دانشمند سرشناس تویوتا میگوید اجبار مردم به خرید خودروهای الکتریکی باعث میشود آنها به خودروهای دیزل یا بنزینی خود بچسبند.
گیل پرات همچنین معتقد است که باتریهای کافی برای یک آیندهی کاملاً الکتریکی وجود ندارد.
بسیاری از تولیدکنندگان خودروها قبلاً اعلام کردهاند که تا کدام زمان خودروهای مجهز به موتورهای احتراق داخلی را عرضه میکنند، اما تویوتا در این لیست طولانی قرار ندارد. به جای آن، تولیدکننده خودروی ژاپنی دربارهٔ نیرومند شدن اخراج خودروهای دیزلی/بنزینی خود بهعنوان گامی پیشرفته برای تبدیل کامل به خودروهای الکتریکی، بیانیههایی داده است.
در یک سخنرانی در هیروشیما قبل از سرمایهگذاری G7، مدیرعامل موسسه تحقیقات تویوتا اعتراف کرد که تسهیلات مالی، خرید خودروهای الکتریکی را جذابتر میکند، اما او معتقد است که همهٔ افراد علاقهمند به سوار شدن به قطار خودروهای الکتریکی نیستند. راهحل او چیست؟ طولانیکردن عمر موتورهای احتراق داخلی با ادامهٔ توسعه هیبریدی و ایجاد شرایطی مناسب برای تولید انبوه سوختهای جایگزین. به عنوان یک بررسی مجدد، این شرکت با موتورهای احتراقی مبتنی بر هیدروژن نیز آزمایشاتی انجام داده است.
پرات همچنین نگرانی خود را دربارهٔ آمادگی صنعت خودروسازی برای انتقال کامل به خودروهای الکتریکی در آیندهٔ قابل پیشبینی بیان کرد. استدلال او بر محدودیت منابع بود که اصولاً مربوط به موادی است که برای ساخت بستهٔ باتری مورد استفاده قرار میگیرد: “به زودی، محدودیت منابع پایان خواهد یافت، اما برای سالها ما برای یک راهحل کاملاً الکتریکی مبتنی بر باتری، مواد باتری کافی و منابع شارژ تجدیدپذیر نداریم. به زودی مواد باتری و زیرساختهای شارژ تجدیدپذیر به صورت فراوان وجود خواهند داشت. اما برای بزرگ شدن معادن مواد باتری، تسهیلات تولید انرژی تجدیدپذیر، خطوط انتقال، و تسهیلات ذخیرهسازی انرژی فصلی، دههها زمان لازم است.”
هر چند تویوتا میخواهد موتورهای احتراقی را حفظ کند، اما مدیرعامل فولکسواگن، توماس شفر، به موتورهای بنزین و دیزل به عنوان “تکنولوژی قدیمی” اشاره کرد. وی ادامه داد که تمام صحبتها دربارهٔ سوختهای ترکیبی یک “صدای غیرضروری” است. همه اعضای گروه فولکسواگن هم نظر یکسانی ندارند، زیرا پورشه در سرمایهگذاری در توسعه و تولید سوختهای الکتریکی قدمی برداشته است.
هفته گذشته، مدیرعامل تازهمنصوب تویوتا، کوجی ساتو، اعلام کرد که سوختهای ترکیبی باید قبل از تبدیل به یک جایگزین قابل استفاده، تکامل کنند. او معتقد است که تولید انبوه فقط پس از کاهش قابل توجهی در مصرف انرژی در فرآیند تولید امکانپذیر است. برجستگان تویوتا همچنین معتقدند که باتریهای جامد در حالت کنونی باید بیشتری از نظر تحمل پذیرا باشند، زیرا مقاومت همچنان “چالش بزرگی” را تشکیل میدهد.