زمانی که شخص دچار بیماری، سوانح رانندگی و یا پس از گذراندن دوره میانسالی، دچار بیماری و کهولت سن شده؛ هم خود و هم اطرافیان متوجه سختی شرایط میشوند. برای گذر از این دوران و مراقبت از بیمار، به یک پرستار احتیاج است. این شخص میتواند به کمک لوازم و وسایلی مواظبتهای لازم از فرد را به عمل آورده و به دور از محیط آلوده و هزینههای سنگین بیمارستان، از فرد در منزل خودش مراقبت کند؛ این اتفاق سبب افزایش آرامش خاطر بیمار و خانواده او نیز خواهد شد. به همین دلیل ما میخواهیم در این مطلب در مورد لوازم نگهداری بیمار در منزل، بهترین تخت بیمار، بهترین کپسول، بهترین بالش و تشک بیمار در منزل صحبت کرده و نکات خوبی را در اختیارتان قرار دهیم. پس اگر شما نیز به کسب اطلاعات مفید در این زمینه علاقه دارید، لطفاً تا پایان مطلب ما را همراهی بفرمایید.
همراه بیمار کیست؟
همراه بیمار فردی است که موظف بوده در طول درمان بیمار از هر لحاظ مواظب و نگهدار او باشد. این شخص باید فردی دلسوز باشد و تمامی امور مربوط به نگهداری از بیمار را بداند و به مسائل او به خوبی رسیدگی نماید. ضمنا این شخص باید اطلاعاتی در مورد بیماری فرد داشته باشد و بتواند داروهای او را به خوبی شناخته تا فرد دچار مشکل نشود. همچنین این شخص باید برای انجام کارهای بیمار به او کمک کرده و همواره با کلمات آرامبخش وی را امیدوار نماید تا روند بیماری برای بیمار بهتر انجام شود.
معرفی تجهیزات لازم جهت نگهداری بیمار در منزل
مراقبت از بیمار در منزل کاری حساس و مهم است برای اینکه هر کس بتواند از فرد در خانه به خوبی نگهداری کند؛ به لوازمی احتیاج دارد تا کار با به سهولت بیشتری انجام شود و روند بهبودی به خوبی طی شود. در این قسمت میخواهیم لوازم مورد نیاز نگهداری از بیمار در منزل را در هفت دسته برایتان معرفی کنیم:
- وسایل بهداشتی: وجود لوازمی مانند لگن بهداشتی، دستمال مرطوب، پد، زیرانداز، صابون، دستکش، دستمال کاغذی و… برای جلوگیری از انتقال عفونتها و حفظ بهداشت فرد ضروری است.
- دستگاههای پزشکی: این وسایل شامل فشارسنج، دستگاه تست قند خون، کپسول اکسیژن و ترمومتر میشود.
- وسایل تسهیل کننده حرکت: این لوازم عبارتاند از: صندلی توالت، ویلچر، عصا، ریل پشت تخت و صندلی چرخدار جهت حرکت و ایمنی بیشتر فرد بیمار.
- وسایل تغذیه: در این بخش نیز ظروف پلاستیکی یا شیشهای برای نگهداری غذا، لیوان، فنجان، قاشق و چنگال جای میگیرد.
- لوازم امنیتی: وجود کفش ضد لغزش، زنجیرههای امنیتی و دستگیرههای دیواری جهت جلوگیری از سقوط و تصادفات فرد بیمار لازم است.
- داروها: داروها و مکملهایی که بیمار مصرف میکند؛ باید در سبد داروی بیمار به همراه دستورالعمل هر کدام از آنها وجود داشته باشد.
- وسایل استراحت بیمار : شامل وسایل و لوازمی می شود که به استراحت بیمار کمک کرده و شرایطی را فراهم می کند تا بیمار مانند زمان بستری در بیمارستان جهت استراحت مشکلی نداشته باشد. این وسایل شامل تخت بیمار ، بالش طبی ، تشک طبی یا تشک برقی و … می باشد.
بهترین بالش طبی کدام است؟
خواب یکی از مهمترین نیازهای انسان است و داشتن خواب با کیفیت، در روند بهبود بیماران تاثیر بسزایی دارد؛ بنابراین داشتن یک بالش مناسب که از گردن و ستون فقرات حمایت کند، نقش مهمی در افزایش کیفیت خواب خواهد داشت. بالش طبی نوعی بالش آرگونومیک بوده که از موادی مانند فوم حافظه، لاتکس یا پر ساخته میشود و در شکلها و ارتفاعهای مختلفی وجود دارند. این بالشها برای افرادی که کمردرد، گردن درد، خروپف و یا آپنه خواب دارند، بسیار مفید است. بالشهای طبی با کاهش میزان درد و ناراحتی باعث بهتر شدن وضعیت خواب شده و مشکلات ناشی از آن را میکاهند.
این نوع بالشها انواع گوناگونی دارند؛ به عنوان مثال بالشهای طبی موجدار دارای یک فرورفتگی در وسط بوده که سر را در جای خود حفظ میکنند. بالشهای کمری برای قرار دادن زیر کمر هنگام خواب طراحی شدهاند و بالشهای گردنی نیز برای قرار دادن زیر گردن ساخته میشوند. برای انتخاب بهترین بالش طبی ابتدا باید به نیاز بیمار توجه شود؛ سپس میتوانید از انواع و اقسام مارکهای محبوب ایرانی و خارجی استفاده نمایید.
انواع تخت بیمار در منزل
معمولا برای مراقبت از بیماران بهتر است که در اکثر مواقع روی تخت بخوابند. تختهای متفاوتی با ویژگیهای گوناگون برای نگهداری بیماران در منزل وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:
-تخت بیمارستانی دستی که سادهترین نوع تختهای بیمارستانی بوده و تنظیم همه قسمتهای آن توسط اهرمی که به تخت متصل است, به صورت دستی انجام میشود و از لحاظ قیمتی ارزانتر است سایرین است.
-تخت بیمارستانی نیمه الکترونیکی که فقط قسمتی از تخت با برق کار میکند که در نواحی سر و پا قرار گرفته و قابل تنظیم است؛ اما تنظیم ارتفاع تخت باید به صورت دستی انجام شود.
-تخت بیمارستانی تمام الکترونیک یا تمام برقی پرکاربردترین تخت بیمارستانی بوده و تماماً با برق کار میکند. این تختها در سه نوع تک شکن، دو شکن و سه شکن وجود دارند. تخت تک شکن فقط در ناحیه سر بیمار قابل تنظیم است. تخت دو شکن ناحیه سر و پا قابل تنظیم هستند و تخت سه شکن نیز علاوه بر دو ناحیه قبلی، در قسمتهای بین سر و پا نیز قابلیت تنظیم شدن دارند.
با توجه به شرایط بیمار میتوان بهترین نوع تخت بیمار را انتخاب کرد؛ به عنوان مثال اگر بیمار نیاز به استراحت کوتاه مدت دارد، تختهای تک شکن و یا ساده برای وی مناسب هستند. اگر محدودیتهای حرکتی دارد، میتواند از تخت دو شکن و یا نیمه الکترونیک بهره بگیرد و اگر فرد کهولت سن دارد و به مدت زمان زیادی برای استراحت احتیاج دارد، بهترین گزینه انتخاب تخت سه شکن است.
مناسبترین تشک بیمار در منزل
تشکهای بیماران معمولاً بر اساس ضخامت دستهبندی میشوند و شامل قطرهای متفاوت ۵ سانتیمتر، ۱۰ سانتیمتر و ۲۰ سانتیمتر هستند؛ اما از نظر ابعاد یعنی طول و عرض همه تشکها یکسان هستند. بدیهی است که هر چقدر قطر تشک بیشتر باشد، راحتتر بوده برای بیمار بهتر میباشد؛ پس طبیعی است که قیمت بالاتری نیز داشته باشد. تولید کنندگان جهت افزایش راحتی بیمار از فوم ضد حساسیت برای داخل تشکها بهره میگیرند که به فرد هیچگونه آسیبی وارد نکند. بهتر است بدانید که تشکهای بیمار به هیچ عنوان قابل تا کردن نبوده و جای زیادی را اشغال میکنند؛ بنابراین حمل و نقل آنها کمی مشکل است. ضمناً اغلب این تشکها را در رنگهای تیره سورمهای، مشکی و خاکستری تولید میکنند و انتخاب هر کدام از آنها به سلیقه مصرف کنندگان بستگی دارد.
شما میتوانید برای بیمار خود از انواع و اقسام تشکهای طبی و معمولی بهره بگیرید که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارد. اما بسیاری از متخصصان استفاده از تشک برقی را توصیه میکنند. تشک برقی نوعی زیرانداز بوده که در داخل آن المنتهای ظریف برقی حرارتی قرار میدهند. این المنتها گرمایی کنترل شده تولید کرده که تایمر و زمانبندی هم دارد.
استفاده از این تشک برقی به خصوص در فصل زمستان میتواند موجب گرم نگه داشتن بدن و بهبود خواب شود. این محصول برای کاهش دردهای روماتیسم، تسکین درد عضلات، آرتروز و استخوانهای شکسته بسیار کاربردی بوده و ضمناً کاملاً ایمن میباشد.
بهترین کپسول در نگهداری بیمار در منزل
گاهی برای نگهداری از بیمار در منزل به خصوص بیماران ریوی، احتیاج به کپسول اکسیژن است تا در موقع اضطرار دچار مشکل نشوند. وجود این کپسولهای اکسیژن بسیار کمک کننده است؛ اما ایراد بزرگشان قیمت بالای آنها و همینطور سنگینی بسیار و عدم حمل و نقل راحت آنهاست. به همین دلیل اکثر افراد تمایل دارند که از اکسیژنساز استفاده نمایند.
این محصول وسیلهای است که اکسیژن را برای بیماران تحت درمان با دستگاههای تنفس مصنوعی فراهم آورده و استفاده از آن، هم مقرون به صرفهتر و هم کم خطرتر است. بنابراین جهت تامین اکسیژن مورد نیاز خود میتوانید بنابر سلیقهتان، هر کدام از این موارد را انتخاب نمایید.
نحوه خرید لوازم نگهداری بیمار در منزل
جهت خرید این لوازم شما ابتدا باید شرایط بیمار را مشخص کرده و لوازمی را که به آن احتیاج پیدا میکند، تعیین نمایید. سپس با در نظر گرفتن بودجه در اختیار، لوازم را تهیه نمایید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید استفاده از محصولات شرکتها و برندهای معتبر میباشد. از آنجایی که این محصولات بهداشتی با جان بیماران سر و کار دارد و روی روند بهبودی آنها تاثیر مستقیم میگذارد؛ پس کیفیت آنها حائز اهمیت زیادی میباشد. جهت خرید این تجهیزات به دو صورت میتوانید عمل کنید. در وهله اول میتوانید با مراجعه حضوری به فروشگاههای تجهیزات لوازم پزشکی سطح شهر، این وسایل را از نزدیک مشاهده کرده و طبق صلاحدید خود بهترین گزینه را انتخاب نمایید. در روش دوم میتوانید با سر زدن به سایتهای مختلف و معتبر اینترنتی نظیر وبسایت برانکارد به آدرس berankard.com و بررسی محصولات و همچنین مشاوره با متخصصان برانکارد محصولات مورد نظر خود را تهیه نمایید.
سخن پایانی
ممکن است شما در دورهای از زندگی خود مسئولیت و مراقبت از هر یک از اعضای خانواده و یا شخص دیگری که نیازمند کمک است را داشته باشید. در چنین شرایطی باید وسایلی را در اختیار داشته تا مراقبت از فرد راحتتر و دلپذیرتر صورت بگیرد. همراه بیمار باید نحوه کارکرد با این لوازم را به خوبی فرا بگیرد و بداند که در هر زمان به کدام یک از آنها احتیاج پیدا میکند. ضمناً باید دسترسی آسانی به تمامی لوازم داشته باشد تا در مواقع ضرور وقتش به هدر نرود. در این صورت بیمار نیز با خیال آسودهتری دوره نقاهت و بهبودی خود را طی خواهد کرد.
ما در این مطلب در مورد لوازم نگهداری بیمار در منزل، انواع تخت بهترین بالش طبی، مناسبترین تشک بیمار و… صحبت کردیم و نکات کاربردی را در اختیارتان قرار دادیم. امیدواریم از مطالب این مقاله استفاده کافی برده باشید. در پایان از صبر و همراهی شما عزیزان نهایت سپاس را داریم.
سوالات متداول
۱_تختها برای نگهداری بیمار در منزل باید چه ویژگیهایی داشته باشند؟
ریل و حفاظ برای افزایش امنیت بیمار در کناره تختها وجود داشته باشد. در صورت قطعی برق همچنان قابلیت تنظیم خود را حفظ کنند. جابجایی تخت در مناطقی که باریک است، بدون دردسر باشد. حداقل دو چرخ از چهار چرخ تخت قابلیت قفل شدن داشته باشد؛ وزن مناسبی داشته باشد و جنس آن در برابر زنگ زدگی و خط خوردگی مقاوم باشد.
۲_آیا بالابر بیمار جز لوازم اصلی نگهداری بیمار در منزل محسوب میشود؟
خیر، این وسیله جزو ابزارهای کمکی است و بیشتر برای بیمارانی مورد نیاز واقع میشود که برای انتقال و حرکت خود دچار مشکل و ناتوانی هستند. این بالابرها شامل بالابرهای ایستادن، کل بدن، سقفی و پلکانی بوده که هر کدام کارکرد خاص خود را دارند و میتوانند در زمانهای مختلف به بیمار و همراه او کمک شایانی کنند.
۳_مهمترین تجهیزات پزشکی سالمندان در منزل شامل چه مواردی میشود؟
با اهمیتترین لوازمی که هنگام مراقبت از سالمندان باید در منزل وجود داشته باشد عبارتاند از: ویلچر، لگن بهداشتی، دستگاه فشار سنج، تست قند خون و تشک مواج است.