نیمه شب ناگهان با درد دندان از خواب بیدار میشوید و حدس میزنید شاید دچار پوسیدگی دندان شده باشید. شاید هم یادتان رفته باقیمانده شیرینیهای دیشب را به خوبی از لابهلای دندانتان تمیز کرده باشید. داروی مسکن میخورید و پس از کاهش درد دندان به خواب میروید. صبح که بیدار میشوید خبری از دندان درد نیست و خیال میکنید همه چیز تمام شد. اما این آغاز ماجرای پوسیدگی دندان است. روزی خواهد رسید که مسکنها هم پاسخگوی درد دندان شما نخواهند بود. پس چاره چیست؟ چاره این درد، شناختن علائم پوسیدگی دندان و راههای درمان پوسیدگی دندان است.
درمان پوسیدگی دندان
دانشمندان دستگاه جدیدی که با نور الایدی (LED) میزان تغییرات شیمیایی خاصی که منجر به پوسیدگی دندان میشوند را شناسایی و سنجش میکند، ساختهاند. پیشرفتی که ممکن است منتهی به ابداع روشهای بهتری برای جلوگیری از بروز چنین شرایطی حتی قبل از شروع آن شود. با اینحال اگر هر کدام از علائم دندان درد را به خوبی بشناسیم، میتوانیم از هزینههای هنگفت و درمانهای طولانی پیشگیری کنیم. در ادامه شایعترین علائم پوسیدگی دندان را بررسی میکنیم.
- دندان درد
شایعترین علامت پوسیدگی دندان، درد دندان است. اما باید بدانید این علامت، اولین علامت نیست. ممکن است این درد در ابتدا خفیف باشد، اما در صورت تشدید پوسیدگی، خواب و خوراک را از شما میگیرد.
- حساسیت
آب سرد میخورید و درد عمیقی از دندان تا عمق وجودتان حس میکنید. چای داغ میخورید و آهی از نهاد میکشید. شیرینی میخورید دردی را روی دندان حس میکنید. تمام این حساسیتها، نشانهای از پوسیدگی دندان شماست.
- شکستگی
ممکن است در صورت عدم رسیدگی به پوسیدگی، دندان به تدریج بشکند. اگر این شکستگی ادامه پیدا کند، دندان دیگر قابل ترمیم نخواهد بود و چارهای جز ایمپلنت نیست.
- بوی بد دهان
با بروز پوسیدگی دندان و گسترش عفونت دندان و لثه، به مرور بوی بد دهان افزایش مییابد. حتی ممکن است این التهاب و عفونت به گلو نیز سرایت کند.
- التهاب لثه
اگر پوسیدگی به عمق ریشه برسد، میتواند موجب ورم و التهاب لثه شود.
درمان پوسیدگی دندان
- پیشگیری از پوسیدگی دندان
مهمترین اقدام برای درمان پوسیدگی دندان، پیشگیری از ایجاد پوسیدگی است.
ترک عادتهای نادرست در مراقبت از دندان، مثل بیش از حد مسواک زدن، استفاده از مسواک سخت، سفیدکردن دندان ها بدون تجویز دندانپزشک و … گام مهمی در جلوگیری از پوسیدگی دندان است. از طرفی مراجعه متناوب به دندانپزشک، میتواند یکی از موثرترین اقدام پیشگیرانه باشد. عدم مصرف بیش از حد مواد شیرین، مصرف نوشیدنی بیش از اندازه سرد و داغ، نیز میتواند روند پوسیدگی دندان را کند یا به تأخیر اندازد.
- ترمیم پوسیدگی دندان
ترمیم دندان واژهای است که برای درمان یک دندان پوسیده یا آسیب دیده، بهکار میرود. در واقع عصب کشی و ترمیم دندان راهی برای درمان دندانهای آسیب دیده و ترمیم دندان شکسته است. اما انواع ترمیم دندان کدام است؟ ترمیم دندان به دو روش مستقیم و غیرمستقیم انجام میشود. روش مستقیم ترمیم دندان، شامل پر کردن دندان و عصب کشی است درحالیکه ترمیم دندان به روش غیرمستقیم شامل روکش، ایمپلنت و بریج است. عصب کشی و ترمیم دندان از جمله روشهای درمانی مهم و ضروری است زیرا درصورت عقب انداختن درمان، سبب پوسیدگی شدید و عفونت دندان میشود. ترمیم دندان علاوه بر درمان دندان باعث حفظ زیبایی دندان نیز میشود.
برای درمان، ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کنید. پس از گرفتن عکس رادیوگرافی، پزشک طول درمان را برایتان برنامهریزی میکند. اگر پوسیدگی دندان به ریشه رسیده باشد، تنها راه درمان آن، درمان ریشه یا عصب کشی است. پوسیدگیهای سطحی، با ترمیم سطحی درمان میشوند. اگر پوسیدگی یا شکستگی بیش از حد باشد، کار سخت میشود. در صورتی که دندان، بافت سالم و مناسبی داشته باشد درمان ریشه و سپس روکش میشود. در غیر این صورت باید کشیده و از دندان جایگزین ایمپلنت برای آن استفاده کرد.
کیفیت درمان پوسیدگی دندان که شامل ترمیم و عصب کشی دندان میشود برای سلامتی دهان حائز اهمیت است، پس مراجعه به دندانپزشک باتجربه بسیار مهم است. قبل از مراجعه به دندانپزشک میتوان از مشاوره و ویزیت رایگان دندانپزشکی استفاده کرد.
شبکه تخصصی دندانپزشکی میخک mikhakdental.com، با سرویس مشاوره آنلاین و رایگان پاسخگوی همه سئوالات بیماران در زمینه دندانپزشکی است. شما میتوانید با استفاده از این سرویس ویژه بهّطور مستقیم(چت) با دندانپزشک و سایر متخصصان دندانپزشکی در ارتباط باشید.
چرا مشاوره دندان پزشکی میخک را پیشنهاد میدهیم؟
- پاسخ به همهی سوالات دندانپزشکی آنلاین به صورت رایگان
- دسترسی و ارتباط سریع با بهترین متخصصان دندانپزشکی
- یافتن پاسخ سوالات دندانپزشکی به صورت آنلاین در کمترین زمان
- شفافیت در هزینه پیش از شروع درمان
- شفافیت در طرح درمان
- عکس opg رایگان
- کاهش تردد در جهت رعایت پروتکلها در شرایط کرونا برای حفظ سلامتی
کافیست برای دریافت مشاوره آنلاین دندانپزشکی به صورت کاملا رایگان اینجا کلیک کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد