دقت کردید ترمیم و اصلاح مجدد هر چیزی از اصلاح اولیه آن چالش بر انگیز تر است. به نظر شما چرا این چنین است؟ به این خاطر که هر چیزی تا حدی می تواند متحمل تغییرات شود و زمانی که قرار است برای بار چندم تحت تغییر و تعمیر قرار بگیرد، نیاز است که خیلی با احتیاط بیشتری در آن راستا عمل شود. حالا بعضی از چیزها وقتی که آسیب زیادی می بینند و به دفعات تعمیر و ترمیم می شوند، از یک جایی به بعد تصمیم می گیریم به جای ترمیم، آن را تعویض کنیم. اما آیا این امر برای هر چیزی امکان پذیر است؟ یعنی می توانیم هر چیزی را که غیر قابل ترمیم بود، تعویض کنیم؟ حداقل راجع به بعضی از اجزای صورت و بدن مثل بینی اینطور نیست. شما نمی توانید هر چقد دلتان خواست عمل ترمیم بینی انجام دهید و در آخر سر اگر به چیزی که می خواستید دست نیافتید، بینی تان را با یک بینی دیگر جایگزین کنید. برای همین است که وقتی از عمل زیبایی بینی حرف می زنید اولین چیزی که از اطرافیانتان می شنوید این است که پیش یک جراح خیلی خوب برو و دماغتو عمل کن!
فاکتورهایی که شما را به عمل بینی ترمیمی نزدیک تر می کنند:
همه ما می دانیم ، زمانی که در مراحل عمل بینی عملکرد مطلوبی نداشته باشیم، احتمال این که به عمل بینی ترمیمی نیازمند شویم، زیاد است. عدم انتخاب بهترین جراح بینی می تواند یکی از اصلی ترین فاکتورها باشد. چرا که با مراجعه به یک فرد غیر متخصص احتمال بروز خطا حین عمل بالا می رود و حتی به جای حل مشکل قبلی، یک مشکل جدید هم اضافه می شود.
از طرفی اگر مراقبت های بعد از عمل بینی را جدی نگیرید هم در معرض عمل ترمیمی قرار می گیرید. چرا؟ زیرا وقتی از بینی تان درست مراقبت نکنید، احتمال صدمه دیدن آن بالا می رود. خصوصاً پس از عمل که بافت آها آن در حساس ترین و آسیب پذیر ترین حالت ممکن قرار دارند ؛ مثلا به شما گفته می شود تا مدتی از ورزش و فعالیت های فیزیکی دور بمانید اما شما دقیقا بر عکس آن عمل کنید.
البته در مواردی هم هست که اتفاقات و حوادث ناگهانی، حتی سال ها پس از عمل رخ می دهند و موجب می شوند شما برای عمل ترمیمی بینی اقدام کنید. مثلا یک تصادف ناگهانی یا برخورد یک شیء به طور اتفاقی با صورت.
فاکتورهای تاثیر گذار در عمل ترمیمی بینی:
به شما گفتیم که ترمیم بینی، از عمل اولیه آن چالش برانگیز تر است؛ با این حساب نباید اشتباهاتی را که در رینوپلاستی اولیه انجام دادید، دو مرتبه تکرار کنید. به همین خاطر این مواردی را که به شما می گوییم در ذهن بسپارید چرا که در این فرایند زیاد حق اشتباه کردن ندارید!
1 . انتخاب بهترین جراحی بینی: اگر به دلیل عدم برگزیدن یک دکتر خوب، متحمل جراحی ثانویه شدید ، پس این بار با دقت بیشتری این کار را انجام دهید. جراح بینی ترمیمی باید شخص با تجربه ای باشد که به طور کامل بر عمل بینی مسلط است. چرا که این عمل تخصصی تر از رینوپلاستی اولیه است. زمانی که به دکتر علی جاودانی برای عمل ترمیمی بینی مراجعه می کنید ایشان در وهله اول علت برای عمل مجدد را از شما جویا می شود تا بداند اشکال کارتان در پروسه قبلی کجا بوده و بدین ترتیب بتواند شما را راهنمایی کند.
2 . جدی گرفتن توصیه های جراح: برخی زیباجویان نسبت به دستورالعمل های ارائه شده از سوی دکتر بی اهمیت بوده و فکر می کنند این موارد در نتیجه عمل بی تاثیر هستند؛ اما باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید چرا که بخشی از نتیجه، دقیقا به همین موارد بستگی دارد. اگر درست از دماغتان مراقبت نکنید و ان را در معرض ضربه و صدمه قرار دهید، چگونه انتظار دارید که فرم بینی تان حفظ شود؟! پس حتما حتما هر توصیه ای که از سوی جراح بینی به شما می شود را به خاطر بسپارید تا بعد از عمل ترمیمی ، مجدداً نیازمند عمل نشوید. در این شرایط حتی دیگر معلوم نیست که بینی تان قابل عمل شدن است یا خیر.
چرا عمل بینی ترمیمی دشوارتر است؟
بافت های دماغ، از جمله بافت های حساس بدن هستند و دستکاری و اعمال تغییرات بر روی آن ها محدود خواهد بود. زمانی که بینی در عمل ابتدایی تغییراتی را متحمل می شود، جراح نمی تواند به همان میزان، مجدد در عمل ترمیمی، تغییر اعمال کند؛ بنابراین بایستی با احتیاط عمل نماید. در بسیاری از موارد نیاز است که بهترین جراح بینی، ساختار را تقویت کرده که می تواند این کار را با بهره گیری از تکنیک گرافت عملی کند. استفاده از بافت های پیوندی نیز باید با ظرافت و دقت صورت بگیرد تا پس از عمل ترمیمی بینی، طبیعی ترین ظاهر ممکن بدست آید. همچنین جراح باید دقت داشته باشد مشکل جدیدی را برای بینی بوجود نیاورد.
خوب است این را هم بدانید که یک اصل مهم در کسب نتیجه مورد قبول از عمل ترمیمی، انتظار بجا و منطقی است. دماغ شما یک مرتبه تحت عمل قرار گرفته و بافت های آن دستخوش تغییراتی شده اند. در جراحی مجدد نباید انتظار داشته باشید که هر مدلی که خواستید و هر تغییری که تمایل داشتید، اجرا شود. بلکه باید بدانید بهترین جراح بینی، مطابق با شرایط بینی تان و تحمل بافت های آن، اصلاحات را اعمال می نماید. بنابراین نمی توانید همان خواسته ای که از جراحی بینی اولیه داشتید، همان نتیجه را نیز از عمل ترمیمی بینی توقع داشته باشید.
گاهی هم افراد بدون آن که مشاوره های جراح خوب بینی را در نظر بگیرند، به خاطر خواسته نابجایی که برای رینوپلاستی اولیه دارند و پافشاری کردن بر آن، پس از عمل می بینند اون نتیجه ای که می خواستند بدست نیامده و به اصطلاح خود را توی دردسر انداخته اند؛ یعنی مجبور هستند جراحی ترمیمی انجام دهند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد