بر اساس اولین گزارش ثروت BRICS توسط شرکت مشاوره مهاجرتی «هنلی اند پارتنرز»، انتظار میرود عربستان سعودی در ۱۰ سال آینده شاهد افزایش بیش از ۱۰۵ درصدی در میانگین ثروت هر فرد باشد و امارات متحده عربی نیز با ۹۵ درصد افزایش پس از آن قرار گیرد.
هند با افزایش پیشبینیشده ۱۱۰ درصدی ثروت سرانه تا سال ۲۰۳۳ رهبری گروه BRICS را بر عهده خواهد داشت. پس از آن چین (۸۵ درصد)، اتیوپی (۷۵ درصد)، آفریقای جنوبی (۶۰ درصد) و مصر (۵۵ درصد) قرار دارند.
این گزارش همچنین بیان میکند که ثروت قابلسرمایهگذاری در بلوک BRICS در حال حاضر ۴۵ تریلیون دلار است و پیشبینی میشود جمعیت افراد دارای میلیونها دلار دارایی در این بلوک طی یک دهه آینده ۸۵ درصد افزایش یابد.
در حال حاضر ۱.۶ میلیون نفر در اقتصادهای نوظهور پیشرو جهان با دارایی قابلسرمایهگذاری بیش از ۱ میلیون دلار وجود دارند. این گروه شامل ۴۷۱۶ صد میلیونر (افرادی با بیش از ۱۰۰ میلیون دلار دارایی قابلسرمایهگذاری) و ۵۴۹ میلیاردر میشود.
در ژانویه، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به گروه اصلی BRICS که متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بود، پیوستند.
بلوک BRICS اکنون بیش از ۴۵ درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص میدهد و با تعدیل برابری قدرت خرید (PPP)، نزدیک به ۳۶ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل میدهد. این رقم بیشتر از کشورهای G7 است که با تعدیل برابری قدرت خرید، ۳۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص میدهند.
دکتر یورگ اشتفن، مدیرعامل هنلی اند پارتنرز، اظهار داشت که یک BRICS گسترده (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) فرصتهای جدید و جذابی را برای سرمایهگذاران و کارآفرینان در سراسر جهان فراهم میکند.
چین با ۸۶۲۴۰۰ میلیونر، از جمله ۲۳۵۲ صد میلیونر و ۳۰۵ میلیاردر، در رتبهبندی افراد با دارایی خالص بالا (HNWI) BRICS پیشتاز است. دارایی خالص خصوصی چین طی یک دهه گذشته ۹۲ درصد رشد داشته است.
هند با ۳۲۶۴۰۰ میلیونر، از جمله بیش از ۱۰۰۰ صد میلیونر و ۱۲۰ میلیاردر، در رتبه دوم افراد با دارایی خالص بالا در BRICS قرار دارد. ثروت خصوصی هند طی ۱۰ سال گذشته ۸۵ درصد افزایشیافته است.
جمعیت میلیونرهای امارات متحده عربی از سال ۲۰۱۳ با نرخ رشد ۷۷ درصد افزایشیافته است. در حال حاضر امارات متحده عربی میزبان ۱۱۶۵۰۰ میلیونر، از جمله بیش از ۳۰۰ صد میلیونر است. عربستان سعودی و اتیوپی نیز شاهد رشد قابلتوجهی در ثروت خصوصی بودهاند، با افزایش جمعیت میلیونرهای آنها به ترتیب ۳۵ درصد و ۳۰ درصد در یک دهه گذشته.
چین پنج شهر از ۱۰ شهر ثروتمند برتر در BRICS را به خود اختصاص داده است. پکن، پایتخت چین، با ۱۲۵۶۰۰ میلیونر، از جمله ۳۴۷ صد میلیونر و ۴۲ میلیاردر، در جایگاه اول قرار دارد.
امارات متحده عربی و هند هر کدام دو شهر در بین ۱۰ شهر برتر دارند. دبی با ۷۲۵۰۰ میلیونر مقیم، از جمله ۲۱۲ صد میلیونر و ۱۵ میلیاردر، در رتبه سوم قرار دارد. ابوظبی با ۲۲۷۰۰ فرد با دارایی خالص بالا (۶۸ صد میلیونر و پنج میلیاردر) در رتبه دهم قرار دارد.
به گفته اندرو آمیلز، رئیس تحقیقات نیو ورلد ولث، انتظار میرود پنج شهر BRICS – بنگالورو، هند؛ کیپتاون، آفریقای جنوبی؛ جده و ریاض، عربستان سعودی؛ و شارجه، امارات متحده عربی – طی یک دهه آینده شاهد رشد قوی ثروت بیش از ۸۰ درصد باشند.