سریال فساد توکیو (Tokyo Vice) یکی از سریالهای جنایی جدید به شمار میرود که توجه مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده است. از همین رو، در این مطلب قرار است به معرفی بهترین سریالها شبیه به سریال «فساد توکیو» یا «توکیو وایس» بپردازیم. همراه با ما باشید.
۹. سریال میامی وایس
یکی از هیجانانگیز موارد مربوط به سریال «فساد توکیو»، حضور مایکل مان (Michael Mann) در بین عوامل سازنده آن است. او کارگردانی آثار جنایی کلاسیکی همچون مخمصه (Heat) را در دست داشته است. با این حال، یکی از پروژههای اولیه او در دنیای سریال، سریال میامی وایس (Miami Vice) بوده است. سریال «میامی وایس»، سریالی محبوب بوده است که از سال ۱۹۸۴ تا ۱۹۸۹ میلادی پخش میشد. این سریال، داستان دو کاراگاه را در دنیای جنایکارانه میامی دنبال میکرد.
۸. سریال سوپرانوز
سریال «فساد توکیو» علاوه بر پرداختن به پلیسها و گزارشگرهای شهر توکیو، به جنایتهای سازمان یافته این شهر نیز میپردازد. در این سریال، کاراکترهای اعضای یاکوزا به خوبی توسعه داده شدهاند؛ این موضوع نشان میدهد که آنها، شخصیتهای پیچیدهای دارند و دارای مشکلات خاص خود هستند. سریال سوپرانوز (The Sopranos)، یکی از بهترین سریالهای تاریخ به شمار میرود که به بهترین شکل ممکن، جرمهای سازمانیافته را به تصویر کشیده است. از همین رو، دو سریال، «سوپرانوز» و «فساد توکیو» شباهتهای زیادی به یکدیگر دارند. سریال «سوپرانوز» از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۷ پخش میشد.
۷. سریال اتاق خبر
سریال «فساد توکیو»، به بررسی روزنامهنگاری نیز پرداخته است. این سریال به خوبی نشان داده است که حرفه روزنامهنگاری چقدر سریع و هیجانانگیز است. از این جهت، سریال «فساد توکیو» شبیه به سریال اتاق خبر (The Newsroom) است که از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ میلادی پخش شده است. سریال «اتاق خبر»، به جای روزنامه، یک شبکه تلویزیونی را به تصویر میکشد اما با این وجود، اثری جذاب و تماشایی به شمار میرود. نقش اصلی این سریال را نیز جف دنیلز (Jeff Daniels) به تصویر میکشد.
۶. سریال نارکوس
در سریال «فساد توکیو»، نقش جک را انسل الگورت (Ansel Elgort) بازی کرده است؛ این نقش او، همانند جانشین بینندگان در داستان به شمار میرود. بینندگان از طریق او شاهد جنبههای مرگبار و دنیای جرم و جنایت شهر توکیو هستند. در سریال نارکوس (Narcos) که از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ پخش شده است، نیز دنیای جرم و جنایت متفاوتی به تصویر کشیده میشود و بینندگان با کارتلهای مواد مخدر کلمبیایی آشنا میشوند. فصل اول سریال «نارکوس»، از دیدگاه شخصیت استیو مورفی روایت میشود؛ او مامور مبارزه با مواد مخدر است که سعی در دستگیری پابلو اسکوبار دارد.
۵. سریال دردویل
مقایسه کردن سریال «فساد توکیو» با یک سریال ابرقهرمانی ممکن است عجیب به نظر برسد، چراکه سریال «فساد توکیو»، عناصر ابرقهرمانی ندارد. اما سریال دردویل (Daredevil) تنها یک سریال ابرقهرمانی معمولی نیست بلکه نگاهی خشونتآمیز نسبت به جرمهای سازمانیافته در سطح شهر نیز دارد. جدای این شباهتها، فصل اول سریال «دردویل» همانند سریال «فساد توکیو»، جنایتهای مشابهی را مورد بررسی قرار میدهد. سریال «دردویل» از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ از سرویس آنلاین نتفلیکس پخش شده بود.
۴. سریال ددلاین
از رابطه بین گزارشگرها و رابطه بین خبرنگاران و پلیس، آن بخش از سریال «فساد توکیو» که به روزنامهنگاری و خبرنگاری میپردازد، واقعا جالبتوجه و جذاب به نظر میرسد. سریال ددلاین (Deadline)، سریالی است که توسط دیک ولف (Dick Wolf) خلق شده است و از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۱ میلادی پخش شده است. این سریال، به بررسی خبرنگاری به عنوان حرفهای دشوار و هیجانانگیز میپردازد. با اینکه سریال «ددلاین» به هنگام پخش خود آن سالها چندان مورد استقبال قرار نگرفته بود اما باید گفت که حتی پس از گذشت این همه سال، این سریال ارزش تماشا کردن را دارد.
۳. سریال کاراگاه حقیقی
در سریال «فساد توکیو»، کاراگاههای خوبی نیز به تصویر کشیده شدهاند. با اینکه آنها به عنوان یک فرد تفاوتهای زیادی از یکدیگر دارند اما در کل، به نظر میرسد که هر دوی آنها مصمم هستند تا توطئهای را افشا کنند و همین، نقطه اشتراک آنها محسوب میشود. اولین فصل از سریال کاراگاه حقیقی (True Detective) نیز به همین صورت است. در این فصل از سریال «کاراگاه حقیقی»، وودی هارلسون (Woody Harrelson) و متیو مککانهی (Matthew McConaughey) نقش دو کاراگاه را بازی میکنند که مجبور به همکاری با یکدیگر شدهاند.
۲. سریال شنود
با اینکه شهر توکیو با شهر بالتیمور بسیار متفاوت است اما سریال شنود (The Wire) شباهتهای زیادی نسبت به سریال «فساد توکیو» دارد. هر دو سریال، به بررسی جرم و جنایت در سطح شهر میپردازد و رویکردی مشابه با نگاهی واقعگرایانه نسبت به عدالت دارند. از لحاظ تصویری که از پلیسها به نمایش درآمده است نیز هر دو سریال مشابه یکدیگر هستند. علاوه بر این، اتفاقات فصل پنجم سریال «شنود» در درون یک ساختمان روزنامه رخ میدهد که آن را بیشتر شبیه به سریال «فساد توکیو» میکند. سریال «شنود» از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۸ میلادی پخش شده است.
۱. سریال گیری/هاجی
محیط سریال «فساد توکیو» نه تنها باعث شده تا داستانی جذاب و قانعکننده از نگاه شخصیت جک بازگو شود بلکه این فرصت را فراهم آورده است تا فرهنگ ژاپن نیز به شیوههای جالبتوجهی به نمایش گذاشته شوند. این فرهنگ از طریق کاراکترهای مختلف، همچون دنیای جنایتکارانه یاکوزا به تصویر کشیده میشود. سریال جنایی گیری/هاجی (Giri/Haji) نیز به همین شکل داستان خود را به نمایش درآورده است. این سریال، داستان کاراگاهی از شهر توکیو را بازگو میکند که برای پیدا کردن برادر گمشدهاش به شهر لندن سفر میکند. سریال «گیری/هاجی»، سریالی پر از تنش است که به بررسی فرهنگ ژاپن میپردازد و در عین حالِ، با تهدیدات مرگبار یاکوزا نیز دست و پنجه نرم میکند.