تلفنهای هوشمندی که به عنوان پرچمدار از سوی برندهای مختلف در سال ۲۰۱۷ معرفی شدند دوربینهای خیلی خوبی داشتند اما به جرئت میتوان گفت که در برخی از آنها قابلیت فیلمبرداری بهتر از عکاسی است و یا مدلهایی هستند که عکاس بهتری هستند تا فیلمبردار.
فوتوفن در مطالب پیشین بهترین دوربینهای هوشمند از نظر دوربین را معرفی کرد و اکنون میخواهد به طور خاص به فیلمبرداری بپردازد. جالب است بدانید برخی از مدلهایی که در این فهرست مشاهده میکنید الزاماً جزو بهترین تلفنهای هوشمند با بهترین دوربین نیستند. در ادامه میتوانید با تلفنهای هوشمندی آشنا شوید که فیلمبردار بهتری هستند.
الجی وی ۳۰: “وی“ برای ویدیو
سری وی الجی بهترین انتخاب برای فیلمبرداری به شما میروند و کنترل بیشتری، مخصوصاً در حالت فیلمبرداری دستی، برای ضبط فیلمهایتان ارائه میدهد. حالت دستی فیلمبرداری به تنهایی یکی از قابلیتهای ویژه به حساب میآید که هر دوربین تلفن هوشمندی آن را ندارد. ضبط صدای جهتمند و هدایتشده ممکن است در این نسل به دلیل عدم وجود میکروفونهای کافی به چشم نخورد اما در بخش صدا، هنوز نوار کشویی را برای دسترسی به آن دارید تا هم بتوانید فیلترها را تنظیم کنید و هم میزان صدا را بالا و پایین ببرید. همچنین، شما میتوانید سرعت کادربندی، سرعت بیت، سرعت شاتر، ایزو و تراز سفیدی را به اختیار خودتان دستکاری و متعادل کنید. راستی، قابلیت Focus Peaking نیز در این تلفن هوشمند وجود دارد که برای فوکوس عملکرد خیلی جالبی دارد. جالب است بدانید که برخی مدلها از تلفنهای هوشمند پرچمدار هنوز نتوانستهاند چنین سطح از کنترل پیشرفته را حتی در حالت عکاسی دستی فراهم کنند و ما اینجا داریم از قابلیتهای قدرتمند فیلمبرداری حرف میزنیم!
ویژگی برجستهای که در الجی وی ۳۰ برای اولین بار معرفی شد حالت Cine Mode است که به شما پنلی از ۱۵ جلوه یا افکت رنگی پیشفرض میدهد تا فیلمهای شما ظاهر خاصی داشته باشند. الجی دوست ندارد در مورد این قابلیت کلمه “فیلتر” را به کار ببرد زیرا معمولاً فیلترها در عکاسی به کار میروند. شما میتوانید یک فیلم ساده ضبط کنید و بعداً بر حسب دلخواه خود به آن جلوههای خاص بدهید. یکی دیگر از قابلیتهای برجسته در الجی وی ۳۰ را میتوان Point Zoom دانست که به شما امکان میدهد روی هر سوژهای که دلتان میخواهد در هر بخش خاص تصویر زوم کنید نه فقط در مرکز آن.
البته، اگر نتیجه نهایی و فیلمی که شما ضبط میکنید خوب نباشد، هیچ کدام از این قابلیتها فایدهای ندارد اما با وی ۳۰ باز هم جای نگرانی نیست. مطمئن باشید که فیلمبرداری با الجی وی ۳۰ همیشه بهترین نتایج را به شما ارائه میدهد. در صورتی که الجی وی ۳۰ فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه را داشت میتوانست به سمت پرچمدار بودن سوق پیدا کند. وجود یک دوربین واید با زاویه گسترده در این تلفن هوشمند نیز یک مزیت ویژه به شمار میرود که دوربین را به یک فیلمبردار عالی مبدل میکند که همیشه همراهتان است. اما این را هم بگوییم که بهتر است یک چیز ارتقا پیدا میکرد و آن فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۳۰ فریم در ثانیه است که نه کیفیت ۴K دارد و نه ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه.
سونی اکسپریا ایکس زد ۱: فقط یکهزار فریم در ثانیه؟
سونی اکسپریا ایکس زد ۱ یک ترفند متفاوت در آستین خود دارد که فیلمبرداری فوق آهسته یا سوپر اسلوموشن نام دارد. فیلمبرداری با سرعت ۹۶۰ فریم در ثانیه فقط با وضوح ۷۲۰ پیکسل و در یک چشم به هم زدن، در ۱۸ صدم ثانیه، قابل دسترسی است. با یک زمانبندی خوب میتوانید فیلمهای حیرتانگیزی با حرکات آهسته ضبط کنید؛ مثلاً از ترکیدن یک بادکنک به شیوه تصویربرداری آهسته فیلم بگیرید، یا وقتی که سگی در حال تکان دادن بدن خیس خود است. این نوع فیلمبرداریها واقعاً از تعجب دهان شما را باز نگه میدارد.
ویدیوهای معمولی هم خیلی خوب هستند. با این که مدلهای دیگری در بازار هستند که فیلمبرداری ۲۱۶۰ پیکسل دارند اما فیلمبرداری ۲۰۱۸ پیکسل هم خوب است. انتخاب بین رمزگشا یا کدک قدیمی اما پرطرفدار H.264 و کدک جدید و کارامد H.265 نیز هر دو قابل تحسین است.
اپل آیفون ایکس: معجزهای برای تعداد بالای فریمها در ثانیه
از آنجا که ما تا به حال از سرعت بالای فریم حرف زدیم، وقت آن رسیده که گوشیهای آیفون را از این بابت تحسین کنیم. آیفون ۸، آیفون ۸ پلاس و آیفون ایکس تنها گوشیهایی هستند که میتوانند ۲۱۶۰ پیکسل با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه ضبط کنند. جای تعجب است که اپل تا کنون خیلی در مورد کیفیت بالای فیلمبرداری محصولات جدید خود مانور تبلیغاتی نداده است. جدیدترین محصول اپل نیز میتواند فیلمهایی با ۱۰۸۰ پیکسل و سرعت ۲۴۰ فریم در ثانیه ضبط کند. شاید برخی از تلفنهای هوشمند بتوانند چنین وضوح یا سرعت فریمی داشته باشند اما قطعاً هر دو را با هم ندارند. افزون بر این، احتمال دارد اپل به شما لطف کرده باشد که امکان انتخاب بین H.264 و H.265 را در اختیار شما قرار داده است.
یک قابلیت برجسته دیگر که باید به آن اشاره کنیم فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل در آیفون ایکس است که با سرعتهای ۳۰ و ۶۰ فریم در ثانیه بهترین کیفیت را در میان محصولات موجود در بازار دارد. با این که بسیاری از تلفنها با کیفیت ۴K فیلم میگیرند اما در این محصول اپل کیفیت FullHD در نوع خودش خیلی عالی است. تثبیت الکترونیک تصویر (لرزشگر الکترونیک) همراه با اپتیکهای ثابت در دوربینهای واید و تله در آیفون ایکس برای ثابت نگه داشتن و بدون لرزش کردن فیلمهای شما تا ۲۱۶۰ پیکسل و ۶۰ فریم در ثانیه عملکرد بینظیری دارد.
گوگل پیکسل ۲ ایکس ال / پیکسل ۲: بدون تنظیمات، بدون نگرانی
قهرمانان همیشگی ما باز هم قهرمان هستند. بله، باز هم پیکسل ۲ گوگل. در اینجا نه کیفیت خیلی بالا داریم نه فیلمبرداری خیلی آهسته، نه حالت دستی، نه کیفیت صدای خیلی عالی اما پیکسل ۲ مانند آیفونها میتوانند صدای مونو ضبط میکند. فیلمبرداری ممکن است ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه نباشد اما در نهایت فیلمهایی که با پیکسل ۲ میگیرید در نوع خود بینظیر هستند.
حالت تثبیت ترکیبی ویدئو (لرزشگر ترکیبی) نیز معجز میکند. شایان ذکر است که در اینجا فیلمبرداری ۴K نیز وجود دارد.
سامسونگ گلکسی نوت ۸: از پس هر کاری که نوتها نمیتوانند انجام دهند برمیآید
یکی دیگر از تلفنهای هوشمندی که میتواند فیلمهای خیلی فوقالعاده و حیرتانگیز ثبت کند گلکسی نوت ۸ است. این دوربین همه قابلیتهای مهم اساسی یک دوربین مانند دوربین تله، فیلمبرداری ۴K با تثبیت OIS و EIS (لرزشگر نوری و لرزشگر الکترونیک) و کدکهای H.264/H.265 را دارد. با این که قابل رقابت با آیفون نیست اما هنوز هم کیفیت بالای فریمهای ویدیو را با سرعت بالایی ضبط میکند؛ آن قدر که هیچ کدام از محصولاتی که اینجا معرفی کردیم از پس آن برنمیآیند.
اچ تی سی یو ۱۱ پلاس: زیبای تحسین نشده
نسل دیگری از تلفنهای همراه که خیلی هم مشخصات فنی بارزی ندارد ولی در عوض فیلمهای بسیار باکیفیتی ضبط میکند اچ تی سی یو ۱۱ پلاس است که فقط H.264 ضبط میکند، فیلمبرداری ۴K ندارد و صدایش با وجود استریو بودن به کندی ۹۶ کیلوبایت در ثانیه است. خب، باید در اینجا اضافه کنیم که یو ۱۱ پلاس از صدا با کیفیت بالا پشتیبانی میکند و قابلیتهای فوکوس آکوستیک منحصربهفردی دارد که میتواند بر روی صدایی که از سوژه منتشر میشود فوکوس کند. البته، فراموش نکنید که در اینجا نمیخواهیم بر روی صدا مانور دهیم.
هوآوی میت ۱۰ پرو: برای علاقهمندان به فیلمبرداری ۴K
هوآوی ممکن است از این جنبه اپل را کنار بزند و در همه مدلهای میت ۱۰ فیلمبرداری ۴K را با کدک H.265 ارائه دهد اما ۱۰۸۰ پیکسل از H.264 استفاده میکند و به اختیار شما نخواهد بود. اگر چه، با این که خیلی هم به این قابلیت بستگی ندارد اما با وجود عالی بودن ۲۱۶۰ پیکسل، در کل فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل بدک نیست. متأسفانه، با وجود برخورداری از قابلیت ۴K، هیچ تثبیت الکترونیک یا لرزشگیر الکترونیکی در این محصول پرچمدار هوآوی وجود ندارد.
شیائومی می ای ۱: یک تلفن هوشمند با فیلمبرداری ۴K برای همه
لابد انتظارش را نداشتید که در فهرست ۱۰ گوشی برتر تلفن هوشمندی را ببینید که با قیمت ارزانش بتواند فیلمهای ۴K ضبط کند؛ البته، نه هر نوع ویدیوی ۴K اما در کل فیلمها شگفتانگیزند. در دوربین شیائومی می ای ۱ خبری از لرزشگیر نیست؛ فقط در حالت ۱۰۸۰ پیکسل لرزشگر EIS به چشم میخورد. بر خلاف صدا که چندان تعریفی در هیچ کدام از فرمتهای فیلمبرداری ندارد، فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با سرعت ۶۰ فریم در ثانیه خارقالعاده است. با همه اینها، بهتر است در اینجا دوباره به نکتهای اشاره کنیم: این محصول شیائومی فیلمبرداری ۲۱۶۰ پیکسل را در یک گوشی ارزان قیمت در اختیار شما قرار میدهد. فقط باید حواستان باشد که یک فایل صوتی آماده داشته باشید تا روی فیلمهایی که با این گوشی قرار میدهید بگذارید.
موتو زد ۲ فورس: فیلمبرداری خوب و راحت
موتو زد ۲ فورس پرچمدار مسلم موتورولا است و جای تعجب نخواهد بود که فیلمبرداری ۴K داشته باشد. با این که پرچمدار موتورولا فیلمبرداری با کیفیت ۲۱۶۰ پیکسل را ارائه میدهد اما خیلی هم روان نیست. این طور که گفته میشود جزییات و رنگها عالی هستند و عملکرد صدا هم خوب و قابل قبول است.
وان پلاس ۵ تی: فیلمبردار عالی برای کلیپهای تصویری ۴K شما
مژده به آنهایی که به مشخصات فنی و ویژگیهای بارز اهمیت میدهند: دوربین وان پلاس ۵ تی میتواند فیلمهای ۴K خیلی خوبی ضبط کند و به دلیل وجود لرزشگر الکترونیک تصویر خیلی رضایتبخش هستند. یکی دیگر از ویژگیهای بارز در این گوشی فیلمبرداری ۱۰۸۰ پیکسل با جزییات زیاد است که از ۶۰ فریم به ۳۰ فریم در ثانیه قابل تغییر است. وان پلاس ۵ تی میتواند با ۱۰۸۰ پیکسل و ۶۰ فریم در ثانیه در میان برترین تلفنهای هوشمند از نظر فیلمبرداری باشد؛ البته، اگر این ویژگی از جمله ملاکهای شما برای خرید یک تلفن هوشمند باشد.
آنچه تا کنون در فوتوفن به آنها پرداخته شده است معرفی ۱۰ تا از بهترین تلفنهای هوشمند موجود در بازار بودند که در دو جنبه تصویربرداری اصلی نمرات بالاتری کسب کردهاند: عکاسی با دوربین پشت و فیلمبرداری. در مطلب بعدی، ده تا از بهترین تلفنهای هوشمندی که دوربینهای سلفی خیلی خوبی دارند را معرفی خواهیم کرد.