شاید برای شما نیز این سوال بوجود آمده باشد که چرا چاه فاضلاب آشپزخانه، حمام و سایر بخش های منزل بوی بدی می دهند. دقت داشته باشید که این بو به دلیل خروج گازهای سپتیک هستند که در فاضلاب بوجود می آمده و به بیرون منتقل می شوند. برای حل این مشکل ابتدا باید دلیل مشکل را شناسایی و سپس راه حل مناسبی برای آن انتخاب کنید. چون به دلایل متعددی بوی بد فاضلاب در خانه پخش می شود و برای سلامتی ضررهای زیادی دارد.
چرا چاه فاضلاب بوی بدی می دهد؟
اگر در منزل با مشکل بوی بد فاضلاب مواجه هستید، ابتدا باید جستجو کنید که کدام چاه بو می دهد. اگر چاه فاضلاب آشپزخانه و سیفون بوی بدی دارد، چند دلیل مهم برای آن وجود دارد که عبارتند از:
- سیفون زیر سینک ظرفشویی کثیف است و باید با شستشو کاملا تمیز شود.
- چاه فاضلاب آشپزخانه جرم زیادی گرفته است.
- چاه فاضلاب اشپزخانه پر شده و تخلیه چاه باید انجام شود.
- لوله فاضلاب آشپزخانه دچار گرفتگی شده و باید باز شود.
دقت داشته باشید که اگر چاه توالت و دستشویی بوی بدی دارد، دلایل زیر را می توان برای آن ارائه داد:
- شترگلویی اشکال دارد و درست نصب نشده است.
- آب داخل شترگلویی مدت زیادی راکد بوده و تعویض نشده است.
- در لوله فاضلاب توالت مدفوع و غیره گیر کرده است.
- چاه فاضلاب سرویس بهداشتی و توالت پر شده است.
- لوله های فاضلاب جرم گرفته اند.
چطور بوی بد فاضلاب را از بین ببریم؟
برای رفع بوی بد فاضلاب راه حل های مختلفی می توان ارائه داد که کاربردی ترین آنها عبارتند از:
آب شترگلویی را تازه کنید
شترگلویی به لوله U شکلی گفته می شود که همیشه مقدار کمی آب را در خود نگه می دارد و در دهانه چاه فاضلاب نصب می شود. آب داخل شترگلویی از خروج گازهای سپتیک به بیرون جلوگیری می کند. اگر این آب کهنه باشد یا شترگلویی خشک باشد، سرویس بهداشتی بوی بدی می دهد. برای حل این مشکل کافیست آب را با فشار داخل لوله های فاضلاب و توالت بریزید. این مشکل بیشتر برای سرویس بهداشتی هایی که مدت طولانی از آنها استفاده نشده بوجود می آید.
باز کردن گرفتگی های لوله فاضلاب
یکی از دلایل اصلی که باعث می شود منزل بوی بد فاضلاب بدهد، گرفتگی لوله ها است. اگر همزمان با بوی بد، آب از لوله های چاه به سختی پایین می رود، احتمال گرفتگی آنها وجود دارد. اگر با روش های خانگی مانند استفاده از فنر دستی و قلاب مشکل حل نمی شود، می توانید با لوله بازکنی تهران تماس بگیرید.
تخلیه چاه های فاضلاب پر شده!
اگر ساختمان به فاضلاب شهری متصل نیست، احتمال پر بودن چاه وجود دارد. در این شرایط فاضلاب به دهانه چاه نزدیک شده و گازهای سپتیک از آن خارج می شوند. کافیست چاه تخلیه شود تا مشکل برطرف گردد.
لایروبی چاه
یکی از اصلی ترین دلایل بوی بد و زننده چاه های فاضلاب، جرم های تشکیل شده در جداره لوله ها و چاه است. این جرم و لجن ها بوی بدی را بوجود می آورند و بهترین کار جرم گیری و تمیز کردن لوله ها است. در ساختمان هایی که از سپتیک تانک برای جمع آوری فاضلاب استفاده می شود، لایروبی چاه باید با ابزار توسط افراد باتجربه انجام شود. در این روش افراد باتجربه با کاردک و دستگاه و ابزارهای پیشرفته جداره ها و کف سپتیک را تراشیده و جرم ها را از بین می برند.
سیفون روشویی و ظرفشویی را تمیز کنید
لوله های پلاستیکی زیر سینک روشویی و ظرفشویی با گذشت زمان جرم و لجن زیادی می گیرند. تکه های باقی مانده میوه و سبزیجات و مواد غذایی، مواد شوینده، ذرات روغنی و غیره در شترگلویی سیفون تجمع کرده و بعد از فاسد شدن به لایه های لجن تشکیل می شوند. به همین دلیل است که بعد از ریختن آب گرم داخل سینک بوی بدی از آن منتشر می شود.
بهترین کار در این شرایط باز کردن سیفون و شستشوی کامل لوله و اتصالات آن با مواد شوینده و آب گرم است. سعی کنید در سال حداقل دو تا سه مرتبه سیفون زیر سینک روشویی و ظرفشویی را شستشو داده و تمیز کنید.
از جوش شیرین و سرکه استفاده کنید
برای جرم گیری سینک ظرفشویی و روشویی و حتی سرویس بهداشتی و توالت می توان از جوش شیرین استفاده کرد. با از بین بردن جرم های چاه های فاضلاب بوی بد آنها نیز کاهش پیدا می کند. یک فنجان جوش شیرین و دو برابر آن سرکه را داخل لوله و چاه مورد نظر بریزید. بعد از نیم تا یک ساعت آب گرم را با فشار وارد لوله ها کنید. این ترکیب را سعی کنید در ماه چند مرتبه استفاده کنید تا برای همیشه از بوی بد چاه در منزل خلاص شوید.
لوله ونت را بررسی کنید
لوله ونت هوای داخل سرویس بهداشتی را به بالای پشت بام انتقال می دهد. در بسیاری از مواقع به دلیل نصب اشتباه این لوله بوی بسیار بدی در فضای داخل ساختمان پخش می شود. اگر بعد از روشن کردن کولر ساختمان بوی بدی می دهد، ارتفاع لوله ونت را بررسی کنید. دهانه لوله ونت باید بالاتر از دریچه کولر روی پشت بام باشد. علاوه براین، بهتر است جهت دهانه لوله ونت عکس کولر باشد.
محلول لوله بازکنی استفاده کنید
یکی دیگر از روش های موثر در این زمینه استفاده از محلول های لوله بازکنی است. این محلول ها جرم گیری را انجام داده و به همین دلیل می توانند بوی بد چاه را از بین ببرند.
از دیگر روش های موثر در این زمینه می توان به ریختن مخمر نان، لیمو و نوشابه در چاه فاضلاب اشاره کرد.
جمع بندی
برای اینکه چاه های فاضلاب بوی بدی نداشته باشند، بهترین کار جلوگیری از جرم گرفتن آنها است. در نتیجه بهتر است در طول سال چند مرتبه در لوله های فاضلاب جوش شیرین و سرکه بریزید و همیشه بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، آب زیادی را با فشار داخل چاه بریزید. برای چاه های قدیمی که جرم زیادی دارند، استفاده از خدمات لایروبی، لوله بازکنی و تخلیه چاه می توانند موثر باشند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد