نمای شیشه ای یکی از انواع پرطرفدار نمای ساختمان است که از گذشته تا به حال، در سراسر جهان متداول بوده است، خصوصا در سالهای اخیر این متریال به عنوان نمای اصلی، در ساختمانهای بیشتری استفاده میشود. شیشه به عنوان متریالی شناخته می شود که به خوبی میتواند نور را از خود عبور دهد؛ همین موضوع در کنار زیبایی و ظرافت آن باعث محبوبیت بسیار زیاد این متریال شده است.
احتمالا تا به حال چشمتان به برج های اداری یا تجاری جذابی افتاده است که تماما با استفاده از شیشه اجرا شده اند. نماهای شیشه ای انتخاب بسیار مناسبی برای کاربریهای اداری و تجاری است. همچنین با محبوب شدن سبک مدرن، در نمای برخی از ساختمان ها و برجهای مسکونی نیز میتوان نماهای شیشه ای را مشاهده کرد.
در این مقاله قصد داریم به بررسی روشهای اجرای نمای شیشه ای بپردازیم و از نقش مهم تیم مجری نمای شیشه ای سخن بگوییم. چه در رابطه با نمای شیشه ای کنجکاو باشید، چه قصد داشته باشید ساختمانی با نمای شیشه ای اجرا کنید؛ این مقاله به شما کمک میکند تا با آگاهی کامل نسبت به نمای شیشه ای از ضررهای احتمالی جلوگیری کنید؛ همراه ما باشید.
سیستم های اجرای نمای شیشه ای
نمای شیشه ای کاملا با سیستم خشک اجرا می شود. سیستم خشک به سبکی از اجرا گفته میشود که در آن هیچ گونه ملاتی مورد استفاده قرار نمیگیرد و متریال به صورت کامل با استفاده از پیچ، اتصات و سازه های مکانیکی بر روی بدنه ساختمان اجرا میشود. متداول ترین روش اجرای نمای شیشه ای در ایران عمدتاً سیستم کرتین وال و سیستم اسپایدر است.
کارفرمایان میتوانند متناسب با بودجه و سلیقه خود؛ هر کدام از این سیستمها را برای اجرای نمای شیشه ای ساختمان خود انتخاب کنند. هر کدام از این سیستمها ویژگیهای خاص خود را دارند که در ادامه آنها را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
نمای اسپایدر
اجرای نمای شیشه ای با استفاده از سیستم اسپایدر یا همان نمای اسپایدر روشی است که با استفاده از آن شیشه از طریق اتصالات نقطهای به سازه اصلی ساختمان متصل میشود و در واقع ناظر کمترین اتصالات را مشاهده میکند. سیستم اسپایدر شیشه ای خود انواع مختلفی دارد که از متداول ترین آن میتوان به اسپایدر ستونی و اسپایدر فین گلس اشاره کرد. جالب است بدانید که نوعی از درب شیشه ای نیز با اتصالاتی مشابه سیستم اسپایدر اجرا میشود که به آن درب شیشه ای اسپایدری میگویند.
نمای اسپایدر ستونی
در اجرای نمای شیشه ای اسپایدر به روش ستونی پشتیبان و نگهدارنده وزن شیشه ستونهایی از جنس استیل یا فولاد خواهند بود، هنگام نصب شیشهها در نمای اسپایدر ستونی ابتدا کانکتور (یکی از قطعات نصبی نمای اسپایدر) به ستون نگهدارنده نصب میشود؛ پس از آن پنجه اسپایدر به کانکتور متصل می شود. (شیشه ها به پنجه اسپایدر متصل خواهند شد)
شیشه نیز در کارخانه آماده شده و سوراخهای لازم بر روی آن ایجاد می شود. زمانی که شیشه ها به محل پروژه آورده می شوند، از طریق قاپک به سطح نما انتقال داده شده و با استفاده از اتصالات مخصوص نمای اسپایدر (رتل) در جای خود فیکس میشوند.
نمای اسپایدر فین گلس
در سیستم اجرای نمای اسپایدر فین گلس، سازه پشتیبان نمای شیشه ای یک تیغه شیشه دو لایه یا سه لایه است. با استفاده از این سیستم، شاهد کمترین اتصالات سازه ای خواهیم بود که باعث زیبایی و ظرافت بیشتر نما خواهد شد؛ همین موضوع نمای شیشه ای فین گلس را به نمایی محبوب، اما پرهزینه تبدیل کرده است.
نمای کرتین وال
نمای کرتین وال (curtinwall) احتمالاً شناخته شده ترین سیستم اجرای نمای شیشهای است. این سیستم که به عنوان سیستم خطی اجرای نمای شیشه ای شناخته میشود؛ خود شامل دو نوع متداول است: کرتین وال فیس کپ (facecape curtinwall) و کرتین وال فریم لس (frameless curtinwall).
برخلاف سیستم اسپایدر که در آن شیشه با استفاده از اتصالات نقطه ای به سازه پشتیبان متصل میشود؛ در این سیستم شاهد این هستیم که شیشهها از فریم چهار طرف مهار می شود. استفاده از پروفیلهای افقی و عمودی که لامل نام دارند، باعث ایجاد چارچوب هایی میشود که شیشه در آن فیکس خواهد شد.
زمانی که فاصله بین دو شیشه یا در واقع چهارچوب نمای کرتین وال با استفاده از پروفیلهای روکش فلزی پوشانده شود، به آن فیس کپ میگویند و زمانی که این فاصله با استفاده از چسبهای مخصوص پوشانده شود، آن را کرتین وال فریم لس مینامند. در نوع فریم لس، سطح نما یکدست تر خواهد بود، اما هزینه آن نسبت به نوع فیس کپ بیشتر است.
کلام آخر
از اینکه تا پایان این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. اجرای نمای شیشهای بسیار حساس است و باید توسط افراد باتجربه و حرفهای صورت بگیرد. نمادیزاین با بیش از ده سال سابقه در زمینه طراحی و اجرای تخصصی انواع نمای خشک مانند نمای شیشهای، تا به حال پروژه های زیادی در این زمینه به پایان رسانده است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان نمادیزاین میتوانید به وبسایت این شرکت به آدرس https://nama.design مراجعه کرده و از طریق راههای ارتباطی با ما تماس برقرار کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد