ترس از رفتن به مهدکودک
اگر به نظر می آید که کودک از رفتن به مهدکودک حراس دارد، والدین باید او را کم کم با محیط جدید آشنا کنند. در آغاز، مادر یا پدر می توانند همراه کودک باشند و نزدیک او بمانند، تا وقتی که کودک مشغول بازی است.
آن ها هر روز می توانند مدت زمان بیشتری در مهد بمانند تا اینکه کودک بخواهد عضوی از بقیه گروه کودکان شود و در این فضا تربیت کودک در سال های اولیه زندگیش شکل بگیرد.
پس والدین باید کمک کنند که مهدکودک برای فرزندشان تجربه ای مثبت و با استرس کمتر باشد. اگر پدر یا مادر مشکل خاصی مثل احساس های مبهم از گناه، ترس دلهره یا اضطراب در هنگام جدا شدن از کودک دارند و نمی توانند به راحتی از فرزندشان جدا شوند بهتر است مشاوره ای در مورد مسائل مربوط به خودشان داشته باشند، زیرا این احساسات، عواطف کودک را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر کودک با فراهم آوردن تمام شرایط باز هم مساله دارد و بعد از حدود یک ماه هنوز برای رفتن به مهد کودک خوب گریه می کند نیاز است که به وسیله یک متخصص بررسی شود.
آمادگی کودک قبل از فرستادنش به مهدکودک:
برای ورود کودک خود به مهدکودک از قبل علاقه مندی های او مثل: اسباب بازی و سایر وسایل مورد علاقه او را فراهم کنید و حمایت و تشویق لازم را فراهم آورید.
با کودک خود راجع به مهدکودک و اینکه آنجا چه فعالیت هایی انجام می شود، صحبت کنید: اسباب بازی، بچه ها، خواب، قصه، موسیقی، کتاب و…
خودتان کودک را با مهد آشنا کنید: کجا اتاق اوست و راه سرویس را نشان اش بدهید و او را به مربیان معرفی کنید.
اگر کودک نگرانی دارد بگذارید راجع به آن حرف بزند. او می تواند اشیای آشنا و یا حتی عکس هایی را از خانواده همراه خود داشته باشد.
زمان فعالیت های روزانه کودک را از قبل متناسب با شرایط مهدکودک رفتن اش فراهم کنید (مثلا زمان خواب و بیداری، لباس پوشیدن و…)
وقتی تصمیم گرفتید کودک تان را به مهدکودک بفرستید، در تصمیم خود جدی باشید و اگر مشکلی پیش آمد، سعی کنید مشکل را رفع نمایید، نه اینکه از مهد رفتن کودک تان انصراف دهید.
حتما سر ساعت تعیین شده برای بردن فرزندتان از مهد اقدام کنید و کودک را منتظر نگذارید زیرا در این صورت نگران شده و فکر می کند که شما فراموش کرده اید او را برگردانید.
وقتی کودکان از نگرانی های شان برای مهد رفتن می گویند به آنها گوش دهید و بگویید بچه های دیگری هم این مساله را داشته اند و بعضی از آنها می ترسند؛ چون نمی دانستند که چه طور باید به مربی خود بگویند که می خواهند دست شویی بروند یا گرسنه هستند. گاهی پیش می آید که بعضی از بچه ها، بچه های دیگر را اذیت می کنند و کودکان نمی دانند که چه کار باید بکنند، بنابراین از کودک خود بپرسید: «آیا تو هم از این مشکلات داری، چیزی هست که تو را در مهد اذیت کند؟!» این کمک می کند که ما متوجه مشکل کودک در مهد بشویم و به برطرف شدن آن کمک کنیم.
در شروع، کودک ممکن است مشکلاتی داشته باشد. به تشویق ها ادامه دهید.
همه والدین حق دارند گاهی در طی روز سری به مهد بزنند و ملاقات سرزده ای از آنجا داشته باشند تا از وضعیت فرزندشان باخبر شوند. با آگاهی شما، صبر و شکیبایی تان و حتی گاهی کمی جدیت شروع مهدکودک خوب می تواند خاطره ای هیجان انگیز و لذت بخش برای فرزندتان باشد.
در مهدکودک؛ توانایی تفکر، درک و استفاده از زبان و مهارت های حرکتی کوچک و ظریف کودکان از طریق بازی، کارهای هنری، رقص، موسیقی، تحرک و ارتباط با دیگران تقویت میشود. کودکان در مهد کودک می آموزند تا چگونه یک یاد گیرنده عالی باشد یک یادگیری اثر بخش با پرورش و تقویت مهارت های ارتباطی و تقویت کردن اعتماد به نفس و پرورش خلاقیت و مهارت های پیش نیاز برای نوشتن و خواندن و یادگیری نسبی ریاضیات میسر می شود.
منبع: پرچین/parcheen.org