در این مقاله قصد داریم با استفاده از خمیر کار درمانی تمریناتی را برای تقویت عضلات دست و انگشتان کودکان، به شما آموزش دهیم. با انجام تمریناتی ساده به کودکان خود کمک نمایید تا روند بهبود ضعف عضلات، مشکلات دست و انگشتان آنها را برطرف نمایید. زیرا برخی از کودکان ممکن است به دلیل ضعف شدید در انگشتان و دست، نتوانند از عهده ی برخی کارهای خود برآیند.
از طرفی هم ممکن است برخی بچه ها که به مدرسه می روند به دلیل عدم توانایی در نوشتن و ضعف انگشتان در گرفتن مداد از همسالان خود عقب بیفتند و نتوانند تکالیف خود را به درستی انجام دهند. همین ناتوانی در انجام کارهای خود، کودک را سرخورده کرده و دچار استرس می کند و در آینده او نیز بی تاثیر نخواهد بود.
خمیر پاتی یا خمیر کار درمانی جهت رفع این قبیل مشکلات، علاوه بر رشد خلاقیت کودک، برای کودکانی که دچار ضعف شدید دستها می باشند کارایی مثبتی را به دنبال خواهد داشت. کاربرد خمیر پاتی یا خمیر کار درمانی بیشتر در کارهایی که نیاز به توانبخشی و فیزیوتراپی بیماران می باشد به کار می رود. برای خمیر پاتی رنگ های مختلفی در نظر گرفته شده است که هرکدام از رنگ ها، درجه سختی و نرمی متفاوتی را دارا می باشند. این درجه سختی و نرمی در بیماران مختلف با توجه به شدت ضعف عضلات دست و انگشتان با هم متفاوت خواهد بود.
در ادامه با ما همراه باشید تا تمریناتی را در اختیار والدین گرامی قرار دهیم و بتوانید با انجام این تمرینات ساده به وسیله خمیر کاردرمانی که یکی از لوازم کاردرمانی است؛ به روند بهبود ضعف عضلات دست کودکان کمک نمایید. دقت نمایید این تمرینات را می توانید به تنهایی با کودک خود درخانه نیز انجام دهید تا علاوه بر بازی و سرگرمی با او بتوانید به روند بهبود ضعف عضلات دست او کمک نمایید.
تمرین های تقویت عضلات دست با خمیر کار درمانی
با استفاده از بازی های ساده زیر به وسیله خمیر پاتی سنکباند می توانید به تقویت عضلات دست کودکان خود کمک شایانی نمایید.
نیشگون خمیر کار درمانی
این بازی را کودک به تنهایی نیز می تواند انجام دهد. موقعی که کودک به خمیر کار درمانی نیشگون می زند ناخودآگاه موجب تقویت عضلات دست و انگشتان خود می شود. موقعی که خمیر را له می کند، قالب می زند، ورز می دهد و یا هر کاری دیگری که موجب شود عضلات دست و انگشتان او با خمیر تماس داشته باشند موجب کارکردن عضلات دست و انگشتان می شود و همین بازی ساده می تواند به روند بهبود مشکل او کمک نماید.
فشار دادن و صاف کردن خمیر کار درمانی با وردنه
این بازی نیز به نوبه خود می تواند تاثیر زیادی برای تقویت عضلات دست و بازو باشد. موقعی که کودک خمیر را با وردنه صاف و پهن می کند و یا با قالب های خود به خمیر فشار می آورد تا شکل قالب را از خمیر بیرون آورد این کار به مرور زمان به تقویت عضلات مچ دست، آرنج و بازوی او نیز کمک می کند. حتی می توانید موقعی که کودک از قالب های تکراری خسته شد از قالب های دیگر موجود در خانه مانند قالب های شیرینی پزی را در اختیارش قرار دهید.
تمرین دیگری که با خمیر کار درمانی در اینجا مثمر ثمر خواهد بود می توانید با کودک خود و فقط با استفاده از کمک گرفتن از انگشتانش شکلک های ساده بسازید.
قیچی کردن خمیر کار درمانی
خمیر کار درمانی با توجه به بافت نرم و کشدار خود می تواند برای هر نوع بازی استفاده شود. کودک می تواند خمیر را به شکل مار بر روی یک سطح صاف بغلتاند و سپس با استفاده از قیچی آن را تکه تکه نماید. استفاده از قیچی های پلاستیکی و ایمن برای این کار توصیه می شود. مهارت قیچی کردن خمیر در این بازی به واسطه اینکه بین انگشتان شست و مابقی انگشتان هماهنگی ایجاد می کند، موجب ورزش تمامی انگشتان نیز می شود.
برش خمیر با چاقوی پلاستیکی
با استفاده از یک چاقوی پلاستیکی و خمیر پاتی می توانید مهارت کودک را برای استفاده از چاقو بالا ببرید. خمیر کار درمانی را می توانید به دست کودک خود بدهید و از او بخواهید با دست دیگر نیز چاقو را نگه دارد. از او بخواهید که با استفاده از چاقو خمیر را برش بزند و یا به تکه هایی تقسیم کند. این تمرین به دلیل اینکه کودک برای برش خمیر مجبور است چاقو را در دست خود نگه دارد باعث تقویت عضلات دست و انگشتان او می شود.
تمرین با خمیر پاتی و چنگال
برای این تمرین نیز می بایست یک چنگال پلاستیکی را در اختیار کودک قرار دهید تا جنبه ایمنی بازی حفظ شود. از کودک بخواهید ابتدا خمیر را با وردنه بر روی یک سطح، صاف نماید و سپس با استفاده از چنگال پلاستیکی بر روی خمیر شکل های مختلفی را بکشد. در تمامی بازی ها توصیه می شود به کودک خود برای درست کردن شکل های مختلف سخت نگیرید و او را آزاد بگذارید تا هر آنچه را در ذهن دارد روی خمیر پاتی پیاده کند. چرا که در صورت سخت گیری والدین، کودک از ادامه بازی منصرف می شود و ممکن است تا مدتها هم تمایلی به بازی با خمیر کار درمانی نداشته باشد. و این در روند بهبود مشکلات او نتیجه منفی خواهد داشت.
فشار دادن اجسام در خمیر کار درمانی
برای این بازی باید اشیائی مانند دکمه، سنگریزه، سکه و یا قطعات کوچکی که در اطراف خود دارید استفاده نمایید. با فشار دادن اجسام کوچک به داخل خمیر، کودک می تواند به تقویت انگشتان خود کمک کند. موقعی که کودک اجسام را در خمیر با فشار وارد می کند در ادامه بازی از او بخواهید تا اجسام را نیز از خمیرپاتی دربیاورد.
آشپزی با استفاده از خمیر پاتی
یکی از بازی های مورد علاقه کودکان آشپزی می باشد. برای انجام این کار چند ظرف کوچک را در اختیار کودک قرار دهید و از او بخواهید که مثلاً نان درست کند. برای درست کردن نان باید خمیر کار درمانی را ابتدا با وردنه صاف کند و سپس از او بخواهید با چنگال پلاستیکی سوراخی هایی بر روی آن ایجاد کند. یا از او بخواهید برایتان میوه درست کند. به او آموزش دهید برای درست کردن میوه آنها را به شکل دایره در کف دستانش بغلتاند. در این بازی می توانید با توجه به خلاقیت خود از کودک بخواهید هر نوع شکلی را درست کند و تحت عنوان آشپزی به بازی ادامه دهید. این کار برای درگیر کردن تمامی عضلات دست و انگشتان کمک شایانی خواهد نمود.
پیچاندن خمیر دور انگشتان دست
برای انجام این بازی، کودک باید تمامی انگشتان خود را در کنار هم قرار دهد، سپس شما خمیر کار درمانی را دور انگشتان دست او بپیچید. در ادامه از کودک بخواهید تا انگشتان خود را باز کند. این تمرین باعث می شود که کودک برای باز کردن انگشتان دست خود به خمیر اطراف انگشتان دست خود فشار بیاورد. فشار آوردن به انگشتان دست باعث می شود تا تقویت عضلات انگشت را به همراه داشته باشد.
پیچاندن خمیر بین دو انگشت
به کودک خود آموزش دهید تا ابتدا خمیر کار درمانی را به شکل “مار” در بیاورد و سپس آن را به دور 2 انگشت خود بپیچد. برای این کار شما نیز می توانید به او کمک کنید تا خمیر به شکل پهن و محکم دور2 انگشت او قرار بگیرد. سپس از او بخواهید تا همان 2 انگشتی که اطرافش خمیر وجود دارد را از هم جدا کند.
فشار به توپ خمیرپاتی
خمیر کار درمانی را به شکل توپی که در دستان کودک جا بگیرد در بیاورد و سپس از او بخواهید تا خمیر را در میان کف دست خود فشار دهد و له کند. این کار تمامی عضلات دست و انگشتان را وادار به فشار خمیر می کند که نتیجه آن تقویت تمامی عضلات انگشت و دست خواهد بود.
فشار خمیر با مداد
این بازی بیشتر برای کودکانی که بالای 5 سال دارند کاربرد دارد. زیرا برخی از کودکان به علت شدت ضعف عضلات دست نمی توانند مداد را به درستی در دست بگیرند. برای انجام این بازی می توانید خمیر کار درمانی با شکل گلوله بزرگی در بیاورید و از کودک بخواهید تا مداد را به داخل خمیر فشار بدهد و سپس از خمیر بیرون بیاورد.
فشار خمیر پاتی به داخل بطری
برای این بازی ابتدا باید یک بطری که کمی درب آن کوچک می باشد را انتخاب نمایید. در این بازی از کودک بخواهید تا تکه های از خمیر کار درمانی را جدا کند و با نوک انگشتان در بطری فرو کند. این تمرین به تقویت انگشتان دست کمک می کند.
خرید خمیر کاردرمانی
از آنجایی که کاربرد خمیر کاردرمانی جهت درمان بوده و این ماده در کیفیت های مختلفی عرضه می شود لذا برای تهیه آن باید به مراکز معتبر فروش تجهیزات پزشکی و درمانی مراجعه نمایید. فروشگاه برانکارد به آدرس berankard.com یک فروشکاه تجهیزات پزشکی با سابقه می باشد که می توانید تمامی تجهیزات پزشکی از جمله خمیر پاتی یا خمیر کاردرمانی را از وبسایت فروشگاه سفارش داده و پس از مشاوره با متخصصان برانکارد محصول مورد نظر خود را خریداری نمایید.
سخن آخر
شما می توانید هر یک از این تمرینات خمیر کار درمانی را در منزل خود با کودک خود انجام دهید. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که تمامی بازی ها را همزمان با کودک انجام ندهید. زیرا ممکن است خسته شود و از ادامه تمرینات منصرف شود. در صورتی که هر کدام از تمرینات را نتوانست انجام دهد و یا علاقه ای به آن نداشت تمرین دیگری را جایگزین نمایید. همراهی والدین با صبر، حوصله و تشویق کودک برای انجام تمرینات، کمک شایانی به کودکانی است که دچار ضعف عضلات دست و انگشتان هستند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد