پاور است که به دلیل حالت مواجی که روی آن طراحی شده، در هر حالتی پیدا کردن سریع آن و روشن کردن نمایشگر موبایل بسیار ساده خواهد بود. جک هدفون هم برای استفاده راحت تر هنگام قرار گیری در جیب، به قسمت پایینی و کنار اسپیکر مونوی موبایل منتقل شده است.
بخش پشتی موبایل نیز همچون گذشته زیبا و چشمنواز و یک دست است و همچون وان اس، ماهیتی سرامیک گونه را تلقین میکند. البته بخش پشتی مسطحتر از محصولاتی چون وان اس است و لبههای آن گرد تر شده است. در سمت چپ هم محل قرارگیری سیمکارت و کارت حافظه جانبی تعبیه شده است.
به طور کلی میتوان گفت که One A9 هنوز خصوصیات یک اسمارت فون ساخت اچتیسی را به خوبی در خود دارد و محصولی قابل اعتنا و اعتماد را به نمایش میگذارد. و چگونگی مقایسه آن با دیگر برندها اصلا تاثیری در این موضوع ندارد. این اسمارت فون واقعا نازک تنها ۷.۳ میلیمتر ضخامت دارد که در مقایسه با وان ام۹ با ضخامت ۹.۶ میلیمتر یک جهش عالی را به نمایش میگذارد. البته آیفون ۶ اس با ضخامت ۷.۱ میلیمتر هم در این خانواده جای میگیرد!
اچتیسی سالها جلودار طراحیهای خلاقانه در بازار موبایل دنیا بوده است (و احتمالا با M10 این داستان تکرار خواهد شد). اما آ۹ هیچ یک از انتظارات مرتبط با بخش طراحی این غول تایوانی را برآورده نکرده است و تنها داستانهای بیپایان مقایسه هر بخش با رقبا را بر جای گذارده است.
البته از نظر جنس مواد به کار رفته و کیفیت ساخت One A9 یک محصول عالی است که مانند یک رویا در کف دستان شما است و قول میدهم که به این زودیها در دام تله جدید خم شدگی موبایل نخواهید افتاد.
در واقع این محصول مجموعهای از قطعات خوب در بدنهای زیبا، جذاب و مستحکم است.
نمایشگر
همانطور که از موبایلی با چنین قیمتی انتظار میرود، نمایشگر آ۹ کاملا رضایتبخش است. یک پنل نمایشی ۵ اینچی AMOLED که احتمالا محصول سامسونگ است، به خوبی همه چیز را پیش چشمان شما به نمایش می گذارد.البته رزولوشن این موبایل همچون پرچمداران عصر فعلی QHD نیست و اچتیسی به کیفیت فول اچدی ۱۰۸۰p بسنده کرده است. هرچند که وضوح تصویر در این حالت هم صدمهای ندیده است.
استفاده از تکنولوژی OLED باعث شده که شما رنگهایی با کنتراست و تباین کافی را پیش چشمتان داشته باشید و بازتولید خوب رنگها، وضوح کافی برای تماشای تصاویر و فیلمهایتان را فراهم کند. البته هنگام وبگردی یا تماشای عکس، نباید انتظار وضوح تصویری را داشته باشید که در رقبایی چون گلکسی اس۶ میبینید.
البته از نظر تئوری این موضوع چندان بد نیست. زیرا رزولوشن پایینتر به معنی فشار کمتر بر کارت گرافیک موبایل و در نتیجه مصرف کمتر انرژی است. به خصوص هنگامی که موبایل شما از یک باتری ۲۱۵۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد، چنین موضوعی باعث افزایش قابل توجه عمر شارژ باتری میشود.
اگرچه مشاهده صفحه آن در نور مستقیم خورشید چندان دردسر ساز نیست، اما حالت ایدهآل فعلی دنیای موبایل را هم در اختیار ندارید و اچتی سی باید هنوز تلاشهای بیشتری را پشت سر بگذارد تا بتواند در حالت روشنایی خودکار نمایشگر، از پس نمایش مناسبی در برابر تابش خورشید برآید.
این یک نمایشگر عالی برای تلفنی در این اندازه است. در حقیقت وضوح طبیعی و حقیقی رنگها در ان عالی است. هرچند که نمی توان ان را بهترین گزینه دانست.
نرم افزار
رابط کاربری سنس اچتیسی جدید کاملا تغییر یافته و تا حد زیادی بر امکانات پیشفرض گوگل تمرکز کرده است. رابط کاربری Sense 7 با اندکی رویکرود گوگل مابانه تغییر یافته و نتیجه نهایی چیزی بسیار شبیه به اندروید خالص گوگلی است.البته اچتیسی ضمن حفظ ماهیت اندروید ۶.۰ مارشمالو، دستی به سرو روی ظاهر اغلب امکانات کشیده است. البته نتیجه نهایی چندان از موبایلهای نکسوسی دور نیست که معمولا خالصترین اندروید ممکن را دارند. به گونهای که بخش نوتیفیکیشن و حتی اغلب آیکونها به هر موبایل اندرویدی گوگلی شبیه است.
و شاید نکته کلیدی در خصوص نرمافزار این باشد که اغلب اپلیکیشن های ویژه اچتیسی که کاربران محصولات این شرکت با آن آشنا هستند (اما شاید همیشه وجودشان را مزاحم میپنداشتند)، به طور کامل از آ۹ ریشه کن شدهاند و این موبایل ساز تایوانی ترجیح داده تا جا را برای جایگزینهای گوگلیشان باز کند. اپلیکیشنهایی چون پلی موزیک، میل و کروم از این دستهاند.
البته تقریبا اغلب کاربران اسمارت فون ها عادت کردهاند که به صورت خودکار با راه اندازی موبایل این اپلیکیشنها را دانلود کنند. اگرچه با روش دنبال شده توسط اچتیسی سطح دسترسی این برنامهها متفاوت از حالت قبل است. اچتیسی با حذف ردپای خود از سیستم عامل، تا حد امکان توان خود را بر طراحی و سرعت ابزار تازه گذارده است که در بخشهای قبل به آن پرداختیم.
سنسور اثرانگشت
البته دیگر این امکان و قابلیت موضوع جدیدی در دنیای اسمارت فونها محسوب نمی شود و اچ تیسی وان آ۹ هم مانند هر موبایل تازه وارد رده بالایی امکان قفل کردن گوشی با استفاده از امنیت بیومتریک را فراهم می کند. فرآیند تعریف اثرانگشت در این موبایل کاملا ساده و سرراست است و بدون دردسر و سریع این کار انجام می گیرد. همچنین محل قرار گیری اسکنر هم کار استفاده روزانه از آن را ساده کرده است.دکمه هوم قرار گرفته در مجاورت این اسکنر قابل کلیک کردن نیست و لذا برای کسانی که گلکسی اس۶ یا تاچ آیدی اپل را امتحان کرده باشند، دفعات اول استفاده از آن اندکی گیج کننده و عجیب است. اما باید گفت که در شناسایی اثرانگشت بسیار خوب عمل می کند. علاوه بر این در صورت گسترش استفاده عمومی از اندروید پی، این دکمه میتواند ابزاری عالی و امن برای استفاده از کیف پول الکترونیک شما باشد.
در تست های فراوان صورت گرفته توسط اشخاص مختلف این اسکنر بسیار عالی عمل کرده و به راحتی قفل موبایل را باز میکند و حتی هنگام خاموش شدن نمایشگر هم ابزار خوبی برای فعال کردن آن است. اما اینکه دکمه اسکنر قابل کلیک نیست، می تواند هنگام استفاده اولیه قدری عجیب و غیر عادی باشد و شما باید مدتی وقت برای عادت کردن به آن صرف کنید.
عملکرد و مشخصات فنی
در قلب HTC One A9 شاهد استفاده از پردازنده اسنپدراگون ۶۱۷ به همراه ۳ گیگابایت رم هستیم. البته داستان گیج کننده آنجا است که بسته به کشور محل سکونت شما، این محصول اچ تیسی با دو کانفیگ ۲ و ۳ گیگابایتی رم و همچنین حافظه داخلی ۱۶ یا ۳۲ گیگابایت عرضه شده است.البته ساکنان قاره کهن آسیا خوشبخت هستند که به هر دو نسخه دسترسی دارند.
هنگامی که نسخه ۳ گیگابایتی آن را میآزمایید در انجام بسیاری از امور محوله بسیار تند و تیز عمل میکند و در آزمون بنچمارگ گیکبنچ ۳ هم این اسمارت فون توانسته در ردهای برابر با نکسوس ۵ ایکس تازه وارد قرار گیرد. این نکسوس از پردازنده ۸۰۸ اسنپدراگون بهره می برد که در رده بالاتری نسبت به ۶۱۷ میایستد.
البته این سخت افزار مورد استفاده اچتیسی در همه جا کامل و بینقص نیستند و اگر خوره بازیهای موبایلی باشید، شاید با اشکالاتی چون سرعت فریم پایین و لگ در بازی روبرو شوید. البته HTC مدعی است که واحد گرافیک پردازنده ۶۱۷ چنان قدرتمند است که از پس اغلب عناوین مهم بازی موجود در بازار بر خواهد آمد.
همچنین برخی اپلیکیشن های این اسمارت فون سرعت عملکرد خوبی نداشته و آنگونه که باید سریع باز و فعال نمیشوند. مثلا اپلکیشن دوربین یکی از اعصابخردکن ترین آنها است و گفته میشود دلیل سرعت پایین لود آن عملکرد موتور اصلی دستگاه است.
ترکیبی از قدرت پردازشی کمتر به همراه باتری با ظرفیت پایینتر باعث شده که تنها راه بهینه سازی عملکرد وان آ۹ دستکاریهای نرمافزاری و بهبود آنها باشد. کاری که اچتیسی به سختی تلاش کرده آن را به بهترین شکل انجام دهد و البته کاملا هم موفق نبوده است.
اگرچه نمی توان با قاطعیت گفت که یک پردازنده ۴ هستهای برای یک موبایل امروزی کم است، اما هنگامی که پای کارها و وظایف سنگین به میان میآید این موضوع بیشتر به چشم میخورد. مثلا هنگامی که می خواهید یک تصویر با فرمت RAW ثبت کنید و چندین ثانیه باید منتظر ذخیره آن بمانید، این موضوع بیش از همیشه به چشم میآید.
نمایشگر: ۵ اینچ AMOLED با رزولوشن ۱۰۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل
تراکم پیکسل نمایشگر: ۴۴۱ پیکسل بر اینچ
محافظ نمایشگر: گوریلا گلس ۳
وزن: ۱۴۳ گرم
نوع سیمکارت: نانو سیم
ابعاد: ۱۴۵.۸ در ۷۰.۸ در ۷.۳ میلیمتر
سیستم عامل: اندروید مارشمالو ۶٫۰ با قابلیت ارتقا به ۶٫۰٫۱
پردازنده: هشت هستهای ۱.۵ و ۱.۲ گیگاهرتز
واحد پردازش گرافیک: Adreno 405
کارت حافظه جانبی: میکرواسدی تا ۲۰۰ گیگابایت
رم: ۲ و ۳ گیگابایتی
حافظه داخلی: ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی
دوربین جلو: ۴ مگاپیکسلی با امکان فیمبرداری ۱۰۸۰pبا سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه و عکاسی HDR
دوربین پشت: ۱۳ مگاپیکسلی با فلش الایدی دوگانه، فوکوس خودکار، لرزشگیر اپتیکال و عکاسی پانوراما، تشخیص چهره و HDR
شبکه بیسیم: وایفای ۸۰۲٫۱۱ a/b/g/n/ac دو بانده ، وایفای دایرکت و DLNA
بلوتوث: ۴٫۱
جیپیاس: A-GPS و GLONASS
انافسی: بله
سنسورها: اثرانگشت، شتابسنج، ژیروسکوپ، مجاورت سنج، قطب نما
باتری: ۲۱۵۰ میلیآمپر ساعتی لیتیوم یون
زمان استندبای: ۴۳۲ ساعت در حالت تری جی
زمان مکالمه: ۱۶ ساعت در حالت تریجی
پخش موسیقی: ۶۰ ساعت
رنگها: خاکستری کربنی، نقرهای اوپال، طلایی توپاز، صورتی و قرمز لعل
دوربین
دوربین اصلی HTC One A9 یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی است و در جلوی این اسمارت فون هم یک دوربین اولترا پیکسلی ساده ۴ مگاپیکسلی قرار گرفته که در نور کافی کیفیتی به مراتب بهتر از ۴ مگاپیکسل دارد.اگرچه دوربین اصلی این اسمارت فون در مقایسه با One M7 و One M8 یک محصول عالی به نظر میرسد. اما وقتی نگاهی به دوربین ۲۰.۷ مگاپیکسلی One M9 نگاهی میاندازیم، اندکی دلسرد میشویم. البته هرچند که این دوربین یکی از بهترین های خانواده وان نیست، اما وقتی کارآیی آن را میسنجیم، با یکی از بهترین دوربین های این گروه روبرو میشویم.
وقتی اپلیکیشن دوربین HTC One A9 را باز میکنید و مشغول عکاسی میشوید، احتمالا شما هم متوجه خواهید شد که دوربین این اسمارت فون به آن خوبی که انتظار دارید نیست. برای عشاق مشخصات فنی بالا، امروزه دیگر ۱۳ مگاپیکسل چندان چشمگیر نیست. اما هنگامی که به نیازهای روزمره یک کاربر اسمارت فون نگاه میکنیم، این میزان کاملا کافی و حتی شاید زیاد است. و هنگامی داستان دوربین این موبایل جذاب تر میشود که بدانید به لرزشگیر اپتیکال فیزیکی مجهز است.
تصاویری که با حالت عکاسی اتوماتیک دوربین ثبت میشوند، تقریبا هیچ اعواج یا مشکل وضوحی ندارند و لبههای تصویر هم به خوبی شفاف و واضح هستند. همچنین بازتولید رنگها کاملا قابل قبول مینمایاند، هرچند که در مقایسه با بهترینهای بازار، اندکی تیره به نظر میرسد.
کارایی دوربین عقب در نور کم هم کاملا تاثیرگذار است. اگرچه در مقایسه با نمونههایی چون آیفون یا دوربین اولترا پیکسل برخی مدلهای اچتیسی، عملکرد پایینتری دارد، اما وضوح و دقت و میزان جزئیات ثبت شده توسط این دوربین هم در نور کم واقعا خوب و کافی است. به خصوص فوکوس خودکار آن در نور کم کارایی بسیار خوبی را به نمایش می گذارد.
علاوه بر این، دوربین جذاب A9 قادر است عکسهایی خام برای عکاسان حرفه ای در قالب فرمت Raw تهیه کند. هرچند که ذخیره و ثبت آنها اندکی طولانیتر از تصاویر معمولی است. همچنین اپلیکیشن ویژه این موبایل قادر است بدون نیاز به انتقال این فایلهای خام به کامپیوتر، میزان وضوح آنها را بهبود بخشد.
تصاویر در نمایشگر ۵ اینچ فول اچدی وان آ۹ عالی به نظر میرسند و بسیار بهتر از عکسهای One M9 هستند. البته هنگامی که بخواهید روی تصاویر زوم کنید، فرآیند پردازشی سنگین مورد نیاز شاید اندکی شما را آزار دهد. و علیرغم تمام نقدها، اچتیسی تلاش کرده تا دوربین محصول تازه را به بهترین شکل ممکن ارتقا دهد تا انتقادات مدلهای ابتدایی آ۹ اندکی فروکش کند.
البته در بحث دوربین این موبایل هنوز ایراداتی هم به چشم میخورند که میتوان به سرعت نسبتا کم باز شدن اپلیکیشنو سرعت شاتر پایین و علمکردی در سطح ابزارهای میان رده و پایین رده بازار را نام برد.
عملکرد باتری
هنگامی که به مشخصات فنی A9 نگاهی بیندازید، احتمالا قدرت باتری آن شما را هم اندکی نگران خواهد کرد. به جای باتری ۲۸۵۰ میلیآمپر ساعتی عضو قبلی خانواده وان، اکنون شما با یک باتری ۲۱۵۰ میلیآمپرساعتی روبرو هستید.و باید افزود که اچتیسی هیچگاه در زمینه مدیریت نیرو و باتری خوب عمل نکرده است و معمولا این موضوع یکی از پاشنههای آشیل پرچمداران این شرکت است.
اما در کنار باتری ضعیفتر این محصول، دلایل خوبی وجود دارد که اچتی سی توانسته مشکل باتری را تا حد فراوانی حل کند. اولین مورد بهبود عملکرد و مصرف بهینه انرژی در اندروید مارشمالو است و مورد بعدی رزولوشن پایینتر نمایشگر فول اچدی آن در مقایسه با رقبایی چون گلکسی اس۶ و الجی جی۴ است.
البته این موبایل هوشمند از استاندارد QuickCharge 2.0 کوالکام پشتیبانی می کند و با سرعت بسیار بالایی می تواند دوباره نیروی از دست رفته را از پریز برق تامین کند. به خصوص اینکه قرار است آ۹ اچتیسی به نسخه ۳.۰ این استاندارد هم تجهیز شده و مصرف انرژی بسیار بهینهتری را به ارمغان اورد.
اما مشکل اصلی آنجا است که در بستهبندی موبایل شارژر سازگار با استاندارد QuickCharge 2.0 وجود ندارد و معمولا باید آن را به شکل جداگانه خریداری کنید. اینگونه باز هم داستان هزینه بالای این اسمارت فون کمی آزار دهنده میشود.
همه چیز درباره صدا
اچتیسی سالها است که اثبات کرده در زمینه صدای موبایل بسیار عالی است و با بهره گیری از مواردی چون اسپیکرهای Boomsound یا تکنولوژی Dolby و بهرهگیری از آمپلیفایرهای اختصاصی میکس صدا، همیشه تماشای فیلم و شنیدن موسیقی روی موبایل را به کاری جذاب و خارقالعاده تبدیل کرده است.اما در A9 این شرکت اسپیکرهای استریو قرار گرفته در جلو موبایل را فدای طراحی نموده و به یک اسپیکر مونو در بخش پایین اکتفا کرده است. لذا متاسفانه آنچه که اسمارتفونهای اچتیسی را به شکل واضحی از پرچمداران رقبایی چون سامسونگ و اپل متمایز میکرد تا حدی از دست رفته است.
البته این برند برای بهبود بلندی و کیفیت صدا در این اسمارت فون از مبدل دیجیتال به آنالوگ اختصاصی خود بهره برده تا خروجی آنالوگی با کیفیت ۱۹۲ کیلوهرتز و ۲۴ بیت را در اختیار کاربران قرار دهد. البته در صورت استفاده از هدفون این تفاوت کیفیت به خوبی حس خواهد شد.
A9 همچنین از صدای کیفیت بالا و فایلهای صوتی FLAC هم پشتیبانی می کند. علاوه بر این تمام سعی تکنولوژیهای صوتی بکار رفته در آن، این است که شما هنگام پخش هر موسیقی (در اسپاتیفای یا منابع دیگر) بهترین کیفیت ممکن را بشنوید. البته نباید از خاطر برد که رقبایی چون الجی، سامسونگ و به خصوص سونی مدتی است که چنین امکانی را به محصولاتشان افزوده اند و چنین کاری برای A9 HTC برگ برندهای به حساب نمیآید.
البته نباید فراموش کرد که کیفیت صدای خروجی برای یک موبایل با اسپیکر مونو واقعا خوب است و هنگام تماشای ویدیو یا شنیدن موسیقی های اسپاتیفای، صدای غنی و حاوی جزئیات کاملی را در گوشتان احساس خواهید کرد.
جمعبندی
بدون شک کیفیت ساخت و طراحی HTC One A9 یکی از جذابیتهای ذاتی آن است. اسمارت فونی که از کیفیت ساخت خوبی برخوردار است، کیفیت مواد بدنه آن عالی است و همچنین هنگام در دست گیری احساس راحتی میکنید و نگران شیوه مراقبت از آن نیستید.اگر هم کمی بدجنسی چاشنی کار کنیم، با توجه به المانهای طراحی آن می توانیم بگوییم که این موبایل ویژه کسانی طراحی شده که دوست دارند از آیفون ۶اس استفاده کنند، اما همیشه اندروید را بر آیاواس ترجیح دادهاند.
از سویی هم باید گفت که One A9 یکی از اولین موبایلهای غیرنکسوسی است که به اندروید ۶.۰ مارشمالو مجهز شده است. البته این رقابتی است که اولین بودن در آن چندان عمری ندارد و به سرعت دیگر رقبا هم وارد گود میشوند.
و در پایان باید به خاطر داشت که بحث قیمت هم در خصوص این اسمارت فون میان تا بالا رده برای بسیاری مطرح است. شما برای خرید مدل ۱۶ گیگابایتی این اسمارت فون باید قیمت یک میلیون و پانصد و بیست و پنج تومانی را متقبل شوید که برخی رقبای چینی و تایوانی محصولاتی قویتر را با این قیمت در اختیارتان میگذارند. اما به هر صورت اچ تی سی برندی فراموش نشدنی و غیرقابل چشمپوشی در بازار امروز دنیا است.