ریزش ابرو در خانمها در صورتی که تداوم داشته باشد در نهایت میتواند به یکی از دغدغههای اساسی آنان تبدیل شود. اصولا چنین حالتی که با اصطلاح پزشکی هیپوتریکوزیس یا ماداروز ابرو شناخته میشود به صورت نازک شدن یا ریزش بخشی از موهای این ناحیه روی میدهد.
با پیشرفتهایی که در عرصه دانش پزشکی در این زمینه حاصل شده است امروزه روشهای متعددی به منظور کنترل، تقویت و پیشگیری از ریزش ابروها در دسترس کسانی که دچار چنین عوارضی میشوند قرار دارند. در واقع غیر از گزینههای درمان پزشکی همچنین میتوان از روش جراحی یا حتی درمانهای خانگی نیز بدین منظور استفاده کرد. برخی از مهمترین روشهای درمانی موثر برای درمان ریزش ابروها عبارتند از:
- کاشت ابرو
- مزوتراپی ابرو
- میکروبیلدینگ
البته قبل از تشخیص شیوه درمان توسط پزشک متخصص در این زمینه به طور معمول لازم است فرد آزمایشاتی را نیز انجام دهد یا اطلاعاتی را در خصوص وجود هر نوع بیماری و مصرف داروها در اختیار پزشک قرار دهد. در نهایت این پزشک است که در زمینه نوع درمان فرد تصمیم نهایی را اتخاذ خواهد کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
بررسی دلایل ریزش ابرو در خانمها
برخی از این دلایل عبارتند از:
افزایش سن و اختلالات هورمونی در بانوان
عدم تعادل هورمونهای تیروئید در هر دو حالت پرکاری و کم کاری تیروئید میتواند باعث ریزش ابرو شود. البته این ریزش به صورت موقتی است و پس از کنترل و تنظیم سطح هورمون موهای ابرو به حالت اولیه بر میگردند. همچنین با گذشت زمان و بر اثر فرایند پیری نیز این افراد ممکن است متوجه نازک شدن یا ریزش موهای برخی نواحی صورت از قبیل ابروها شوند که بخشی از یک فرایند طبیعی در این سنین میباشد.
رژیم غذایی نامناسب و استرس
کمبودهای تغذیهای از قبیل عدم مصرف اسیدهای چرب موجود در مغزدانهها یا ماهی و همچنین کمبود بیوتین که یک مکمل محبوب برای رشد موها به شمار میرود نیز میتوانند موجب ریزش ابروهای فرد شوند. استرس و تنش در زندگی روزمره هم میتواند به چنین حالتی بیشتر دامن بزند.
عوارض، عادت کندن موها و بیماریهای پوستی
بیماریهای خود ایمنی از قبیل آلوپسی آرهتا، آلوپسی فیبروزان، لوپوس اریتماتوز دیسکوئید یا بیماریهای پوستی از قبیل پسوریازیس، درماتیت آتوپیک و درماتیت سبورئیک در کنار عوارض ناشی از مصرف برخی داروها یا شیمی درمانی تاثیر مستقیمی در ریزش ابروها دارند. شرایط ژنتیکی از قبیل سندرم نترنتون و دیسپلازی اکتودرمی و البته عاداتی از قبیل کندن موی ابروها نیز در این زمینه موثر است.
نشانههای ریزش ابرو چیست؟
تشخیص علت ریزش ابرو میتواند به فرد در پیدا کردن بهترین راه درمان بدین منظور یاری برساند. در واقع زمانی که فرد دچار علایم ریزش موی ابروها شود و این روند تداوم داشته باشد لازم است تا این موضوع را با پزشک در میان بگذارد و پس از معاینه و مشاوره راهحل درمانی مناسب بدین منظور توسط پزشک برای وی در نظر گرفته شود. به طور کلی روند ریزش موی ابرو نیز بسیار شبیه ریزش موی سر است. با این اوصاف مهمترین علائمی که بیانگر این نکته است که فرد دچار ریزش ابروها در این ناحیه شده است را میتوان به صورت زیر بیان کرد:
- ریزش موی شدید و ناگهانی یک یا هر دو ابرو
- بر جای ماندن طاسی یا کم پشتی ابروها
- نازک شدن موها در طرفین ابروها
- احساس خارش در ناحیه ریزش
- خشکی پوست در ناحیه ریزش
با این وجود به طور معمول ریزش ابرو نشانهای چندان جدی به شمار نمیرود و با استفاده از تشخیص به موقع و روشهای درمان پزشکی و دارویی میتوان از پیشرفت این عارضه در بسیاری از موارد پیشگیری کرد.
درمانهای خانگی برای پرپشت شدن ابرو
در کنار استفاده از روشهای پزشکی برای درمان ریزش ابرو همچنین میتوان از راهکارهای دیگری نیز که به درمانهای خانگی معروف هستند بهره گرفت. این موارد عبارتند از:
آب پیاز ( با آب لیمو مخلوط شود): آب پیاز را روی ابروها بمالید. یک ساعت بماند و بعد با استفاده از پنبهای که به آبلیمو آغشته کردهاید آن را پاک کنید.
تخم شنبلیله: یک شب در آب بماند تا خیس بخورد. از آن خمیر درست کنید و خمیر را 30 دقیقه تا 45 دقیقه روی ابرو هایتان بگذارید و سپس با آب گرم بشویید.
وازلین: آن را قبل از خواب روی ابروهایتان بزنید و صبح با آب ولرم شستشو دهید.
لیمو: قبل از خواب یک تکه لیمو را با استفاده از پنبه روی ابروهایتان بمالید و صبح موضع را بشویید.
شیر: شیر را روی ابروهایتان بمالید و موضع را ماساژ دهید. 15 دقیقه بماند و بعد آن را بشویید.
سفیده تخم مرغ: سفیده را هم بزنید تا مایع چسبنده و غلیظی حاصل شود. آن را با برس روی ابروها بمالید. 20 دقیقه بماند بعد ابروها را شستشو دهید.
روغن زیتون: با روغن زیتون در حد یک قطره ابروهایتان را ماساژ داده و چند ساعت بعد شستشو دهید.
استفاده از ژل آلوئه ورا، روغن کرچک و روغن نارگیل نیز میتواند در این زمینه موثر باشد.
ترمیم ابروهای ریخته شده با کاشت ابرو
کاشت ابرو روشی شبیه به کاشت مو میباشد که برای بازسازی ابروهای طبیعی مورد استفاده قرار میگیرد. عمل برداشتن موهای اهدایی از پوست سر و پیوند آن برای رفع نازکی و کم پشت بودن موها در ناحیه ابروها یا بخشیهایی از آنها را کاشت ابرو مینامند. روند عمل کاشت ابرو بدین طریق است که پس از بی حسی موضعی و استخراج موها از ناحیه تعیین شده در مرحله بعد این موها را در منافذ و برشهای ریزی که توسط جراح با ظرافت و دقت خاصی انجام گرفتهاند با استفاده از یک میکروسکوپ با دقت و بزرگنمایی بالا و استفاده از سوزن زیر پوستی 23 در موضع مورد نظر قرار میدهند. نحوه قرارگیری موها به گونهای است که موجب رشد طبیعی آنها شوند. این عمل نیازی به بخیه ندارد و بیماران بدون کمترین عوارضی ابروهای دلخواه خود را از این طریق دوباره باز خواهند یافت. غالبا در صورت مراقبت و رعایت توصیههای پزشکان فرد میتواند 10 ماه بعد از انجام این عمل شاهد نتایج واقعی آن باشد.
پرپشت شدن ابرو با مزوتراپی موی ابرو
مزوتراپی یک روش غیر جراحی است که برای تزریق ویتامینها، آنزیمها، داروها و هومیوپاتی پوست انجام میشود. از مزوتراپی بیشتر به منظور تقویت ریشه موها در ناحیه ابرو مورد استفاده قرار میگیرد. پس از ترکیباتی که در این روش به پوست تزریق میشود یا مواد مورد نیاز پوست ابروها از قبیل آهن یا روی مورد نیاز مستقیما و با ظرافت خاصی با استفاده از سرنگ مخصوص به رگهای خونی این ناحیه تزریق میشود. مزوتراپی ابرو به بهبود خونرسانی و افزایش گردش خون در مجاورت فولیکولهای مو و تغذیه پوست ابروها به پرپشت شدن موها در ابروها تا حدود زیادی کمک میکند. البته فرد در یک جلسه نمیتواند انتظار داشته باشد تا فرد به نتیجه دلخواه دست پیدا کند. معمولا با توجه با تشخیص پزشک این جلسات میتواند بین 8 تا 10 جلسه نیز طول بکشد. مزوتراپی ابرو غالبا قبل از روشهای تهاجمی دیگر از قبیل کاشت ابرو انجام میشود.
میزان درصد موفقیت کاشت ابرو
طبیعی است که مانند هر یک از عملهای دیگر موفقیت کاشت ابرو تا حدود زیادی متاثر از عوامل متعددی میباشد. عدم برخورداری از بانک موی قوی یا مشکلات شایع پوستی و بیماریهای دیگری که فرد تا پیش از این به پزشک اطلاع نداده است میتواند به کاهش درصد موفقیت این عمل منجر شود. در کنار این موارد همچنین برخی عوامل هم وجود دارند که به تخصص و تجربه جراح و پزشک مربوطه برمیگردد. به طور قطع جراحان و متخصصان پوست و مو و زیبایی بهترین گزینه به منظور مشاوره و درمان در این زمینه به شمار میروند. انتخاب کلینیک یا مرکز درمانی تخصصی در این زمینه و بهرهمندی از پزشکان مجرب در حوزه کاشت مو و ابرو میتواند تا حدود زیادی موفقیت عمل کاشت مو را تضمین کند. هر چند بروز حوادث پیشبینی نشده یا تصادفات و سوانح دیگر میتواند ماندگاری عمل کاشت ابرو را متاثر سازد. شناخت آناتومی صورت و استفاده از تجهیزات روزآمد در کنار ارتقای سطح دانش و مهارت و در نظر گرفتن سلیقه فرد در طراحی ابرو نیز یکی دیگر از مواردی است که میتواند درصد موفقیت عمل کاشت ابرو را افزایش دهد.
بهترین کلینیک کاشت ابرو در تهران
شما در هر نقطه از تهران بزرگ که باشید فقط کافیست برای پیوند ابرو خدمات تخصصی کلینیک رز را در حوزه پوست و مو به خاطر بسپارید. برخی از ویژگیهایی که کلینیک تخصصی پوست و مو رز را به عنوان بهترین کلینیک کاشت ابرو در تهران مطرح کرده است عبارتند از:
- برخورداری از تیم پزشکان و جراحان پلاستیک و زیبایی در تهران
- استفاده از تجهیزات و امکانات روزآمد
- برخورداری از پرسنل و کارکنان متعهد و حرفهای
- محیط و فضای کاملا مطلوب و دلنشین
- هزینه مناسب عمل کاشت مو
توصیه میکنیم برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه به وب سایت کلینیک رز مراجعه فرمایید و از طریق راههای ارتباطی به منظور رزرو نوبت و مشاوره پزشکی اقدام نمایید.
منابع:
1- https://createyourbeauty.co.uk/treatments-2/mesotherapy
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد