استانبول یکی از شهرهای خارجی نزدیک به ایران است. این شهر تاریخ غنی دارد و دارای زیبایی منحصربهفرد و بسیار زیباست. همه ساله بسیاری از گردشگران داخلی برای سفر خارجی، استانبول را انتخاب میکنند. مسافران به دلایل مختلف استانبول را برای سفر خود انتخاب میکنند. این شهر تماشایی جاذبههای تاریخی بسیار مهم دارد که دارای شهرت جهانی هستند. همچنین در این شهر زیبا میتوانید از جاهای دیدنی طبیعی بسیار تماشایی دیدن کنید. نیاز به تکرار این موضوع نیست که استانبول تنها شهری در دنیا است که در دو قاره مختلف اروپا و آسیای قرار دارد. تنگه بسفر در تمام دنیا شهرت بسیاری دارد. خرید در استانبول هم بسیار لذتبخش است و میتوانید تجربه خرید بسیار عالی از مراکز خرید لوکس و مدرن با برندهای جهانی را داشته باشید. اگر قصد سفر به استانبول را دارید، در این مقاله با ما همراه شوید تا هزینه سفر به استانبول را بدانید.
هزینههای قانونی
اولین هزینهای که حتی پیش از شروع سفر باید در نظر داشته باشید، هزینه عوارض خروج از کشور است. در گذشته هزینه خروج از کشور چندان گران نبود. به همین خاطر معمولاً آن را در لیست هزینههای سفر قرار نمیدادند؛ اما این روزها شاهد افزایش قیمت چشمگیر هزینه عوارض خروج از کشور هستیم. عوارض خروج از کشور بهصورت پلکانی بر اساس تعداد سفرهای خارجی در طول یک سال محسابه میشود. مسافرانی که اولین بار در سال از کشور خارج میشوند، 400 هزار تومان به ازای هر نفر باید پرداخت کنند. این مقدار در بار دوم و سوم به 600 و 800 هزار تومان به ازای هر نفر افزایش پیدا میکند. از بار سوم به بعد هم همان مبلغ 800 هزار تومان باید پرداخت شود. این عوارض شامل حال تمامی مسافران بدون محدودیت سنی خواهد بود. هزینه عوارض خروج از کشور را باید در فهرست هزینه سفر به استانبول قرار دهید. خوشبختانه مسافران ایرانی برای ورود به کشور استانبول نیاز به ویزا ندارند. پس نیازی نیست تا هزینهای را بابت هزینه ویزا ترکیه کنار بگذارید.
هزینه بلیط هواپیما
بلیط هواپیما بخش بزرگی از هزینه سفر به استانبول را تشکیل میدهد. خوشبختانه انواع مختلف ایرلاین با کلاسهای پروازی مختلف وجود دارند. قیمت ایرلاینهای داخلی از ایرلاینهای خارجی کمتر است. همچنین تفاوت قیمت بین ایرلاینهای مختلف داخلی نیز وجود دارد. پس بر اساس بودجه خود میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. اگر خوششانس باشید و بتوانید بلیط لحظه آخری استانبول را پیدا کنید، مبلغ کمتری را برای بلیط هواپیما استانبول پرداخت خواهید کرد. البته معمولاً این نوع بلیط در ایام پرتردد پیدا نمیشود. پس بهتر است در ایام کمتردد سفر کنید تا بتوانید بلیط لحظه آخری استانبول بخرید و در هزینههای خود صرفهجویی کنید.
هزینه خورد و خوراک
هزینه خورد و خوراک در استانبول چندان گران نیست. بهصورت کلی هزینه رستورانهای ارزان در استانبول به ازای هر نفر حدود 50 لیر خواهد بود. هزینه رستورانهای متوسط در این شهر به ازای هر نفر 100 لیر خواهد بود. اگر قصد حضور در رستورانهای لوکس را دارید، باید به ازای هر نفر 150 لیر کنار بگذارید. فستفودها نیز گزینه مناسب ، خوشمزه و ارزان قیمت هستند. قیمت هر ساندویچ مکدونالد حدود 35 لیر است. پس میتوانید با انتخاب بین رستورانهای مختلف، هزینه خورد و خوراک خود را نیز مدیریت کنید.
هزینه حمل و نقل
استانبول شهر بسیار بزرگی است. جاهای دیدنی آن هم از هم فاصله دارند. به همین خاطر باید هزینه بسیاری را برای حمل و نقل در استانبول کنار بگذارید. بیشترین هزینه مربوط به تاکسی میشود. تقریباً روزی 50لیر باید برای سفر با تاکسی در شهر کنار بگذارید. این هزینه زمانی که با اتوبوس و مترو سفر کنید به حدود 15 لیر کاهش پیدا میکند. استفاده از تاکسیهای اینترنتی همانند اوبر نیز گزینه مناسبی برای حمل و نقل در استانبول هستند.
هزینه اقامت
هزینه اقامت در استانبول کاملاً متغیر است. هزینه اقامت به عوامل مختلفی بستگی دارد. تعداد ستاره هتل روی هزینه اقامت بهصورت مستقیم تأثیر خواهد گذاشت. هتلهایی با تعداد ستاره بالاتر، قیمت بیشتری خواهند داشت. البته همان طور که تصور میکنید، خدمات این نوع هتل نیز از هتلهای دیگر بیشتر خواهند بود. به ترتیب با کاهش تعداد ستاره هتل، قیمت آن نیز کاهش پیدا میکند. یکی از عوامل دیگر، خدمات هتل از جمله آل یا یو آل بودن آن است. این موضوع نشان میدهد که سرو غذا، میانوعده، تفریحات مختلف از جمله استفاده از استخر روی خدمات رایگان هتل ارائه میشود یا نه؟ هتلهای یو آل از آل گرانتر هستند. هتلهای آل هم از هتلهایی که فقط صبحانه ارائه میدهند گرانتر خواهند بود. البته با توجه به هزینههای خوراک در سفر به استانبول و هزینههای تفریحات، بد نیست که هتل یو آل داشته باشید تا از بهترین خوراک و تفریحات لذت ببرید.
در ضمن موقعیت قرارگیری و محلیت هتل نیز روی قیمت آن تأثیر دارد. برای مثال هتلهایی که در نزدیکی میدان تکسیم استانبول قرار دارند، جزو گرانترین هتلها محسوب میشوند. هتلهایی که در محلههای خطرناک و فقیرنشین قرار دارند، قیمت کمتری هم خواهند داشت. پس میتوان نتیجه گرفت که با هر بودجهای میتوانید یک اقامتگاه مناسب برای خود در استانبول تهیه کنید.
نکاتی برای کاهش هزینههای سفر به استانبول
اول از همه باید دوران پرتردد و کمتردد یا همان پیک سیزن و آف سیزن را بشناسید. در دوران پرتردد، قیمت بلیط هواپیما استانبول افزایش پیدا میکند. در این دوران حتی احتمال پیدا کردن بلیط چارتر یا همان بلیط لحظه آخری استانبول به حداقل میرسد. همیشه با خرید بلیط لحظه آخری استانبول میتوانید هزینههای سفر به این شهر را تا حد بسیاری کاهش دهید. بر اساس آبوهوا، زمستان و پاییز بهجز ایام کریسمس، ایام کمتردد استانبول هستند. در این دوران هزینه اقامت و هزینه پرواز بهشدت کاهش پیدا میکند. در ضمن بهتر است تا حتماً از ایرلاینهای داخلی استفاده کنید.
قیمت این ایرلاینها بهمراتب از ایرلاینهای خارجی بهتر خواهد بود. هتلها را نیز میتوانید بهصورت اینترنتی از ایران رزرو کنید. درضمن به یاد داشته باشید که بخشی از هزینه های سفر به استانبول شامل حمل و نقل میشود. برای کاهش هزینههای حمل و نقل اول از همه سعی داشته باشید تا از مترو و اتوبوس استفاده کنید. هزینه تاکسی بسیار گران قیمت خواهد بود. جالب است بدانید که علاوه بر تمامی اینها، میتوانید از استانبول کارت نیز استفاده کنید. استانبول کارت یک کارت مشابه کارت مترو ایران است. زمانی که این کارت را تهیه کنید، تخفیفهای مختلفی در سیستم حمل و نقل عمومی استانبول شامل حالتان خواهد شد. به همین خاطر اگر میخواهید هزینههای حمل و نقل خود را کاهش دهید، میتوانید از استانبول کارت استفاده نمایید.
خب دوستان عزیز، با تمامی هزینههای سفر به استانبول آشنا شدید. حالا میتوانید بودجه خاصی برای هر کدام از این هزینهها کنار بگذارید. حتماً پیش از اقدام به سفر، درباره هزینههای سفر برنامهریزی کنید. به این ترتیب هیچگاه دچار کمبود پول در سفر نمیشوید. همچنین به این ترتیب هزینه سفرتان بیش از برآوردی که میکنید هم نخواهد شد. در ضمن همیشه بخشی را بهعنوان هزینههای غیرقابل تشخیص کنار بگذارید. همیشه این هزینهها در سفر برای ما رخ میدهد و بهتر است خودمان را برای آنها آماده کرده باشیم.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد