میکروفونهای رومیزی با کاربردهای مختلفی ساخته میشوند و این روزها هم بازار داغی را در دنیای محتوای صوتی ایجاد کردهاند. نمیتوان گفت بهترین میکروفون رومیزی متعلق به کدام شرکت و کدام مدل است اما به طور کلی ادعا میشود که این ابزار یکی از مهمترین ملزومات تولید محتوا در دنیاست. انواع میکروفون رومیزی با قیمتها و کیفیتهای مختلف وجود دارند که هر یک، ویژگیهای متفاوتی دارند.
میکروفون رومیزی قادر است با دریافت امواج صوتی و تبدیل آنها به امواج الکترونیکی، کار انتقال و ضبط صدا را انجام دهد. این میکروفونها میتوانند به عنوان ورودی کامپیوتر یا بلندگوها استفاده شوند یا صدا را به شکل فایل صوتی ذخیره کنند. برای مکالمات صوتی، تصویری و ضبط صدا بهترین گزینه هستند و بالاترین کیفیت را دارند.
میکروفون پیجینگ
اغلب در سیستم پیجینگ از میکروفونهای رومیزی استفاده میشود که برای فراخوان مشتری کاربرد دارند. میکروفون سیستم پیجینگ دارای یک کلید قطع و وصل است و یک چراغ (LED) برای تشخیص روشن بودن آن دارد. این میکروفونها اکثراً دارای باتری و آداپتور هستند و یک کابل اتصال برای متصل شدن به آمپلیفایر دارند. مدلهای حرفهای، این قابلیت را دارند که فایلهای صوتی را اجرا کرده و توسط آمپلیفایر به بلندگو منتقل کنند.
میکروفون کنفرانس
یکی از کاربردهای مهم میکروفون رومیزی، استفاده در سیستم کنفرانس، سالنهای سخنرانی و کلاسهای آموزشی است. با انجام این کار، میکروفون بین چند نفر به اشتراک گذاشته میشود. به همین دلیل انتخاب بهترین میکروفون رومیزی برای آن اهمیت زیادی دارد تا به نتیجۀ مطلوب برسد.
میکروفون (ZICO D-2000) مناسب کنفرانس
میکروفون (ZICO D-2000) یکی از بهترین مدلهای رومیزی برای کنفرانسهاست. از میکروفونهای فوقالعاده با صدای کیفیت بالاست. این یک میکروفون خازنی با الگوی قطبی سوپرکاردیود است که با یک منبع 48 ولت تغذیه میشود. نکته قابل توجه در مورد آن، امکان اتصال به برق شهری با آداپتور است.
از ظاهر زیبا و جذاب آن هر چه بگوییم کم گفتهایم. رینگلایت این میکروفون، نشاندهندۀ روشن بودن آن است. کلید مغناطیسی برای روشن و خاموش کردن آن تعبیه شده که مقاومت بیشتری در مقایسه با کلیدهای فشاری دارد. حساسیت و محدودۀ فرکانسی آن قابل توجه بوده و تمام انتظارات شما از میکروفون رومیزی را برآورده میکند.
راهنمای خرید بهترین میکروفون رومیزی برای شما
اینکه بهترین میکروفون رومیزی برای شما کدام است بستگی به کاربرد و انتظارات شما از آن دارد. نمیتوان بهترین مدل آن را مشخص کرد. اما به جرأت میتوان گفت که اگر در خرید میکروفون رومیزی دقت نکنید ممکن است تبدیل به کابوسی برای شما شود. انتخاب خود را باید سبک و سنگین کنید تا بتوانید کیفیت خوب با قیمت مناسب نصیبتان شود.
ویژگیهای بهترین میکروفون رومیزی
هنگام خرید میکروفون رومیزی باید به نکاتی توجه داشته باشید. کیفیت صدای میکروفون، مهمترین ویژگی آن است. اما کیفیت بالا به تنهایی نمیتواند معیار خرید باشد. پس لازم است ویژگیهای دیگری را هم در نظر داشته باشید:
- میکروفون رومیزی باید قابلیت کاهش نویز داشته باشد. این قابلیت با واحد دسی بل (dB) اندازهگیری میشود.
- حساسیت میکروفون به معنای مقدار توان تبدیل انرژی صوتی به الکتریکی است. هرچه حساسیت میکروفون بالاتر باشد، صداهای ریز اطراف با کیفیت بیشتری ضبط میشوند.
- میکروفون رومیزی باید قابلیت ضبط صدای 360 درجه داشته باشد. این قابلیت باعث میشود تا دیگر نیازی به نزدیک کردن صورت خود به میکروفون نداشته باشید.
- محدودۀ فرکانسی میکروفون هم ویژگی دیگر آن است. واحد اندازهگیری آن هرتز و نشان دهندۀ میزان پوشش صدای زیر و بم میکروفون است.
- میکروفون رومیزی باید مجهز به پایۀ قابل تنظیم باشد. تغییر زاویه و جهت آن تأثیر زیادی در کیفیت صدا دارد.
- تأخیر کم و سرعت پاسخگویی بالا هم از دیگر ویژگیهاست. برخی میکروفونها دکمهای برای تنظیم اکو دارند که آن را برای استریمرها و تولیدکنندگان محتوا کاربردی میکند.
معرفی برخی از بهترین مدلها
در ادامه به معرفی چند مورد از بهترین مدلهای میکروفونهای رومیزی پرداختهایم.
(ZICO X-H02)
این یک مدل میکروفون بیسیم رومیزی از تجهیزات صوتی زیکو است. میکروفون بیسیم دو کانال زیکو مجهز به دو عدد میکروفون است که میتوان به صورت همزمان و بدون افت کیفیت از آن استفاده کرد. یکی از مزایای آن، صدای شفاف و وضوح عالی آن است.
از این مدل میتوان در مکالمات تصویری، ضبط صدا و کنفرانسها استفاده کرد. الگوریتم طراحی این میکروفون، آن را مناسب با کنفرانس، پیجینگ و کلاسهای مختلف کرده است. زیرا یکی از دغدغههای اصلی برگزاری جلسات، مخفی کردن سیم میکروفون است که در طراحی این مدل، مشکل به خوبی حل شده است.
(ZICO X-H01)
یکی از بهترین میکروفونهای بیسیم رومیزی زیکو که در مکالمات صوتی و تصویری، تلفنی و ضبط صدا کاربرد زیادی دارد. الگوریتم ساخت این میکروفون، آن را با تمام سیستمها سازگار کرده است. شفافیت و صدای واضح، از مزایای اصلی آن است. فرکانس پاسخگویی میکروفون، 20 تا 14000 هرتز است و الگوی تمام جهتی آن، صدا را از تمام محیط اطراف دریافت میکند. حساسیت، آمپدانس و قدرت صدای آن کاملاً استاندارد است و از میکروفونهای سبک در نوع خود به حساب میآید.
(ZICO D-1000)
این یکی از میکروفونهای خازنی زیکو با الگوی قطبی سوپرکاردیود است. فاصله دریافت صدا، 65 سانتیمتر و آمپدانس 75 اهم دارد. از دیگر ویژگیهای آن میتوان به کابل 5 متری، صفحه نشانگر روشن بودن میکروفون، پایۀ فلزی ضد زنگ و فرکانس پاسخگویی 40 تا 16000 هرتز اشاره کرد. سیستم طراحی میکروفون (D-1000) اجازه میدهد تا جلسات خود را به بهترین کیفیت برگزار کنید.
(Shure PG 27)
کارخانۀ شور یکی از بهترین تولیدکنندگان میکروفون است و مدل (PG 27) این شرکت، از محصولات موفق آن به شمار میآید. تقویتکنندۀ این میکروفون باعث شده تا مانیتورینگ آن هیچ تأخیری نداشته و کنترل گین را سادهتر کرده باشد. جک هدفون آن از نوع 8.1 اینچی است که امکان پخش جداگانه و (Real Time) دارد. ضبط صدای انواع سازها، وکال و پادکست، به خوبی از عهدۀ این میکروفون برمیآید.
(Shure MV5)
این میکروفون یکی از مدلهای خوب است که گواهینامۀ (Apple MFi) را هم کسب کرده است. این میکروفون را میتوان به صورت مستقیم به سیستم عاملهای (iOS) بدون هیچ آداپتوری متصل کرد. کابلهای لایتنینگ و (USB) هم در جعبۀ این محصول قرار دارد و نیازی به خریداری مجدد آنها نیست.
این میکروفون با ابعاد مناسب، امکان جابجایی راحتی دارد. امکان جدا کردن کپسول میکروفون از پایه هم وجود دارد تا برای حمل آن دچار زحمت نشوید.
(Rode NT-USB)
اگر میخواهید در هر کجا که تصمیم به ضبط صدا با لپتاپ خود گرفتید فوراً کار را شروع کنید بهتر است این مدل را بخرید. حتماً در بین گزینههایی که برای خرید بهترین میکروفون رومیزی تهیه کردهاید این مدل را هم جای دهید. این یک میکروفون همه کاره است که سریع و آسان با سیستم عاملهای ویندوز و مکینتاش هماهنگ و آمادۀ ضبط میشود. اتصال آن با جک 3.5 میلیمتری است و مانیتورینگ صدای آن هم هیچگونه تأخیری ندارد.
ترجیح و انتخاب وابسته به نیاز شماست
میکروفونهای رومیزی در مدلهای مختلف و متنوعی ساخته شدهاند. شما لازم است تفاوت میکروفونهای کاندنسر و داینامیک را بشناسید. با ابعاد میکروفونها، نحوۀ اتصال و سازگاری با لپتاپ یا تجهیزات صوتی خودتان آشنا شوید. همچنین لازم است محدودۀ فرکانسی و حدأکثر فشار صوتی و ویژگیهای ظاهری آن را نیز بررسی کنید.
حال تصمیم با شماست و باید بگوییم که این فهرست شامل همۀ مدلهای باکیفیت و مناسب در این زمینه نیست. پس بد نیست قبل از خرید، تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام دهید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد