در یک کتاب جدید تاشن، عکاس ایتالیایی به نام ماسیمو لیستری دور دنیا سفر کرده و از قدیمیترین کتابخانههای جهان بازدید کرده است. او در عکسهایش گنجینه ای بیمانند از معماری و هنری خاص و پر رمز و راز را به ما نشان میدهد.
۱- stiftsbibliothek، admont، admont، اتریش. بزرگترین کتابخانه صومعه دنیا در سال ۱۷۷۶ ساخته شد. این کتابخانه به خاطر معماری به سبک باروک سبک باروک (که ویژگی آن تزئینات پیچیده و خطوط منحنی است)، هنر و نسخههای خطی که در خود جای داده شناخته شده است.
۲- biblioteca do convento de mafra، مافرا، پرتغال. این کتابخانه ۸۸ متر طول دارد و قفسههای کتاب آن بیش از ۳۶۰۰۰ کتاب با جلد چرمی را در خود جای دادهاند.
۳- کتابخانه سه گانه دانشگاه، دوبلین، ایرلند. این بزرگترین کتابخانه در ایرلند و جایگاه همیشگی کتاب کلاز (kells) است.
۴- biblioteca statale oratoriana dei girolamini، ناپل، ایتالیا. بزرگترین کتابخانه در ایتالیا است که از سال ۱۵۶۶ دربهای خود را به سوی بازدید کنندگان گشوده است.
۵- stiftsbibliothek kremsmünster، kremsmünster، اتریش. این کتابخانه متعلق به صومعه در بین سالهای ۱۶۸۰ و ۱۶۸۹ ساخته شد و دارای ۱۶۰۰۰۰ جلد کتاب است.
۶- real gabinete português de leitura، ریودوژانیرو، برزیل. این موسسه در سال ۱۸۳۷ به وسیله گروهی از مهاجران پرتغالی برای ترویج فرهنگ در میان جامعه پرتغال تاسیس شد.
۷- sankt stiftsbibliothek gallen، st gallen، سوئیس. این کتابخانه هم یکی از قدیمیترین کتابخانههای سوئیس است و هم یکی از اولین و مهمترین کتابخانههای متعلق به صومعه در تمام دنیا است.
۸- bibliothèque sainte-geneviève، پاریس، فرانسه. این گتابخانه دارای بیش از ۲ میلیون جلد کتاب است و الهام بخشی برای کتابخانه عمومی بوستون بود.
۹- Rijksmuseum، کتابخانه تحقیقاتی، آمستردام، هلند. این کتابخانه در سال ۱۸۸۵ تاسیس شد و بزرگترین کتابخانه تحقیقاتی تاریخ هنر در هلند است.
۱۰- strahovská knihovna، پراگ، جمهوری چک. کتابخانه دو تالار عظیم و زیبا به سیک معماری باروک را به رخ بازدید کنندگان میکشد. بازدید کنندگان اجازه ورود به داخل تالارها را ندارد. نوسان رطوبت میتواند باعث تخریب نقاشیها شود.
۱۱- biblioteca joanina، coimbra، پرتغال. این کتابخانه یکی از دو کتابخانه موجود در دنیا است که برای حفاظت از کتابها در برابر حشرات به خفاشها ماوا داده است.