هیوندای موتور و کیا امروز از فناوری «سپر هوای فعال» (AAS) رونمایی کردند که مقاومت هوا را در سرعتهای بالا به حداقل میرساند و به طور مؤثر باعث افزایش برد و پایداری خودروهای الکتریکی میشود.
سیستم AAS جریان هوای ورودی از قسمت زیرین سپر را کنترل میکند و با تغییر وضعیت بر اساس سرعت خودرو، آشفتگی تولید شده در اطراف چرخها را بهصورت مؤثر کنترل میکند.
این فناوری بین سپر جلو و چرخهای جلو نصب شده است و در شرایط عادی مخفی است، اما زمانی که سرعت از ۸۰ کیلومتر بر ساعت بیشتر شود و مقاومت هوا بیش از مقاومت غلتشی باشد، فعال میشود و در سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت دوباره جمع میشود. دلیل تفاوت در سرعتهای فعالسازی و غیرفعالسازی، جلوگیری از عملکردهای مکرر در محدودههای سرعت خاص است.
علاوه بر این، دلیل اینکه AAS فقط قسمت جلوی لاستیکها را پوشش میدهد و جلوی خودرو را به طور کامل نمیپوشاند، به ویژگیهای پلتفرم E-GMP هیوندای موتور گروپ برای خودروهای الکتریکی مربوط میشود. ازآنجاکه کف این پلتفرم صاف است، پوششدادن فقط قسمت لاستیک برای بهبود عملکرد آیرودینامیکی مؤثرتر است. این کار همچنین باعث افزایش نیروی رو به پایین خودرو و در نتیجه بهبود کشش و پایداری در سرعتهای بالا میشود.
AAS میتواند در سرعتهای بالاتر از ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز کار کند. این امر به لطف استفاده از مواد لاستیکی در قسمت زیرین امکانپذیر شده است که خطر پاشیدن و آسیب اشیای خارجی در حین رانندگی با سرعت بالا را کاهش میدهد و طول عمر سیستم را تضمین میکند.
هیوندای موتور و کیا اعلام کردند که با نصب AAS در Genesis GV60، ضریب درگ (Cd) را ۰.۰۰۸ کاهش دادهاند که معادل بهبود ۲.۸ درصدی است. این رقم میتواند بهبود برد حدود ۶ کیلومتری را به همراه داشته باشد.
هیوندای موتور و کیا برای این فناوری در کره جنوبی و ایالات متحده درخواست ثبت اختراع کردهاند و پس از انجام تستهای دوام و عملکرد، تولید انبوه آن را در نظر خواهند گرفت.
سون هیونگ چو، معاون رئیس و رئیس گروه توسعه بدنه حمل و نقل هیوندای موتور گروپ، گفت: «انتظار میرود این فناوری تأثیر بیشتری روی مدلهایی مانند SUV داشته باشد که بهبود عملکرد آیرودینامیکی در آنها دشوار است. ما همچنان تلاش خواهیم کرد تا از طریق بهبود آیرودینامیک، عملکرد رانندگی و پایداری خودروهای الکتریکی را ارتقا دهیم.»
در همین حال، هیوندای موتور و کیا برای تضمین ضریب درگ رقابتی، از فناوریهای مختلفی مانند اسپویلرهای عقب، فلپهای هوای فعال، پردههای هوای چرخ، کاهشدهندههای فاصله چرخ و تلههای جداسازی در خودروها استفاده میکنند. هیوندای IONIQ 6 با بهکارگیری این فناوریها، Cd پیشرو جهانی ۰.۲۱ را به دست آورده است.