استفاده از گوشیهای تلفن همراه در دنیای مدرن امروز، امری اجتناب ناپذیر است. این موضوع حتی در کودکان کم سن و سال نیز مشاهده میشود. کودکان معمولا ساعتهای طولانی را صرف بازی با موبایل میکنند تا جایی که عوارض بازی با گوشی برای کودکان به یکی از بزرگترین چالشهای والدین تبدیل شده است. در این مطلب به معرفی چند مورد از عوارض بازی با گوشی برای کودکان و روشهای موثر برای جلوگیری از این عوارض اشاره خواهیم کرد.
ضعف بینایی؛ اصلیترین عارضه بازی با گوشی برای کودکان
تمرکز روی گوشی و تبلت در زمان بازی بهمدت طولانی، سیستم عصبی و چشم کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد و باعث خستگی چشم میشود. هیجانات ناشی از بازی، کمبود فعالیتهای فیزیکی، تنهایی و مشغله والدین باعث شده است تا کودکان مدت زمان طولانی به گوشیهای تلفن پناه ببرند. در برخی موارد نیز کودک متوجه نبود نور نمیشود یا دور از چشم والدین به صفحه گوشی یا لپتاپ نگاه میکند؛ بنابراین بهمرور زمان با مشکلات بینایی و عوارضی مانند درد و خستگی چشم روبهرو میشود. بهتر است شما بهعنوان والد، زمان بیشتری را با کودکتان صرف کنید و بهجای بازی با تلفن همراه، با خواندن کتاب کودک، فرزندتان را به دنیای جذاب قصهها علاقهمند کنید.
بازی با گوشی، کیفیت خواب کودکان را کاهش میدهد
بازی با گوشی یا گشتوگذار در شبکههای اجتماعی باعث میشود کودک متوجه گذشت زمان نشود و مدت طولانی را با تلفن همراه بگذراند. در این شرایط عوارضی همچون خستگی چشم و خواب آلودگی آثار مختلفی روی جنبههای زندگی کودکان میگذارد. بهم ریختگی نظم خواب، فعالیت سیستم متابولیسم بدن و اشتها را تحت تاثیر قرار میدهد.
علاوهبر این، نور آبی صفحه نمایشگر گوشی پیام نوری مشابه روز به مغز منتقل کرده و در نتیجه مغز سیگنال بیدار شدن ارسال میکند. نتیجه این اتفاق این است که کودک بهراحتی نمیخوابد. بهجای در دسترس گذاشتن بیحد و مرز گوشی، با تهیه وسایل نقاشی همچون دفتر، مدادرنگی، مداد شمعی و آبرنگ، فرزندتان را سرگرم کنید. با این کار در شکوفایی خلاقیت کودکتان سهیم باشید.
کاهش یادگیری و تاثیر بر عملکرد تحصیلی؛ عارضه مهم بازی با تلفن همراه
لذت وقتگذرانی با تلفن همراه باعث میشود کودک ساعات طولانی را صرف بازی کردن کند. این موضوع علاوهبر کمخوابی، باعث عدم تمرکز و در نتیجه کاهش یادگیری در کودکان میشود. شما عزیزان میتوانید با خرید بازیهای فکری یا حتی خرید وسایل مدرسه ایرانی کودک خود را سرگرم کنید. وسایل مدرسه همیشه برای کودکان جذاب بوده است و مدت طولانی آنها را به خود مشغول میکند.
بروز مشکلات عصبی بر اثر بازی با گوشی؛ عارضهای که در کمین کودکان است
بازی با گوشی باعث کمخوابی میشود و همین موضوع روی خلقوخوی کودک تاثیر میگذارد. در این شرایط کودک لجباز و پرخاشگر میشود. این افراد بهخاطر عدم دقت و تمرکز کافی، قدرت تصمیمگیری و حل مسئله را از دست میدهند. بدین ترتیب با مسائل مختلف بهدرستی برخورد نمیکنند و حس ناکافی بودن را تجربه خواهند کرد.
کاهش مهارتهای اجتماعی و انزوا طلبی؛ آسیب جبران ناپذیر بازی با گوشی در کودکان
یکی دیگر از عوارض بازی با گوشی، انزوا طلبی است. لزوم حضور در رویدادهای اجتماعی و تعامل با دیگران در هر سنی وجود دارد. اگر گوشی یا تبلت جایگزین برقراری روابط سالم با محیط اطراف و کودکان دیگر شود، در آینده کودک با عدم اعتمادبهنفس و مشکل برقراری ارتباط مواجه میشود.
چاقی کودکان؛ عارضه اجتناب ناپذیر کار با گوشی
بهطورطبیعی کودکان سرشار از انرژی هستند. آنها به تحرک و دویدن نیاز دارند. اما کمتحرکی ناشی از بازی نکردن و نشستنهای طولانی مدت و خیره شدن به صفحه الکترونیکی وسایل در کنار مصرف غذاهای پرکالری باعث چاقی در آنها میشود. چاقی، آینده بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار میدهد. اضافه وزن باعث عدم اعتماد بهنفس در فرد و در نتیجه دوری از جمع میشود.
تحلیل رفتن عضلات؛ دردناکترین عارضه بازی با گوشی در کودکان
چنانچه مدت زمان طولانی گوشی را در دست نگهدارید، به تاندونهای دست آسیب وارد میشود و درد، این ناحیه را فرا میگیرد. همچنین انگشتان دست بر اثر نوشتن در صفحات لمسی با آسیب روبهرو میشوند. سرگرم شدن با موبایل فرصت فعالیت بدنی و بازیهای فیزیکی و فکری را از کودکان میگیرد. عدم تحرک نیز باعث تحلیل رفتن عضلات کودک و به تاخیر افتادن حرکت عضلات میشود.
با خرید لوازم نقاشی فرصت بازی با گوشی در کودک را به حداقل برسانید
در این مطلب انواع عوارض بازی با گوشی برای کودکان را بررسی کردیم. برای کاهش این آسیبها، باید استفاده از گوشی را کنترل کرد و برای این کار ابتدا جایگزین مناسبی برای موبایل و بازیهای اینترنتی پیدا کنید. بازیهای گروهی، کتاب و لوازم نقاشی بهترین پیشنهاد برای دوری از این آسیبها هستند. کودکان نقاشی کشیدن را دوست دارند. با خرید لوازم نقاشی مثل گواش، آبرنگ، مدادرنگی و دفتر فرصت خلق اثری تازه را به کوچولوی هنرمندتان بدهید. شما عزیزان میتوانید برای خرید و مشاهده انواع محصولات مرتبط به سایت ایران تحریر به نشانی irantahrir.shop مراجعه کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد