یکی از مهمترین چالش هایی که خانواده ها جهت ترک دادن فرد معتاد با آن روبرو هستند این است که چگونه معتاد را راضی به ترک کنند.
بسیاری از معتادین به طور کل این واقعیت که معتاد به مواد مخدر هستند را انکار می کنند.
برخی مصرف مواد مخدر را قبول می کنند ولی اعتیاد به آن را نمی پذیرند و ادعا می کنند که مصرف آنها جنبه تفریحی دارد و نه اعتیاد!
اما واقعیت این است که هر دو دسته نمی خواهند بپذیرند که معتاد هستند و برخی چنان از نظر روحی به مواد مخدر وابسته هستند که نمی خواهند از آن جدا شوند.
حال این سوال مطرح است که چگونه باید معتاد را راضی به ترک کرد ؟
در مرحله اول پیشنهاد ما این است که با یک مشاور با تجربه صحبت نمایید . این مشاوران در مراکز و کمپ های ترک اعتیاد حضور دارند و شما می توانید از راهنمایی آنها استفاده نمایید .
اما اگر به هر دلیلی امکان مشاوره برای شما وجود ندارد به توصیه های زیر عمل نمایید.
هرگز با یک معتاد بحث نکنید و او را مداوم سرزنش نکنید .
ایجاد محیط های پر تنش و جر و بحث نه تنها مشکل را حل نمی کند بلکه بر مشکل می افزاید . معتادان وقتی در این شرایط قرار می گیرند بر لجاجت خودشان می افزایند و همینطور احساس نیاز بیشتری به مواد مخدر برای رسیدن به آرامش کاذبی که احساس می کنند دارند.
پس جر و بحث و دعوا نکنید !
به خودتان ایمان نداشته باشید که می توانید به او کمک کنید
اگر بپذیریم که معتاد یک بیمار است ، پس برای درمان یک بیمار باید پرستار خوبی باشیم . زمانی یک انسان می تواند پرستار خوبی باشد که خود نیز از از نظر جسمی و روحی سالم باشد . پس اول خودتان را از نظر روحی و جسمی تقویت نمایید .
برای تقویت روحیه و جسم خود ، خودتان به زمان هایی نیاز دارید که به دور از شرایط محیطی ، روح و جسمتان را بسازید .
سعی کنید همنشین افرادی شوید که روحیه شادابی دارند ، ساعت هایی را در مکان هایی مثل پارک قدم بزنید ، ورزش کنید و تغذیه خوبی داشته باشید.
با افراد خانواده و نزدیک خود درد و دل و مشورت کنید و از آنها نیز کمک بخواهید .
به خود ایمان داشته باشید که می توانید بیمارتان را نجات دهید . چون این کار شدنی است .
برای راضی کردم معتاد به ترک چه کنیم ؟
همانطور که بیان شد اول به او اثبات کنید کاملا دلسوز او هستید و در دوره درمان می توانید پرستار خوبی برای او باشید.
خاطرات خوب گذشته و امید به آینده خوب را به او متذکر شوید و تلاش کنید روحیه او را تقویت کنید.
حمایت های مالی را از او کم یا قطع کنید
دسترسی راحت به مواد مخدر ، انگیزه ترک را در فرد معتاد کم می کند . فرد معتاد با کم رسیدن رسیدن مواد مخدر احساس ناخوشایندی دارد و خود گاهی از این وضعیت خسته می گردد .
پس حمایت مالی از او نکنید ،هر چند اگر بر سر این موضوع با شما پر خاش کنند.
صبر خود را از دست ندهید و به او مداوم تاکید کنید که دوست و یاورش هستید و اینکار برای رهایی و سلامت خودش است و شما دلسوز واقعی او هستید و با هم می خواهید یک آینده خوب داشته باشید.
چه زمانی باید با معتاد جهت ترک صحبت کرد؟
صحبت درباره ترک و تشویق او به ترک باید در زمان هایی انجام شود که از نظر روحی و جسمی در شرایط خوبی است.
به هیچ عنوان در زمان هایی که به اصطلاح زمان نشئگی می گویند با او صحبت نکنید و همانطور که گفته شد ، بهترین زمان صحبت کردن در زمانی است که حال خوبی دارد و مرور خاطرات خوب گذشته و یادآوری نقاط مثبت معتاد و دادن روحیه ، او را برای ترک اعتیاد آماده نمایید .
به خاط داشته باشید که اعتیاد بیشتر از آنکه یک بیماری جسمی باشد یک بیماری روحی است و تا زمانی که فرد معتاد به میل و اراده خود ترک نکند ، ترک اجباری فایده ای ندارد و اگر ترکی هم صورت گرفت برای درمان آثار روحی این بیماری زمان زیادی لازم است که رعایت شرایط دوران پس از ترک نیز بسیار با اهمیت است .
درمان اعتیاد به ویژه اعتیاد به مواد مخدر نوین ، نیازمند دانش و دانستن باید و نباید هایی است که توصیه می گردد برای درمان معتاد خود به یک کمپ ترک اعتیاد دارای مجوز از سازمان بهزیستی مراجعه نمایید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان بر روی آدرس اینترنتی زیر کلیک نمایید
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد