دبی این روزها به قطب تجارت و بازرگانی منطقه تبدیل شده است. بسیاری از کشورهای منطقه ارتباط خود با بازارهای جهانی را از طریق دبی حفظ کردهاند و از درگاه این کشور کالاهای خارجی را وارد میکنند. این موضوع درباره ایران هم صدق میکند. خصوصاً با در نظر گرفتن این نکته که با توجه به تحریمهایی که روابط تجاری ایران را محدود میکنند، دبی برای ایران به منزله یکی از تنها دروازههای ورود به بازارهای جهانی به شمار میرود. به همین دلیل است که ارسال بار از دبی به ایران برای بسیاری از بازرگانان و تجار ایرانی اهمیت بسیار زیادی دارد.
در این مطلب با روشهای پرطرفدار ارسال مرسولات پستی و باری از دبی به ایران آشنا خواهیم شد و همچنین راههایی را برای ارسال کالا از دبی به ایران با خاطری آسوده خواهیم آموخت؛ پس با ما همراه باشید.
کارگو دبی چیست؟
کارگو دبی، با توجه به این تقریباً تمام حجم مرسولات باری و پستی که بین ایران و دبی مبادله میشوند ماهیت تجاری دارند، پرطرفدارترین شیوه ارسال کالا از دبی به ایران است. کارگو یک روش ارسال بار به صورت بینالمللی است که با اهداف تجاری انجام میشود. با توجه به این که در برخی از موارد ارسال و دریافت کالا به صورت مستقیم هزینه بیشتری را در پی دارد، دبی به عنوان واسطه در این میان ظاهر میشود و به ایفای نقش میپردازد.
از میان شیوههای مختلف کارگو بار بین دبی و ایران، کارگوی دریایی، با توجه به وجود مسیر آبی میان این دو نقطه، از پرطرفدارترین روشهای دریافت کالا از دبی است. به طور کلی روشهای کارگوی دریایی نسبت به روشهای کارگوی هوایی مقرون بهصرفهتر هستند اما سرعت آنها بهمراتب از روشهای کارگوی هوایی کمتر است.
در روشهای کارگوی هوایی سرعت نقلوانتقال کالاها بین دو نقطه بسیار بیشتر خواهد بود اما هزینه نقلوانتقال کالاها به شکل قابل توجهی افزایش خواهد یافت. این نکته را هم نباید از خاطر برد که محدودیتهای حجمی، وزنی و همینطور محدودیت در ماهیت کالاها، در روش کارگوی هوایی بسیار بیشتر است.
بنادر مبدأ و مقصد در کارگو دبی کجا هستند؟
همه بارهایی که به صورت کارگو از دبی ارسال میشوند از بندر مبدأ به نام جبل علی ارسال خواهند شد. بندر بوشهر، بندر عسلویه، بندرعباس و بندر شهید رجایی همگی بنادری هستند که تجار ایران بارهای کارگوی خود را از طریق آنها ترخیص میکنند. توجه کنید که روشهای ترخیص و ارسال کالا به مبدأ و همینطور به مقصد هر یک از این بنادر قوانین و ترفندهای خاص خود را دارد که ممکن است بازرگانان را در ابتدای راه گیج کند و یا حجم کاری طاقتفرسایی را در این پروسه به آنها تحمیل کند.
بهترین راهحل برای اجتناب از چنین شرایطی این است که از خدمات مشاوره شرکتهای حملونقل و پست بینالمللی استفاده کنید. شرکت پست بینالمللی سامان اکسپرس یکی از بهترین شرکتهای حملونقل بینالمللی داخل ایران است که با تجربه و سابقه زیاد و همچنین داشتن نماینده در سراسر جهان میتواند امور گمرکی شما را به بهترین و سریعترین شکل ممکن انجام دهند. در این شرایط میتوانید با نادیده گرفتن قوانین متغیر و متفاوت بنادر مختلف گمرکی، که با توجه به شرایط دائماً در حال تغییر نیز هستند، تنها به رشد و توسعه کسبوکارتان فکر کنید و روی آن متمرکز بمانید.
علاوه بر این موارد، اگر تازه کسبوکار بینالمللی خود را آغاز کردید و مطمئن نیستید که کدام روش پست بینالمللی برای شما مناسب است، میتوانید با کمک خدمات مشاورهای شرکت پست بینالمللی سامان اکسپرس بهترین روش را حملونقل کالاهای خود برگزینید.
کارگوی بار از دبی چقدر طول میکشد؟
مدت زمان لازم برای رسیدن بار به مقصد از طریق روش کارگو از دبی به عوامل متعددی بستگی دارد. اصلیترین عامل این است که روش کارگوی دریایی را برای کارگوی بار خود انتخاب کردهاید یا کارگوی هوایی؟ در روش کارگوی هوایی نهایتاً ۲ تا ۳ روز بعد از ارسال بار، مرسوله در فرودگاه شهر مقصد آماده ترخیص خواهد بود. البته باید این نکته را هم در نظر بگیرید که در صورتی که شهر مقصد دارای فرودگاه بینالمللی نباشد باید علاوه بر مدت زمان لازم برای رسیدن بار به نزدیکترین فرودگاه بینالمللی، زمان لازم برای حمل زمینی بار تا شهر مقصد را هم به بازه زمانی مشخص شده اضافه کنید.
تخمین مدت زمان لازم برای رسیدن بار به مقصد در روش دریایی کار دشوارتری است زیرا با توجه به این که کدام بندر را برای ترخیص کالاهای خود در نظر گرفته باشید مدت زمان رسیدن بار به مقصد کاملاً متفاوت خواهد بود. علاوه بر این موضوع باید مدت زمان لازم برای حمل زمینی بار از بندر مورد نظر تا شهر مقصد را هم به بازه تخمینی نهایی خود بیفزایید.
برای تخمین دقیقتر مدت زمان لازم برای دریافت ارسال کالا از دبی به ایران به روش کارگو، میتوانید با کارشناسان سامان اکسپرس تماس بگیرید و ضمن توضیح شرایط و ترجیحات خود اطلاعات دقیقتری نسبت به روندهای اداری کارگوی بار، امور گمرکی و مدت زمان لازم برای رسیدن بار به مقصد به دست آورید.
هزینه کارگو بار از دبی به ایران
هزینه کارگوی بار از دبی به ایران درست مانند مدت زمان لازم برای رسیدن بار به مقصد به عوامل متعددی بستگی دارد و قابل تخمین به صورت کلی نیست. در حالت عمومی روش کارگوی هوایی هزینهای بهمراتب بیشتر از کارگوی هوایی دارد، اما هزینه دقیق کارگوی هوایی را تنها با مشخص بودن فرودگاه مقصد و همینطور ایرلاین مورد نظر میتوان تخمین زد.
از سوی دیگر علاوه بر هزینه کارگو باید هزینههای حملونقل زمینی بار از فرودگاه و یا بنادر تا شهر مقصد خود را هم به هزینه نهایی هر یک از دو روش بیفزایید.
عموماً در روشهای تجاری کارگو دریایی روشی مقرون بهصرفهتر است. به جز در مواردی که شهر مقصد فاصله خیلی زیادی از بنادر ترخیص کالا دارد و هزینه حمل زمینی از بندر تا شهر مقصد بهقدری زیاد است که میتواند روش کارگوی هوایی برابری کند. علاوه بر این موضوع لازم است این نکته را هم در نظر بگیرید که بیتوجه به هزینه نهایی هر یک از دو روش کارگوی دریایی و هوایی، امکان انتقال برخی از گروههای کالایی، مانند کالاهای زود مصرف یا کالاهایی که باید تحت شرایط دمایی و محیطی خاصی منتقل شوند، تنها از طریق روش کارگوی هوایی وجود دارد. به عنوان مثال میتوان به برخی از داروها و یا مواد غذایی اشاره کرد.
از سوی دیگر برخی کالاهای حجیم و سنگین را تنها میتوان از طریق روش دریایی منتقل کرد و به بیانی دیگر هر قدر هم که حمل زمینی آنها بعد از ترخیص از بنادر هزینهبر باشد باز هم ارسال آنها از طریق کارگوی هوایی غیرممکن است. به عنوان مثال میتوان به برخی از لوازم برقی خانگی مانند یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی اشاره کرد.