چه برای تعطیلات یا چه برای مسائل کاری سفر میکنید، برخی از فرودگاهها میتوانند تجربه سفر شما را بسیار لذتبخشتر کنند. در این مطلب قرار است به معرفی جذابترین و زیباترین فرودگاههای تجاری جهان بپردازیم. همراه با ما باشید.
فرودگاه چانگی – سنگاپور
فرودگاه چانگی (Changi Airport) فرودگاهی بینالمللی در شهر کشور سنگاپور است و بهعنوان یکی از بهترین فرودگاههای تجاری در سرتاسر جهان شناخته میشود. سنگاپور در سراسر جهان بهعنوان شهر باغها شهرت دارد و این فرودگاه نیز به نوبه خودش فضاهای سرسبز و باغهای متعددی دارد که مسافران در آنجا میتوانند از گشتوگذار لذت ببرند. چشمگیرترین بخش در این فرودگاه نیز آبشار ۴۰ متری آن به نام Jewel Changi است که پیرامون آن را نیز ۲۰۰۰ درخت احاطه کرده است. علاوه بر این، در ترمینال شماره ۳ این فرودگاه یک باغ پروانه، در ترمینال شماره ۲ باغ آفتابگردان و در ترمینال ۱ باغ کاکتوس وجود دارد.
فرودگاه زوریخ – سوئیس
فرودگاه زوریخ (Zurich Airport) بزرگترین فرودگاه در سوئیس به شمار میرود و در سال ۲۰۲۳ میلادی نیز جایزه برترین و پیشروترین فرودگاه در اروپا را از World Travel Award برای بیستمین بار دریافت کرد. میلیونها مسافر به طور مداوم فرودگاه زوریخ را در بین بهترین فرودگاههای جهان قرار میدهند. در سال ۲۰۲۳ میلادی، این فرودگاه مستقر در کلوتن برای اولین بار به بیش از ۲۹ میلیون مسافر خدمت رسانی کرد. این مسافران نه تنها از خدمات بلکه از سالنهای پر از نور این فرودگاه نیز شگفتزده شدند.
مرکز Airside که بخش ای را به بی متصل میکند، توسط معمار لندنی سر نیکلاس گریمشاو و معماران سوئیس ایتن و برچبوهل طراحی شده است. این ساختمان کشیده از بازوهای هشت پا الهام گرفته شده و به صورت مینینمالیستی از فولاد، شیشه و تکیهگاههای بلند ساخته شده است.
فرودگاه مراکش-منارا – مراکش
فرودگاه بینالمللی مراکش-منارا (Marrakech-Menara International Airport) پس از فرودگاه کازابلانکا یکی از بزرگترین فرودگاههای تجاری در مراکش به شمار میرود و در حدود ۴ کیلومتری از شهر مراکش واقع شده است. از سال ۲۰۲۳ میلادی این فرودگاه پذیرای بیش از ۶ میلیون مسافر بوده است.
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد این فرودگاه نیز الگوهای تکرارشونده در دیوارها، تزیینات و پنجرهها است. دیوارها از اشکال بتنی مانند الگوی الماس تشکیل شدهاند و این در حالی است که پنجرههای عربی در بین آنها اجازه میدهد تا زمانی که نور روی آنها میافتد، نقشها روی زمین و دیوارها ظاهر شوند.
فرودگاه حیدر علی اف – آذربایجان
فرودگاه حید علی اف (Heydar Aliyev Airport) به طور تقریبی در حدود ۲۰ کیلومتری شرق باکو پایتخت آذربایجان واقع شده و یکی از پنج فرودگاه بینالمللی اصلی این کشور به شمار میرود. در سال ۲۰۰۴ میلادی، اینجا به نام رئیس جمهور آذربایجان یعنی حیدر علی اف نامگذاری شد و سالانه بیش از یک میلیون مسافر را پذیرا است.
این پایانه با استفاده از مصالح طبیعی همانند چوب، سنگ و منسوجات ساخته شده است و نورپردازی گرم در آن تعبیه شده است. قابل ذکر است که پیلههای چوبی مختلف فضایی دنج در اینجا ایجاد کردند و حسی از آرامش و خلوتی را برای مسافران به ارمغان آوردند.
فرودگاه اینچئون – کره جنوبی
بزرگترین فرودگاه کره جنوبی یعنی فرودگاه اینچئون (Incheon Airport) در فاصله ۵۲ کیلومتری از غرب شهر سئول و در جزیره یئونگجونگدو در دریای زرد قرار گرفته است. در سال ۲۰۲۳، ترافیک مسافر در این فرودگاه به مقدار تقریبی ۵۷ میلیون نفر رسیده بود. اینجا یکی از سبزترین فرودگاههای تجاری در جهان به شمار میرود که چندین باغ دارد و مسافران میتوانند در آنجا از محیطی دلنشین لذت ببرند.
فرودگاه آدولفو سوارز مادرید-باراخاس – اسپانیا
فرودگاه آدولفو سوارز مادرید-باراخاس (Adolfo Suárez Madrid-Barajas Airport) فرودگاه بینالمللی پایتخت اسپانیا یعنی شهر مادرید است و بر اساس نام نخست وزیر اسبق اسپانیا نامگذاری شده است و در فاصله تقریبی ۱۲ کیلومتری از مرکز شهر قرار دارد. اینجا بزرگترین و مهمترین فرودگاه اسپانیا است و بهعنوان مرکز مهمی برای پروازهای اروپایی به آمریکای لاتین عمل میکند. در سال ۲۰۲۳ میلادی این فرودگاه پذیرای بیش از ۶۰ میلیون مسافر بوده است.
معمار بریتانیایی ریچارد راجرز ترمینال شماره ۴ جدید را طراحی کرده است. سقف بامبوی راه راه، کف مرمری میسترال و رنگهای استفاده شده در اینجا بازتابی از مناظر مادریلن و استقبال گرم هستند. اینجا یکی از بزرگترین فرودگاههای تجاری در قاره اروپا به شمار میرود.
فرودگاه لیون-سنت اگزوپری – فرانسه
خود فرودگاه ممکن است جذابترین بخش اینجا نباشد اما در عوض، ایستگاه راهآهنی که در آنجا قرار دارد، واقعاً جذاب است. ایستگاه قطار سریعالسیر TGV از یک شاهین پرنده الهام گرفته شده و توسط معمار برجسته سانتیاگو کالاتراوا طراحی شده است. این ایستگاه و فرودگاه به نام پیشگام و نویسنده هوانوردی آنتوان دو سنت اگزوپری نامگذاری شده است و در کلمبیه سانیو در فاصله تقریبی ۲۰ کیلومتری از شرق شهر لیون واقع شده است. این فرودگاه چهارمین فرودگاه بزرگ فرانسه است و سالانه بیش از ۸ میلیون مسافر را پذیرا است.