هیچچیز مثل این ترسناک نیست که پس از دورشدن از خانه متوجه شوید که فراموش کردهاید درب را قفل کنید؛ بهخصوص وقتیکه زمان کافی برای بازگشت و قفلکردن درب ندارید. حتی بهترین سیستمهای امنیتی هم پس از بازشدن قفل، بدون استفاده میشوند و به سارقان اجازه میدهند که وارد خانه شوند. اما اگر از انواع قفل هوشمند استفاده کنید، دیگر لازم نیست نگران بازماندن درب باشید؛ زیرا این قفلها را میتوان از راه دور باز و بسته کرد.
قفلهای هوشمند، انواع مختلفی دارند که ما در این مقاله اطلاعاتی را که درباره این نوع قفل نیاز دارید در اختیار شما قرار میدهیم تا بتوانید یک قفل هوشمند خوب را برای خانه و محل کار خود انتخاب کنید. در ابتدا کمی بیشتر با این قفلها آشنا میشویم.
قفل هوشمند چیست؟
انواع قفل هوشمند به قفلهای الکترونیکی اطلاق میشود که میتوان آنها را از راه دور با استفاده از تلفن هوشمند، تبلت یا سایر دستگاههای متصل به اینترنت، کنترل و نظارت کرد. این قفل به این دلیل «هوشمند» نامیده میشود که برخلاف قفل و کلیدهای عادی، بدون تشخیص فرد و اطمینان از اجازهداشتن برای ورود، به او اجازه بازکردن قفل را نمیدهد.
علاوهبر این، این قفلها با فرمان صوتی سازگار هستند، با سیستمهای اتوماسیون خانگی ادغام میشوند و گزارشهای ورود و خروج را به صاحب قفل ارسال میکنند. همه این ویژگیهای فوقالعاده و پیشرفته، سبب میشود که این قفلها، هوشمند نامیده شوند.
شاید شما نیز با اسم دستگیره هوشمند برخورد کردهاید و این سوال برایتان پیش آمده است که قفل هوشمند با دستگیره هوشمند یکی است؟ شاید در نگاه اول جواب به این سوال کمی پیچیده باشد، اما در جوابی ساده باید گفت که وقتی درباره دستگیره هوشمند صحبت میکنیم، به وجود یک دستگیره در کنار قفل هوشمند اشاره داریم؛ دستگیرهای که پس از بازشدن قفل، با فشاردادن و یا چرخاندن آن میتوان از درب عبور کرد. بهعبارت دیگر، همه انواع قفل هوشمند، دستگیره هوشمند نیستند، اما دستگیرههای هوشمند همگی قفل هوشمند میباشند.
معرفی ۸ مورد از انواع قفل هوشمند
انواع قفل هوشمند بسیار متعدد هستند و هر روز مکانیزمهای جدیدی برای بازکردن این قفلها ایجاد میشود که تنوع آنها را افزایش میدهد. وقتی درباره انواع قفل هوشمند صحبت میکنیم، به مکانیزمهای بازکردن درب اشاره داریم. لازم به ذکر است که در برخی از انواع قفل هوشمند، چند مکانیزم با هم بهکار میرود. اما در ادامه به معرفی متداولترین این مدلها میپردازیم.
قفل وای فای دار
قفل وای فای دار یک قفل هوشمند است که به یک هاب مجهز است. این هاب معمولا در داخل خانه و نزدیکی قفل قرار میگیرد و اجازه میدهد که قفل به وایفای متصل شود. برخی از انواع قفلهای وای فای دار، نیازی به هاب جداگانه ندارند و با هابهایی که بهطور مشترک برای همه وسایل خانه هوشمند استفاده میشوند، متصل میشوند.
با اتصال قفل به وای فای، دستگاه آنلاین خواهد بود و میتوان آن را از راه دور کنترل کرد. با خرید قفل هوشمند wifi میتوانید علاوهبر کنترل قفل از راه دور، به سایر دستگاههای وای فای دار خانه هم متصل شوید و آنها را کنترل کنید. برای مثال با اتصال این قفل به سیستم گرمایشی، پس از خروج از منزل، قفل به سیستم گرمایشی پیام ارسال کرده و آن را خاموش میکند.
قفل ریموت دار
انواع قفل ریموت دار هوشمند معمولاً با استفاده از فرکانس رادیویی (RF) کار میکنند که عمدتاً شامل فناوریهایی مانند بلوتوث و Wi-Fi است. بلوتوث در باند 2.4 گیگاهرتز ISM کار میکند؛ بخشی از طیف الکترومغناطیسی که برای ارتباطات رادیویی استفاده میشود. در مقابل Wi-Fi در باندهای 2.4 گیگاهرتز و 5 گیگاهرتز کار میکند که امکان ارتباط با برد طولانیتر در پوشش شبکه Wi-Fi را فراهم میکند (معمولاً تا 46 متر در داخل خانه و بیشتر در فضای باز).
برخی از انواع قفل هوشمند ریموتی نیز ممکن است از پروتکلهای ارتباطی بیسیم دیگری مانند Z-Wave یا Zigbee استفاده کنند که برای اتصال به تشعشعات RF متکی هستند. این نوع قفلها توسط یک دستگاه ریموت و از فاصله نسبتا نزدیک باز میشوند. قفلهای ریموتی پارکینگ، نمونههای بازری از این قفل هستند.
دستگیره هوشمند اپلیکیشن دار
دستگیره هوشمند اپلیکیشن دار در حقیقت نوعی قفل برقی است که دارای یک دستگیره فیزیکی است. قفل برقی اپلیکیشن دار، با استفاده از اپلیکیشنی که روی تلفن همراه نصب میشود، از راه دور کنترل میگردد.
لازم به ذکر است که برخی از انواع دستگیره هوشمند اپلیکیشن دار، از انواع قفلهای وای فای محسوب میشوند (با وای فای کنترل میشوند)؛ اما ممکن است این قفلها با مکانیزمی غیر از وای فای مانند بلوتوث، Z-Wave یا Zigbee نیز باز و بسته گردند.
تفاوت قفل دیجیتال با قفل هوشمند؛ انواع قفل دیجیتال
مهمترین تفاوت قفل دیجیتال با انواع قفل هوشمند در این است که انواع قفل هوشمند را میتوان از راه دور کنترل کرد، اما قفل دیجیتال لزوما قابل کنترل از راه دور نیست. بهعبارت دیگر، قفل هوشمند نوعی قفل دیجیتال است که با اضافهکردن ماژول ریموت یا ماژول z-wave از راه دور قابل کنترل میگردد؛ یعنی از نظر ماهیت، قفل دیجیتال هوشمند یک قفل دیجیتال با یک سیستم اضافه است.
در ادامه، انواع قفل دیجیتال را معرفی میکنیم. لازم به ذکر است که با افزودن ماژول ریموت، میتوان این قفلها را نیز قفل هوشمند در نظر گرفت و بههمین دلیل هم ما آنها را در این مقاله و ذیل انواع قفل هوشمند بررسی میکنیم. بیاید در ادامه با انواع قفل دیجیتال بیشتر آشنا شویم.
قفل تشخیص چهره
قفل تشخیص چهره نوعی قفل است که از فاصله بین دو چشم، بینی، لب و دهان، اسکن عنبیه و شبکیه چشم و حتی لکهای صورت برای تشخیص فرد و ارائه اجازه عبور، استفاده میکند. فناوری که در این قفلها استفاده میشود، مشابه با فناوریهای تشخیص چهره تلفن همراه است.
بهعبارت دیگر، قفل از چهرهای که مقابل آن قرار گرفته، اسکن سهبعدی تهیه کرده و آن را با اطلاعات ذخیرهشده در حافظه مقایسه میکند. اسکن سهبعدی، امکان بازکردن درب را با استفاده از عکس فرد منتفی میسازد. قفل تشخیص چهره میتواند ویژگیهای چهرههای مختلف را ضبط کرده و به همه آنها اجازه ورود دهد.
قفل درب رمز دار
این نوع قفل، با ورود رمز باز و بسته میشود. صفحه کلیدی که برای ورود رمز وجود دارد، میتواند فیزیکی (مثل تلفنهای خانگی) و یا لمسی (مانند تلفن هوشمند) باشد. با واردکردن رمز، قفل باز شده و به افراد اجازه ورود میدهد.
برخی از انواع قفلهای رمز دار، رمزهای گوناگون و منحصربهفردی را برای افراد مختلف در اختیار قرار میدهد و حتی قابلیت این را دارد که اعداد غیر صحیح را اول یا آخر رمز اصلی قرار دهید تا فرد ناظر، متوجه رمز واقعی نشود.
قفل کارتی
همانطور که از نام آن پیداست، قفل کارتی با استفاده از کارت باز و بسته میشود. این نوع قفل در هتلها، بیمارستانها و خوابگاهها بسیار رایج هستند و از فناوریهای زیر برای باز و بستهکردن درب استفاده میکنند:
- RFID (شناسایی فرکانس رادیویی): کاربران فقط باید روی کارت را نزدیک قفل گرفته یا تکان دهند تا درب باز شود.
- نوار کارت مغناطیسی: کارتی که با نوار مغناطیسی کار میکند، برای بازکردن درب از روی ریدر (reader) عبور داده میشود.
- قفل کارتی هوشمند با تراشه (Smart Chip Card Locks): این نوع کارتها به دو روش تماسی و غیرتماسی، درب را باز میکنند.
- قفل کارت NFC (ارتباطات میدان نزدیک): مشابه RFID است اما معمولاً با دستگاههای دارای NFC مانند گوشیهای هوشمند استفاده میشود.
قفل اثر انگشتی
قفل اثر انگشتی، نوعی قفل بیومتریک است که اثر انگشت واردشده در دستگاه را با اثر انگشت ذخیرهشده مقایسه کرده و در صورت سازگاری به فرد اجازه عبور میدهد. این نوع از انواع قفل هوشمند، میتوانند به افراد زیادی همزمان اجازه دسترسی داده و یا برای اطمینان بیشتر با ویژگیهای امنیتی دیگری مانند تشخیص چهره و یا کارت، ادغام گردند.
فناوری تشخیص اثر انگشت در این قفلها بسیار پیچیده است و جریان خون را تشخیص میدهد. این ویژگی، امکان تقلب را بهحداقل میرساند.
قفل آویز ضد سرقت
قفل آویز ضد سرقت شبیه به قفلهای قدیمی است که بهشکل آویزی به درب متصل شده و آن را بسته نگه میدارد. با این حال، قفل آویز ضد سرقت دیجیتالی دارای قفل فیزیکی نیست و با مکانیزمهای مختلفی مانند ریموت، اثر انگشت و… باز و بسته میشود.
مهمترین تفاوت این نوع قفل دیجیتالی با انواع دیگری از قفل دیجیتال و انواع قفل هوشمند که در این مقاله معرفی کردیم این است که این قفلها کوچک و قابل جابهجایی هستند. شما میتوانید قفل آویز ضد سرقت را با خود حمل کرده و در هرجایی که نیاز دارید، استفاده کنید.
انواع قفل هوشمند را از کجا بخرم؟
فرقی ندارد که قفل هوشمند بخواهید و یا قفل دیجیتال غیر هوشمند؛ در هر صورت میتوانید انواع قفل دیجیتال هوشمند را از فروشگاه هوک، بهشکل آنلاین خریداری کنید. هوک یکی از تامینکنندگان انواع قفل دیجیتال برندهای مطرح جهان است که سالها است در این زمینه فعالیت دارد.
هوک علاوهبر تامین قفلهای هوشمند باکیفیت، کلیه مراحل لازم برای نصب، آموزش، پشتیبانی و خدمات پس از فروش را ارائه کرده و سعی دارد قیمت قفل هوشمند را بهشکل منصفانهای تنظیم کند. برای خرید قفل هوشمند با کیفیت، کافی است از فروشگاه هوک بازدید کنید. بدین منظور به سایت هوک به نشانی اینترنتی www.lock.ir مراجعه کنید و از بین طیف وسیعی از محصولات قفل هوشمند بهترین مدل را برای خود انتخاب کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد