ویزای استارتاپ کانادا، یکی از انواع ویزای اقامت دائم این کشور بهشمار میرود. این ویزا مناسب افرادی است که میخواهند یک کسب و کار جدید مبتنی بر فناوری در کشور کانادا راهاندازی کنند. برای موفقیت در گرفتن این ویزا، شما باید بهطور کامل با شرایط، ویژگیها و قوانین مربوط به آن آشنا باشید. در این مقاله با صفر تا صد ویزای استارتاپ کانادا آشنا خواهید شد.
مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ
به کسبوکارهای نوپایی که بر اساس ایدههای نوآورانه و مبتنی بر فناوری راهاندازی میشوند، استارتاپ گفته میشود. منظور ما از کسبوکارهای نوپا، کسبوکارهایی هستند که کمتر از سه سال از عمر آنها میگذرد. اغلب استارتآپها در کشور کانادا، با هدف تأمین یک نیاز جدید در بازار عرضه و تقاضای این کشور راهاندازی میشوند. با مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ، اقامت دائم کانادا از همان ابتدا به شما داده میشود.
در کشور کانادا، مالکیت استارتآپها میتواند بهصورت انحصاری، مشارکتی، سهامی عام و سهامی خاص باشد. این کسبوکارها در سطوح مختلفی چون محلی، استانی، کشوری و بینالمللی قابل راهاندازی هستند. هر چه طرح شما قابلیت تجاریسازی در سطوح گستردهتر و بالاتری را داشته باشد، شانس شما برای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ بیشتر خواهد بود.
اخذ ویزای استارتاپ کانادا
برای اخذ ویزای استارتاپ کشور کانادا باید یک بیزینس پلن قوی برای تجاریسازی یک طرح نوآورانه داشته باشید. طرحهای نوآورانه، طرحهایی هستند که بر پایه تکنولوژیهای جدید و پاسخ به نیازهای جدید و روزافزون دنیای مدرن ارائه میگردند.
برطبق آمار ارائهشده، روزانه نزدیک به 264 استارتاپ جدید در کشور کانادا ثبت میشوند. برخی طرحها هستند که شانس شما را برای اخذ ویزای استارتاپ کشور کانادا بیشتر میکنند. برای نمونه، طرحهای مبتنی بر تکنولوژیهای اطلاعاتی، دانش رباتیک، جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر با سوختهای کربنی، بازاریابی دیجیتال، پایدارسازی و موارد مشابه در اولویت پذیرش قرار دارند.
اگر نگاهی به لیست استارتاپ های کانادا بیاندازید، میبینید آنهایی از همه موفقتر بودهاند که بازده بالایی در رفع یک نیاز ویژه داشتهاند. برای نمونه، شرکت Maple، پلتفرومی ساخته است که در هر زمان و مکان میتواند بیمار را به پزشک وصل کند. چنین نرمافزار کاربردی برای مردم نواحی دورافتاده و صعبالعبور کانادا و همچنین در زمان بحرانهایی مثل همهگیری کرونا بسیار موردنیاز است.
شرایط ویزای استارتاپ کانادا
شما در صورتی واجد شرایط شرکت در برنامه استارتاپ کانادا خواهید بود که:
صاحب یک طرح و ایده نوآورانه باشید که بتواند به یک نیاز بازار اقتصادی کانادا پاسخ دهد.
صاحب ایده باید ثابت کند که حق امتیاز بهرهبرداری تجاری را دارد. به بیان دیگر، حداکثر 50% از سهام کسبوکار باید متعلق به ایدهپرداز اصلی باشد.
این طرح، قابلیت اشتغالزایی داشته باشد.
وقتی که طرح شما وارد مرحله تجاریسازی میشود، باید درصدی از نیروی کار خود را از میان شهروندان، تبعه یا دارندگان ورک پرمیت کانادا استخدام کنید. تعداد و برآورد هزینههای مربوطه باید در پلن شما بیانشده باشد.
بتوانید یک حامی مالی کانادایی برای استارتاپ خود پیدا کنید.
نامه حامی مالی باید در پروندهای که به سفارت تحویل میدهید، موجود باشد. این حامی، باید از میان سازمانهای حاملی مالی استارتآپ در کانادا باشد.
توانایی مالی
در ارتباط با هزینههای ویزای استارتاپ کانادا خبر خوب این است که نیاز به سرمایه خاصی ندارید. در صورت تائید طرح، سازمانهای حامی استارتاپ کانادا، منابع مالی را بهصورت مرحله به مرحله در اختیار شما قرار میدهند. در واقع، شما فقط لازم است از منابع مالی لازم برای تامین هزینههای زندگی خود و خانوادهتان در کانادا به مدت تقریبی شش ماه برخوردار باشید. البته مبلغی در حدود 2075 دلار کانادا برای درخواست ویزا و هزینه آزمایشات بیومتریک (هر نفر 85 و برای کل خانواده 170 دلار کانادا) نیز باید در نظر گرفته شود.
مهارت زبان
علاوه بر موارد گفتهشده، تسلط نسبی به زبان انگلیسی یا فرانسه نیز یکی از شروط اصلی دریافت این نوع ویزا است. شما برای ویزای استارتاپ کانادا به حداقل سطح زبان CLB5 نیاز خواهید داشت. همچنین، شما باید توجه داشته باشید که چیزی به نام خرید استارت آپ کانادا وجود ندارد. شما یا باید توانایی راهاندازی یک استارتاپ در کشور کانادا را داشتهباشید یا اینکه یکی از اعضای یک پروژه استارتاپی باشید. تیم یک طرح استارتاپی میتواند حداکثر پنج عضو (با حداکثر 65 سال سن) داشتهباشد.
مزایا و معایب ویزای استارتاپ کانادا
یکی از مهمترین مزایای ویزای استارتاپ کشور کانادا، دریافت اقامت دائم یا PR این کشور است. تمامی تیم تشکیلدهنده استارتاپ (حداکثر پنج نفر) و خانواده آنها، اقامت دائم کانادا را دریافت خواهند کرد. از سوی دیگر، اگر طرح استارتاپی شما با موفقیت همراه نشود، اقامت دائم شما لغو نخواهد شد. شما این فرصت را خواهید داشت که یک طرح دیگر ارائه کنید یا به یک فعالیت اقتصادی دیگر بپردازید. از دیگر مزایای مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ میتوان به مواد زیر اشاره کرد:
مزایای ویزای استارتاپ کانادا
- عدم نیاز به سرمایه بالا
- برخورداری از همه امکانات رفاهی و شهروندی کانادا مانند تحصیل رایگان برای فرزندان و بیمه درمانی رایگان
- برخورداری از 75000 تا 200000 دلار کانادا سرمایه اولیه از سوی سازمانهای حامی مالی استارتاپها در کانادا
- امکان ورود به بازار تجارت وسیع کانادا
- برخورداری از حمایت دولت کانادا برای راهاندازی استارتاپ و مزایای مالیاتی مرتبط
- عدم نیاز به دانش زبان انگلیسی بالا
معایب ویزای استارتاپ کانادا
از جمله معایب ویزای استارتاپ کانادا میتوان به پیچیدگی طرحهای متنوع ویزای استارتاپ این کشور اشاره کرد. توجه داشته باشید که اگر طرح شما تکراری باشد، با شفافیت بیان نشده باشد یا قابلیت تجاریسازی پائینی داشته باشد، نمیتواند نظر حامیان مالی استارتاپی را جلب نماید.
بهطور معمول، برای راهاندازی کسبوکار، از جمله استارتاپ، باید محل زندگی شما دستکم در چند ساله اول (3 تا 5 سال) در همان استانی باشد که حامی مالی شما شده است. افرادی که در استان کبک زندگی میکنند یا میخواهند در آنجا اقامت داشته باشند، نمیتوانند از این برنامه مهاجرتی استفاده کنند.
همچنین اگر میخواهید شانس اخذ ویزای استارتاپ کشور کانادا را برای خود بالا ببرید، باید یک سطح زبان خوب و حداقل مدرک تحصیلی فوقدیپلم داشته باشید. ضمن اینکه داشتن سابقه مدیریتی و سوابق شغلی مرتبط با طرح استارتاپی که ارائه کردهاید، لازم است.
در نظر داشته باشید که پرونده هر یک از اعضای تیم استارتاپ، جداگانه بررسی میگردد. اگر یکی از این پروندهها رد شود، بقیه نیز رد خواهند شد.
مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا
به طور کلی مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کشور کانادا، بین 12 تا 18 ماه است. البته عوامل بسیاری در این مدت زمان دخیل هستند. برای نمونه، گرفتن این ویزا مستلزم انجام آزمایشات بیومتریک و انگشتنگاری است که خود میتواند زمانبر باشد. تمامی افراد 14 تا 79 ساله خانواده متقاضی نیز باید این دو کار را ظرف مدت 30 روز پس از دریافت نامه اولیه وقت سفارت انجام دهند. علاوه بر این، به 500 دلار کانادا برای گرفتن کارت اقامت نیز نیاز خواهید داشت.
وکیل ویزای استارتاپ کانادا
برای گرفتن ویزای استارتاپ کشور کانادا به یک وکیل مهاجرتی باتجربه در این زمینه نیاز خواهید داشت. وکیل ویزای استارت آپ باید با تمامی قوانین و اصول اخذ این نوع ویزا آشنا باشد. یک وکیل حاذق در این زمینه، به شما خواهد گفت چگونه یک طرح تجاری دقیق و اصولی بنویسید. در بیزینس پلن شما باید ایده و نحوه تجاریسازی آن (هزینهها، مدت زمان هر مرحله، سود و غیره) با شفافیت کامل بیان شوند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد