برای اینکه بتوانید یک سایت داشته باشید، باید از قالب استفاده کنید. قالب سایت در اصل ویترین و دکور اصلی سایت شما را تشکیل میدهد. شما بعد از انتخاب قالب میتوانید هر نوع تصویر یا متنی را به سایت اضافه کنید.
برای انتخاب قالب سایت دو راه پیش رو دارید. اول اینکه از قالبهای فارسی زبان استفاده کنید؛ راه دوم هم استفاده از قالبهای خارجی است. حالا مهمترین سؤال کاربران این است که برای طراحی سایت از چه نوع قالبی استفاده کنند؟
به همین خاطر در این بخش میخواهیم به بررسی خصوصی قالبهای فارسی در مقابل قالبهای خارجی بپردازیم. اگر هنوز سایت نساختید یا از قالب فعلی ساخت خودتان ناراضی هستید، با ما در ادامه همراه باشید.
خصوصیت قالبهای فارسی در مقابل قالبهای خارجی
فرقی نمیکند که برای طراحی سایت از وردپرس یا سایت ساز استفاده کنید. برای اینکه بتوانید در سریعترین زمان ممکن یک سایت فروشگاهی یا شخصی راه اندازی کنید، نیاز به قالب آماده دارید. در زمان خرید قالب آماده به دو راهی بدی برمیخورید.
باید کلی تحقیق کنید که ببینید کدام قالب پشتیبانی و ویژگیهای بهتری برای شما دارد. به هر حال برای خرید قالب هزینه میکنید و قرار نیست پولتان را الکی هدر دهید. به همین خاطر در این بخش تصمیم گرفتیم که ویژگیهای قالب فارسی را با قالب خارجی مقایسه کنیم.
۱- قیمت ارزانتر قالبهای فارسی
قالبهای آماده به نسبت قالبهای اختصاصی قیمت ارزانتری دارند. از طرف دیگر محدودیت زمانی ندارید و میتوانید در لحظه قالب را خریداری کنید. اما برای خرید قالب خارجی باید بین 50 تا 60 دلار هزینه پرداخت کنید؛ یعنی چیزی در حدود 3 میلیون تومان.
اما با کمتر از 500 هزار تومان هم میتوانید یک قالب فارسی بخرید و از آن استفاده کنید. تازه سایت سازها و فروشگاه سازهای ایرانی امکان استفاده از قالب سایت به صورت رایگان هم دارند.
۲- همخوانی سبک طراحی قالب فارسی با فرهنگ ایرانی
اگر نگاهی به نمونه سایتهای ایرانی و خارجی بیندازید، متوجه تفاوت سلیقه ایرانیها میشوید. سبک قالبهای خارجی متناسب با فرهنگ خودشان طراحی شده است. اما قالبهای فارسی متناسب با فرهنگ ایرانی طراحی شده و بیشتر به سلیقه ما میخورد.
البته ممکن است یک قالب فارسی به صورت ترجمه شده به بازار عرضه شود. بههرحال در زمان فارسی سازی این نوع قالبها، یک سری تغییرات ظاهری هم در قالب ایجاد میشود. به همین خاطر کاربر ایرانی بهتر میتواند با قالب فارسی ارتباط بگیرد.
۳- پشتیبانی از زبان فارسی قالب
بعد از نصب و راه اندازی قالبهای خارجی باید زمان زیادی را به ترجمه و فارسی سازی متن اختصاص دهید. در حالی که با خرید قالب فارسی میتوانید به راحتی از قالب استفاده کنید. این موضوع به خصوص برای کسانی که تخصص زیادی در زبان انگلیسی ندارند، اهمیت دارد.
با قالب فارسی میتوانید بدون هیچ مشکلی از زبان فارسی، تقویم فارسی و… استفاده کنید. بدون اینکه نگران به هم خوردگی سایت باشید.
۴- پشتیبانی از زبانهای راست چین
قالبهای خارجی به صورت چپ چین طراحی شدهاند. اگر یک سایت فارسی زبان داشته باشید، حسابی با قالبهای خارجی به مشکل میخورید. در حالی که یک قالب فارسی بر اساس خصوصیت زبان فارسی طراحی میشود و به صورت راست چین است.
راست چین بودن قالب کجا به دردتان میخورد؟ ببینید زمانی که کاربر وارد سایت شما میشود، با به هم خوردگی فونت و کلمات برمیخورد. مثلاً جملات شما به جای اینکه از سمت راست شروع شود، از سمت چپ نمایش داده میشود.
از طرف دیگر نحوه نمایش منوی سایت از سمت چپ است. در حالی که کاربران ایرانی عادت دارند که منوی سایت را در بخش راست تصویر مشاهده کنند.
۵- آسان بودن ارتباط با طراح قالب
زمانی که در استفاده از قالب به مشکل میخورید یا به نظرتان قالب نیازمند به روز رسانی است، باید با طراح قالب ارتباط بگیرید. اگر زبان انگلیسی شما خوب نباشد، مکاتبه و ارتباط با طراح خارجی بسیار سخت است.
در حالی که با استفاده از قالب فارسی میتوانید بدون هیچ مشکلی با طراح قالب ارتباط بگیرید. برایش ایمیل ارسال کنید یا حتی به صورت تلفنی مشکلتان را به طراح بگویید. البته اگر زبان انگلیسی شما خوب است، نیازی نیست بابت این موضوع نگران باشید.
۶- نصب سریع و آسان قالبهای فارسی
روند نصب و راه اندازی سایت با استفاده از قالبهای فارسی بسیار راحتتر است. اگر از WordPress استفاده میکنید، میتوانید بلافاصله بعد از نصب قالب به سراغ تغییرات ظاهری سایتتان بروید. اما بعد از نصب قالب خارجی باید اول سراغ فارسی سازی قالب و اضافه کردن بخشهای مورد نیاز قالب بروید. چیزی که شاید بیشتر از ۱۰ روز از شما زمان بگیرد. تازه اگر زبان انگلیسی شما خوب باشد و بتوانید به راحتی کلمات را ترجمه کنید.
۷- امکان شخصی سازی قالب فارسی با کمک طراح قالب
در صورتی که نیاز داشته باشید بخشهای داخلی قالب را حذف کنید یا المانهای جدید به قالب اضافه کنید، ارتباط با طراح قالب ایرانی برایتان راحتتر است. این در حالی است که طراح ایرانی خودش در زمان طراحی قالب بخشهایی که فکر میکند به درد کاربران ایرانی میخورد را اضافه کرده است.
۸- آسان بودن ایجاد تغییرات و مدیریت قالب فارسی
محیط مدیریت قالب فارسی به خاطر پشتیبانی از زبان فارسی برای کاربران ایرانی راحتتر است. به راحتی و بدون سردرگمی میتوانید تنظیمات مورد نیاز را پیدا کنید و تغییرات دلخواهتان را در قالب اعمال کنید.
احتمالاً برایتان پیش آمده که برای تغییر یک مشکل جزئی در تنظیمات گوشی همراهتان ساعتها سردرگم شده باشید. دلیل آن هم این است که به خوبی زبان انگلیسی را بلد نیستید و نمیدانید که در کدام منوی تنظیمات میتوانید گزینه مورد نظرتان را پیدا کنید. تنظیمات قالب سایت هم به همین منوال است.
۹- وجود امکانات مورد نیاز کاربر ایرانی در قالب فارسی
یکی از معضلات کاربران ایرانی در مواجه با قالبهای خارجی عدم وجود جایگاه اینماد یا مجوزهای سایت است. زمانی که در قالب توجهی به امکانات مورد نیاز کاربران نشده باشد، باید خودتان دست به کار شوید و کدنویسی سایت را تغییر دهید.
مثلاً در بخش فوتر یک جایگاه برای اینماد در نظر بگیرید و… . حالا اگر برنامه نویسی بلد نباشید چه میشود؟ باید هزینه زیادی به یک برنامه نویس پرداخت کنید تا کدهای قالب شما را تغییر دهد.
۱۰- سازگاری قالب با فونتهای فارسی
یک قالب فارسی به خوبی با فونتهای فارسی زبان سازگار است. شما میتوانید بدون هیچ مشکلی از هر نوع فونتی که دلتان خواست برای سایت استفاده کنید. اما در قالبهای خارجی ممکن است با مشکلاتی مثل به هم خوردگی فونت و تراز نبودن آن بربخورید.
خلاصه و جمعبندی
در این مطلب با ۱۰ مورد از خصوصیات یک قالب فارسی زبان در مقایسه با قالبهای خارجی آشنا شدید. دیگر انتخاب با شما است که برای طراحی سایتتان از چه نوع قالبی استفاده کنید. همه ۱۰ نکتهای که به شما گفتیم در قالبهای خارجی هم قابل حل شدن هستند. به شرطی که زمان خیلی زیادی برای اعمال تغییرات سپری کنید. اما شما که نمیخواهید 1 ماه خودتان را درگیر طراحی و تغییر قالب سایت کنید؟ به همین خاطر است که میگوییم اگر سایت ایرانی دارید، قالب فارسی و اگر سایت بینالمللی دارید قالب خارجی بیشتر به کارتان میآید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد