مکانهای بسیار زیبا و خارقالعاده زیادی روی زمین قرار دارند و مطمئنا انتخاب 10 عجایب طبیعی برتر در میان آنها کار بسیار دشواری است و ممکن است هر کسی نظر متفاوتی در این رابطه داشته باشد. در هر صورت همراه با ما باشید تا به معرفی ۱۰ مورد از عجایب طبیعی جهان بپردازیم.
۱۰. بیابان صحرا
صحرا یا صاحارا (Sahara) بزرگترین بیابان بسیار داغ جهان به شمار میرود که بیشتر شمال آفریقا را در بر میگیرد و مساحت آن تقریبا به اندازه ایالات متحده آمریکا است. برخلاف تصور عمومی، تپههای شنی بزرگ که ارگ نامیده میشوند، تنها بخش کوچکی از این بیابان را تشکیل میدهند و بیشتر بخشهای آن نیز شامل فلاتهای صخرهای با اندکی شن است. سالانه به طور متوسط کمتر از سه اینچ در اینجا باران میبارد و حتی در مرطوبترین نقطه آن نیز ممکن است در یک هفته باران ببرد ولی تا چندین سال خبری از بارش نباشد.
۹. خلیج ها لونگ
خلیج ها لونگ (Ha Long Bay) در شمال ویتنام قرار گرفته و یک خط ساحلی ۱۲۰ کیلومتری را در بر میگیرد. این خلیج شامل هزاران جزیره است و هر کدام از آنها نیز جنگلی متراکم دارند که روی ستونهای آهکی در کنار دریا قرار گرفتهاند و مناظری خیرهکننده را خلق کردند. برخی از این جزیرهها تو خالی هستند و غارهای عظیمی درون آنها وجود دارد و این در حالی است که دیگر جزیرهها دارای دریاچههای بسیار زیبا هستند.
۸. کوه اورست
کوه اورست (Mount Everest) در ارتفاع ۸۸۴۸ متری، بلندترین کوه روی زمین به شمار میرود که در مرز میان نپال و تبت قرار گرفته است. کوهنوردان مختلفی برای فتح مرتفعترین کوه جهان به اینجا میآیند و در حالی که صعود به دیگر کوههای مرتفع همچون K2 دشوارتر است اما قله اورست همچنان خطرات بسیار زیادی همچون بیماری ارتفاع، آبوهوای بسیار سرد و بادهای شدید را به همراه دارد. افرادی که در مسیر صعود جان خود را از دست دادهاند، معمولا در همان جا رها میشوند و ممکن است در مسیر خود با جسدها نیز مواجه شوید.
۷. جنوبگان
جنوبگان یا قطب جنوب (Antarctica) به طور متوسط سردترین، خشکترین و بادخیزترین قاره روی زمین به شمار میرود و بالاترین میانگین ارتفاع را در بین تمام قارهها دارد. با اینکه حدود ۹۸ درصد از این قاره با یخ پوشیده شده اما در اصل یک بیابان (بزرگترین بیابان روی زمین) محسوب میشود که بارش بسیار کمی دارد. جنوبگان سردتر از قطب شمال است چراکه بیشتر قاره بیش از ۳ کیلومتر بالاتر از سطح دریا قرار دارد. در اینجا موجوداتی همچون پنگوئن، نهنگ آبی، اورکا و فوک زندگی میکنند.
۶. دیواره بزرگ مرجانی
دیواره بزرگ مرجانی (Great Barrier Reef) بزرگترین سیستم صخره مرجانی در جهان است که بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر امتداد دارد. اینجا تنها صخره روی زمین است که از فضا قابل مشاهده است و بزرگترین سازه منفرد جهان است که توسط موجودات زنده ساخته شده است. ساختار صخره از میلیاردها ارگانیسم کوچک تشکیل شده و مجموعهای از حیوانات و گیاهان همچون لاکپشتهای دریایی سبز، دلفینها، نهنگها، مارهای دریایی و ماهی دلقک در آنجا زندگی میکنند.
۵. گرند کنیون
دره بزرگ یا گرند کنیون (Grand Canyon) در شمال آریزونای آمریکا قرار گرفته و یکی از بزرگترین جاذبههای آمریکا به شمار میرود. اینجا برای میلیونها سال توسط رودخانه کلرادو شکل گرفته و عمق آن به ۱.۶ کیلومتر و طول آن به ۴۴۶ کیلومتر میرسد. با این حال، اینجا عمیقترین و طولانیترین دره جهان نیست اما اندازه فوقالعاده و مناظر رنگارنگ و خیرهکننده آن توانسته توجه بازدیدکنندههای بسیاری را به خودش جلب کند.
۴. آبشار ایگواسو
آبشار ایگواسو (Iguazu Falls) یکی از برجستهترین شگفتیهای طبیعی جهان به شمار میرود که در مرز بین برزیل و آرژانتین قرار گرفته است و شامل ۲۷۵ آبشار است که در مسیر رودخانه ایگواسو قرار گرفتهاند. بیشتر این آبشارها در حدود ۶۴ متر ارتفاع دارند و خیرهکنندهترین آنها نیز آبشاری به نام گلوی شیطان (Devil’s Throat) نام دارد که ۸۲ متر ارتفاع، ۱۵۰ متر عرض و ۷۰۰ متر طول دارد.
۳. جنگل آمازون
رودخانه آمازون بزرگترین رود در جهان به شمار میرود و جریان رودخانه تقریبا یک پنجم کل جهان را در بر میگیرد. این رودخانه دارای بیش از ۳۰۰۰ گونه ماهی شناخته شده است و گونههایی در آن زندگی میکنند که هنوز کشف نشدند. جنگل بارانی آمازون (Amazon Rainforest) نیز بیش از نیمی از جنگلهای بارانی باقیمانده سیاره را در بر میگیرد و تنوع زیستی بسیار بینظیری دارد.
۲. جزایر گالاپاگوس
جزایر گالاپاگوس (Galapagos Islands) مجمعالجزایری از جزیرههای آتشفشانی هستند که به کشور اکوادور در شرق اقیانوس آرام تعلق دارند. این جزیرهها کاملا دور افتاده و منزوی هستند و در حدود ۱۰۰۰ کیلومتری غرب قاره آمریکای جنوبی واقع شدهاند. این جزایر به خاطر اکوسیستم منحصربهفرد خود در سراسر جهان شناخته شده هستند و در آن نیز حیات وحش بسیار شگفتانگیزی به چشم میخورد.
۱. مهاجرت سرنگتی
اکوسیستم سرنگتی در شمال غربی تانزانیا واقع شده و تا جنوب غربی کنیا امتداد دارد. این منطقه میزبان بزرگترین جابهجایی و مهاجرت پستانداران خشکی روی زمین به نام مهاجرت سرنگتی (Serengeti Migration) است که یکی از نفسگیرترین و مهیجترین رویدادها در قلمروی حیوانات محسوب میشود. در این مهاجرت بیش از یک میلیون گوزن یالدار و ۲۰۰۰۰۰ گورخر سفری به طول ۵۰۰ کیلومتر را از جنوب سرنگتی در تانزانیا به شمال منطقه حفاظتشده ماسای مارا در کنیا پشت سر میگذرانند.