روشهای زیادی برای جلوگیری از بروز بیماری واریس وجود دارد. با استفاده از این روشها میتوان نقش مؤثری در افزایش سلامت بدن و عدم ابتلا به واریس ایفا کرد. یکی از روشهای پیشگیری از بروز واریس در افراد را میتوان طراحی و تنظیم فعالیتهای طبیعی و روزانه عنوان کرد. از دیگر مواردی که در این زمینه بسیار تأثیر دارد توجه به رژیم غذایی است. با ما همراه باشید تا در ادامه مسیر به بررسی بیشتر این موارد بپردازیم.
روشهای طبیعی برای پیشگیری از بیماری واریس کدام اند؟
ورزشکردن به صورت منظم یکی از گزینههای موجود در این زمینه است. حقیقت این است که با این روش ابتلا به واریس از شما به صورت جدی دور خواهد شد که یعنی سلامتی به شما نزدیکتر خواهد بود. ورزشهای منظم لازم نیست خیلی حرفهای و عجیب باشند، پیادهروی ساده یا قدمزدن در یک محیط باز میتواند از جمله این موارد باشد. از دیگر مزیتهای ورزشکردن بهصورت مداوم علاوه بر پیشگیری از واریس میتوان به تقویت عضلات کل بدن، افزایش روحیه و شادابی نیز اشاره کرد.
بهترین ورزشها برای پیشگیری از ابتلا به واریس شنا، پیادهروی و دوچرخهسواری هستند انجام این ورزشها نقش مهمی در افزایش سلامتی ایفا میکنند. بهبود گردش خون، کمک به توسعه سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن از مزیتهای این سه گزینه ورزشی هستند. در کنار این موارد تقویت دیواره رگها و ساختار عروق قلبی و خونی همچنین کاهش علائم واریس را نیز میتوان ذکر کرد. علت واریس نمیتواند صد درصد ورزش نکردن باشد. اما ورزشهای ساده از ابتلای شما به این بیماری و سایر بیماریهای دیگر پیشگیری میکند.
1. نقش استفاده از جورابهای واریس در پیشگیری از بیماری واریس چیست؟
جورابهای واریس محصولاتی هستند که فقط مختص بیماران مبتلا به واریس طراحی و تولید شدهاند. این محصولات به دلیل مزیتهایی که دارند و کمکی که به کاهش طول فرایند درمان واریس میکنند بسیار محبوب و مشهور هستند. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد این است که نباید بدون مش ورت و تجویز پزشک متخصص از این محصولات استفاده کرد. این اقدام ممکن است نتیجهای منفی و کاملاً عکس را برای بیمار در برداشته باشد.
بهترین نوع جوراب واریس را میتوان باکیفیتترین نوع آن اعلام کرد. در ابتدای فرایند خرید محصول بهتر است با صرف هزینهای بالاتر محصولی باکیفیت بیشتر را تهیه و استفاده نمایید. علت این امر ماندگاری بالاتر محصول و جلوگیری از بروز حساسیتهای پوستی، خارش و دیگر مشکلات پوستی برای بیماران است. با استفاده از جوراب واریس به شکل اصولی و درست واریس نخواهید گرفت؛ چراکه نمیتوان از نقش مهم این محصول در درمان گذشت.
2. تحرک و کاهش وزن چه نقشی در پیشگیری از بیماری واریس ایفا میکنند؟
چاقی و اضافه وزن ریشه بسیاری از مشکلات فیزیکی و غیرفیزیکی در افراد هستند. مشکلات فیزیکی آن عبارتاند از دیابت، افزایش فشارخون، بروز مشکلات قلبی و واریس و مشکلات غیرفیزیکی آن شامل کاهش اعتماد به نفس میشود. تحرک داشتن و ورزشکردن نقش مهمی در کاهش وزن و پیشگیری از بروز بیماریهای مختلفی در افراد دارد که واریس یک نمونه از آن موارد است.
برای نمونه یکی از سادهترین و پرفایدهترین اقداماتی که هر روز میتوانید انجام دهید این است که کار خود را متوقف کرده و چند دقیقهای استراحت کنید. اگر کارمند هستید و تمام روز را نشسته کار میکنید کمی بلند شوید و راه روید. اگر هم کار فعالی دارید میتوانید چند دقیقه نشسته و استراحت کنید. همین اقدامات ساده نقش بسیار پررنگی در عدم ابتلای شما به واریس خواهد داشت که بسیار ارزشمند است.
3. رژیم مناسب برای عدم ابتلا به واریس چیست؟
مصرف برخی از میوهها و سبزیجات نقش بسیار مؤثری در تقویت عضلات پا و کمک به حفظ ساختار رگهای وریدی کل بدن میکنند. وجود مقادیر زیادی از ویتامینها و آنتیاکسیدانها در این خوراکیها منجر به این شده است که مصرف آن برای افراد بسیار مفید باشد. مواد معدنی و عناصر لازم برای بدن مانند پتاسیم و کلسیم نیز از دیگر مواردی هستند که در این رژیمهای غذایی به فراوانی یافت میشوند.
مصرف انجیر، توت، شاه توت، کدو و بادمجان کمک زیادی به دریافت مواد معدنی لازم برای بدن میکند. در کنار این موارد مصرف توتفرنگی، کیوی، پرتقال، گوجه و انبه نیز میتواند ویتامینهای موردنیاز بدن را تأمین کند. پتاسیم یکی از ویتامینهای لازم برای بدن است که نقش مؤثری در عدم بروز واریس دارد. جالب است بدانید موز حاوی مقادیر زیادی از پتاسیم است و میتواند نقش کلیدی در پیشگیری از واریس داشته باشد.
سبزیجات به علت فیبر بالایی که دارند نقش مهمی در درمان یبوست و مشکلات گوارشی ایفا میکنند. یبوست یکی از علل بروز افراد به واریس است که مصرف سبزیجات میتواند آن را درمان و سلامت را افزایش دهد. در کنار این موارد باید توجه داشت که ترک مصرف سیگار و الکل از مهمترین مواردی است که میتواند در توسعه رژیم غذایی سالم و حفظ سلامت ساختاری بدن شما کمک شایان توجهی کند.
4. برای عدم ابتلا به واریس چه خوراکیهایی مصرف نکنیم؟
گاهی تلاش برای عدم ابتلا به واریس راحتتر از آن چیزی است که فکرش را میکنید. عدم مصرف برخی از خوراکیها میتواند نقش بسیار پررنگی در پیشگیری از بروز واریس در بدن و افزایش سلامتی ایفا کند. یکی از خوراکیهایی که باید سریعاً کاهش داده شوند چربیها هستند. این موارد رمزآلود همیشه و همهجا همراه ما هستند و مقابله با آنها کار آسانی نیست؛ اما قطعاً قابل انجام است.
مصرف بیش از حد گوشت، فراوردههای گوشتی، روغنهای خوراکی صنعتی، فستفودها و غذاهای رستورانی از مهمترین مواردی هستند که باید بهشدت در رژیم غذایی کاهش پیدا کنند. مصرف بیش از حد شکر و نمک نیز از مهمترین مواردی است که باید تا جای ممکن از دسترس خارج شوند. توجه به این نکات در کنار مصرف مناسب آب و مواد معدنی میتواند نقش مهمی در عدم ابتلا به واریس ایفا کند.
در کنار این موارد باید مصرف نوشیدنیهای الکلی، مواد مخدر صنعتی و سنتی و زندگی به شیوههای ناسالم را بهکلی کنار گذاشت. ایجاد سبک زندگی سالم نهتنها در بروز واریس از شما محافظت خواهد کرد بلکه میتواند منجر به ایجاد موفقیتها و دستاوردهای دیگری برای شما نیز باشد.
در کنار تمام این موارد ممکن است شما در حال حاظر به واریس مبتلا باشید و دنبال راهکار حرفهای برای راحت شدن از شر واریس در ناحیه پا و سایر نقاط بدن باشید. توصیه میکنیم برای درمان حتما به دنبال بهترین دکتر واریس باشید. انتخاب هوشمندانه دکتر برای درمان واریس به درمان سریعتر با کمترین عارضه کمک خواهد کرد.
خلاصهای از آنچه گفته شد
توجه به مواردی که میتواند ما را از مبتلا شدن به بیماریها در امان نگه دارد اقدامی بسیار هوشمندانه است. توجه به ایجاد سبک زندگی سالم و اصلاح رژیم غذایی نقش مؤثری در این مسیر خواهد داشت. در کنار این موارد نمیتوان از تأثیر تحرک زیاد و ورزشکردن چشمپوشی کرد. نکته مهم استفاده از خدمات درمانی و مشاورهای است که باید توسط مجموعه متخصص و باسابقه پیگیری شود. با مراجعه به کلینیک درمان واریس دکتر مهرداد اقدسی از بهترین و مدرنترین روشهای درمانی بهرهمند خواهید شد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد