کاشت مو روشی قدیمی و مطمئن برای بازیابی موهای از دست رفته است. روش های متفاوتی برای کاشت مو وجود دارند که هر یک مزایا و معایبی به همراه دارند. با این حال روش های جدید کاشت مو به دلیل تهاجم کمتر و عوارض بسیار ناچیز، مورد استقبال زیباجویان بیشتری قرار می گیرند. از این رو قصد داریم در این مقاله به یکی از جدیدترین فناوری های کاشت مو اشاره کنیم که آن، روش کاشت موی SUT است. بنابراین ما را تا انتهای مقاله همراهی نمایید.
کاشت مو چیست ؟
ریزش مو، موضوعی آزاردهنده است که به دلایل همچون آلوپسی آندروژنی، استرس، تغذیه نامناسب و کمبود ویتامین های ضروری بدن، بیماری های زمینه ای، سوختگی یا شکستگی و … می تواند ایجاد شود. با توجه به علت ریزش مو، روش های بسیاری برای درمان یا بهبود ظاهر موها وجود دارند. یکی از این روش ها، کاشت مو است. هدف از کاشت مو، انتقال گرافت ها یا فولیکول های سالم مو به بخش های آسیب دیده است. اگر گرافت های انتقال داده شده، در برابر ریزش مو مقاوم باشند؛ کاشت مو روشی دائمی برای رسیدن به موهایی سالم و زیباست.
اگر پس از تشخیص پزشک پوست و مو، کاشت مو به عنوان یک روش درمانی مناسب برای شما انتخاب شد؛ موضوع بعدی که شما را به فکر فرو خواهد برد، روش مناسب کاشت مو است. بطور کلی نمی توان یک روش را برای کاشت مو معرفی کرد و آن را روش مناسب یا بهترین روش دانست. زیرا روش مناسب کاشت مو از فردی به فردی دیگر متفاوت است و کاملا وابسته به ویژگی های فردی پوست و موی شما است. انتخاب روش مناسب کاشت مو، به نظر پزشک و جراح کاشت مو و البته در نظر گرفتن سلایق شما در رسیدن به نتیجه نهایی، وابسته است.
کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT، متدی جدید و بسیار کم تهاجمی است که نتایج فوق العاده ای در کاشت مو به همراه دارد. از مهمترین ویژگی های این تکنیک، می توان به پایین تر بودن احتمال آسیب رساندن به گرافت های مو توسط جراح اشاره کرد. چرا که فولیکول ها توسط ابزارهای پیشرفته ای از بانک مو متقاضی استخراج می شوند. اگر متقاضی در گذشته از روش های دیگر کاشت مو استفاده کرده و نتیجه مطلوبی دریافت نکرده باشد، استفاده از کاشت مو به روش SUT در صورت داشتن بانک موی کافی، برای وی گزینه مناسب تری خواهد بود. در این روش، امکان کاشت تا 14000 تار مو برای زیباجو فراهم است که قابلیت کاشت را تا 3 برابر سایر تکنیک های موجود افزایش می دهد.
بطور کلی افرادی که به دلایل آلوپسی آندروژنیک، ضربه، سوختگی، شیمی درمانی، بیماری های درمان شده مانند التهابات پوستی، در نواحی سر، ابرو، ریش و سبیل و … دچار ریزش مو شده باشند، کاندید مناسبی برای کاشت مو هستند.
مراحل کاشت مو به روش SUT
کاشت مو به روش SUT دارای مراحلی است که در ادامه به شرح آنها می پردازیم:
جلسه مشاوره حضوری و انجام آزمایشات
اولین مرحله در کاشت مو، مراجعه حضوری به کلینیک یا مرکز کاشت مو مورد نظر به منظور دریافت اطلاعات لازم در خصوص فرآیند کاشت مو است. در این جلسه، هم پزشک یا تیم پزشکی و هم زیباجو اطلاعات خوبی را نسبت به روند کاشت مو کسب می کنند. پزشک با معاینه موهای شما در ناحیه بانک مو و ناحیه دریافت کننده، وضعیت این دو ناحیه را بررسی می کند و همچنین با درنظر گرفتن وضعیت پوست شما مانند میزان چربی و قابلیت کشسانی و ارتجاعی پوست، اقدام به انتخاب روش مناسب کاشت مو برای شما می کند.
همچنین در این جلسه از زیباجو خواسته می شود که آزمایشاتی را برای ارزیابی وضعیت جسمانی انجام دهد. آزمایشات ضروری عبارتند از: FBS (BS)، CBC، BUN، CREATININ، PT، PTT، HIV، HbsAg، HbsAb و HCV.
دستورالعمل های قبل از کاشت مو به روش SUT
اجرای دستورالعمل های زیر برای حصول نتیجه مناسب ضروری است:
- حداقل از دو هفته قبل کاشت مو، مصرف دخانیات و مشروبات الکلی را قطع کنید.
- از 10 روز قبل از کاشت مو، مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین را قطع نمایید.
- درصورتی که از ترکیبات ماینوکسیدیل استفاده می کنید، از سه هفته قبل از پیوند مو مصرف آن را قطع کنید.
- پزشک را در جریان مصرف داروها و سابقه بیماری خود در صورت وجود، قرار دهید.
- روز قبل از کاشت، سر خود را بشویید.
استریل کردن پوست و تزریق بی حسی موضعی
پس از اینکه در بررسی ها و معاینات اولیه ناحیه اهدا و کاشت مشخص شدند، این مناطق ابتدا تراشیده و سپس استریل می شوند. در مرحله بعدی از بی حس کننده در دو ناحیه استفاده می شود که فرد حین برداشت و کاشت مو دردی را احساس نکند.
برداشت فولیکول ها
در کاشت مو به روش SUT، جراح فولیکول ها را به گونه ای استخراج می کند که حداقل میزان بافت پوست همراه با آن برداشته شود. به عبارتی انتقال فولیکول ها به تنهایی و بدون اتصال به بقایای بافتی پوست سر، این امکان را ایجاد می کند تا در نهایت حداکثر تعداد فولیکول های کاشته شده رشد کنند و این عامل، خود وجه تمایز نتایج حاصل از پیوند مو به روش SUT از سایر تکنیک ها می باشد. از آنجایی که این فرآیند با استفاده از دستگاه های مخصوص و هوشمند انجام می شود در نتیجه با بالاترین کیفیت انجام خواهد شد. البته توانایی پزشک و تیم وی نیز در استفاده از این دستگاه ها اهمیت خاصی دارد.
انتقال و قرار دادن فولیکول ها در ناحیه کاشت
در گام بعدی، فولیکول های برداشت شده از ناحیه بانک مو برای کاشت در ناحیه مدنظر آماده می شوند. در ناحیه کاشت، شکافی به عمق حدود 0.7 میلی متر ایجاد می شود و فولیکول های برداشت شده در شکاف های ایجاد شده قرار داده می شوند. در مناطق خط مو از واحدهای فولیکولی تک تار مویی استفاده می شود اما در بخش های عقب تر از خط مو، از واحدهای ۲، ۳ و ۴ تار مویی استفاده می شود. در این روش کاشت مو، خط مو کاملا طبیعی به نظر می رسد.
دستورالعمل های بعد از کاشت مو به روش SUT
اجرای دستورالعمل های پزشک، پس از کاشت مو نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. این دستورالعمل ها عبارتند از:
- همچنان تا دو هفته بعد از کاشت مو، از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی بپرهیزید.
- در صورت داشتن درد، بیمار ممکن است از آنالژزیک ها مانند پاراستامول، یا پیرالژینوم استفاده کند.
- در صورت داشتن ورم و کبودی می توانید از کمپرس سرد هر دو ساعت به مدت چند دقیقه استفاده نمایید.
- تا چند روز پس از کاشت مو، سر خود را در زاویه 45 درجه قرار دهید.
- در صورت داشتن خارش، هرگز محل های تحت جراحی را نخارانید.
- در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
- برای انجام ورزش و شنا نظر پزشک خود را جویا شوید.
- موهای خود را با شامپوهای تجویز شده توسط پزشک و براساس دستورالعمل وی بشویید.
فرآیند رشد موها به روش SUT
در طول ۱ الی ۳ روز، پیاز های موی کاشته شده ریشه دار می شوند. بعد از ۵ روز، شما می توانید از شامپوی بچه استفاده کنید و نواحی جراحی را به آرامی شست و شو دهید. زخم ها در طول ۷ تا ۱۴ روز پس از عمل می افتند. از افتادن پیازهای موی کاشته شده همراه با زخم ها نترسید. تا زمانی که محل پیوند خونریزی نکند، پیاز های موی کاشته شده در محل درست خود باقی می مانند. موهای کاشته شده تا ۳ ماه رشد می کنند و بعد دچار ریزش می شوند. این موضوع به دلیل تاثیر شوک جراحی است. سپس فولیکول های مو برای ۱۰ تا ۱۴ هفته وارد فاز استراحت می شوند. بعد از این مرحله، مو شروع به رشد منظم خود می کند. فرآیند رشد کامل موها پس از کاشت مو، ممکن است تا یک سال طول بکشد. بدین ترتیب، فولیکول های مقاوم به ریزشی که به درستی کاشته شده اند، تا پایان عمر دوام خواهند داشت.
تعداد گرافت های توصیه شده برای روش SUT
تعداد گرافت های کاشته شده، به میزان طاسی در نواحی مختلف سر وابسته است.
- درصورتی که زیباجو در قسمت خط رویش دچار ریزش مو شده باشد، حدود ۲۰۰ الی ۶۰۰ گرافت بسته به میزان عقب رفتگی برای وی در نظر گرفته می شود.
- درصورتی که زیباجو در قسمت پیشانی دچار ریزش مو شده باشد، حدود ۳۰۰ الی ۱۰۰۰ گرافت بسته به میزان طاسی برای وی در نظر گرفته می شود.
- درصورتی که زیباجو در قسمت بالایی سطح سر دچار ریزش مو شده باشد، حدود ۲۰۰ الی ۷۰۰ گرافت بسته به میزان طاسی برای وی در نظر گرفته می شود.
- درصورتی که متقاصی در قسمت فرق سر دچار ریزش مو شده باشد، حدود ۲۰۰ الی ۹۰۰ گرافت بسته به میزان طاسی برای وی در نظر گرفته می شود.
مزایای کاشت مو به روش SUT
مزایای کاشت مو به روش SUT عبارتند از:
- برداشت فولیکول ها بدون داشتن بافت پوستی سر که باعث رشد بهتر آنها می شود.
- افزایش سرعت فرآیند کاشت مو و کاهش خطا و آسیب به فولیکول ها به دلیل دسترسی به امکانات هوشمند و اتوماتیک در تمام مراحل برداشت، نگهداری و کاشت
- کاهش درد، خون ریزی و اسکار به دلیل عدم استفاده از پانچ های دستی نوک تیز
- کوتاه بودن دوران نقاهت؛ سوراخهای کوچک در بانک مو تا ۷ روز و در ناحیهی گیرنده حداکثر تا ۱۴ روز بعد التیام مییابند.
- امکان برداشت مو از نواحی به جز سر مانند ریش در آقایان
معایب کاشت مو به روش SUT
عوارض کاشت مو با استفاده از روش SUT به حداقل میزان خود رسیده اند؛ با این حال عوارضی مانند تورم در ناحیه پیشانی، بی حسی در ناحیه اهداکننده و رشد نابرابر موهای کاشته شده، طبیعی است و به سرعت برطرف می شوند.
تاثیر سن در کاشت مو به روش SUT
به طور کلی سن کاشت مو در تمام روش ها، حداقل بالای 25 سال است. هر چند برخی پزشکان، بهترین سن کاشت مو را بعد از 30 سال می دانند. زیرا باید وضعیت ریزش موی فرد به تثبیت برسد تا بتوان در مورد کاشت موی وی تصمیم گیری کرد. در غیر اینصورت ممکن است از موهای غیر مقاوم در برابر ریزش در ناحیه کاشت استفاده شود و تمام زحمات به هدر رود. از طرفی ممکن است بعد از کاشت مو، وسعت ناحیه دچار ریزش افزایش یابد و شکل نامناسبی در سر ایجاد کند.
هزینه کاشت مو به روش SUT
هزینه کاشت مو با توجه به دستمزد پزشک و تیم پزشکی، دستمزد کلینیک براساس تجربه کاشت مو به روش SUT، وضعیت بانک مو، وضعیت ناحیه دچار ریزش، تعداد گرافت های مورد نیاز یا به عبارتی تراکم ناحیه کاشت، دسترسی به تجهیزات نوین کاشت مو و … متفاوت است.
مساله مهمی که در خصوص کاشت مو وجود دارد این است که باید حتما تحت نظر یک تیم باتجربه پزشکی و در شرایط خاص در یک کلینیک تخصصی دارای مجوزهای وزارت بهداشت، انجام شود. بنابراین اگر با هزینه های بسیار کم مواجه شدید، به درستی کار شک کنید!
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد