در سراسر جهان بیش از ۱.۸۳ میلیارد وب سایت وجود دارد و در حال حاضر نزدیک به ۵ میلیون اپلیکیشن موبایل برای پلتفرمهای اندروید و IOS وجود دارد. همچنین در سراسر جهان بیش از ۴ میلیارد نفر از خدمات اینترنت استفاده میکنند. این آمار بزرگ و خیرهکننده نشان میدهد که بسیاری از مشاغل و کسب و کارهای حوزه دیجیتال پتانسیل رشد بسیار بالایی دارند.
یکی از مشاغل پرطرفدار که درآمد مالی خوبی هم دارد، طراحی UI و UX است. طراحان UI و UX برای بهبود و رضایت کاربر تلاش میکنند. وجود برنامهها و سایتهای بسیار زیاد، نشان از بازار کار بسیار عالی برای طراحان رابط کاربری و طراحی تجربه کاربری است. در این مقاله قصد داریم در رابطه با بازار کار شغل طراحی UI و UX صحبت کنیم و اشارهای به وظایف کلی این ۲ شغل خواهیم داشت. برای آشنایی بیشتر با بازار کار طراحان UI و UX مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
شرح وظایف طراحان UX؛ طراحی بهینه سفر کاربران در محصول
وظیفه اصلی و مهم طراحان تجربه کاربری یا UX، درک نیازهای کاربران است که طبق همین موضوع مشکلات کاربران را در ارتباط با برنامه، سایت یا محصول برطرف میکنند. طراحان تجربه کاربری، رفتار کاربران را تجزیه و تحلیل میکنند و نقاط درد آنها را شناسایی میکنند. در مرحله بعدی با در نظر گرفتن اهداف و انگیزههای کاربران، تجربه کاربری محصولات را بهینهسازی میکنند. طراحان UX همیشه خودشان را جای کاربران قرار میدهند تا مسیر و سفر کاربر را در محصول به بهترین شکل طراحی کنند. افرادی که در تیم تجربه کاربری فعالیت میکنند با سایر افراد تیمهای محصول ارتباط و تعامل بسیار بالایی دارند و تمام تلاش این افراد برای تعامل بیشتر کاربران با محصول است. در حالت کلی برخی از وظایف مهم طراحان تجربه کاربری به شرح زیر است:
- تجزیه و تحلیل رقبا
- تعیین معماری و ناوبری محصول
- ایجاد نمونههای اولیه محصول
- همکاری با سایر تیمها مانند برنامهنویسان و طراحان رابط کاربری
- انجام تستهای مختلف برای تعامل بهتر کاربران
در این بخش تعدادی از وظایف طراحان تجربه کاربری را بررسی کردیم. در حالت کلی وظیفه آنها، طراحی خوب برای راهنمایی بهتر کاربر در محصول است.
شرح وظایف طراحان UI؛ طراحی المانها و عناصر بصری محصول
طراحان رابط کاربری تمام المانهای داخل صفحه را ایجاد میکنند. طراحان رابط کاربری تمامی رنگها، تصاویر، دکمهها و عناصر مختلف محصول را به صورت بهینه و کاربردی طراحی میکنند. طراحان UI و UX هر ۲ برای رضایت کاربر تلاش میکنند، با این تفاوت که طراحی رابط کاربری وظیفه طراحی قسمتهای بصری محصول را برعهده دارند. طراحان رابط کاربری صفحاتی را ایجاد میکنند که کاربران در آن حرکت میکنند و عناصر بصری مختلف مانند دکمهها، نمادها و تصاویر را طراحی میکنند. در واقع افرادی که تخصص UI دارند، هنرمندانی هستند که جنبههای بسیاری را در طراحی در نظر میگیرند تا کاربران به بهترین شکل از سایت، اپلیکیشن یا حتی بازی لذت ببرند. عواملی مانند خوانایی، دسترسی راحت به قسمتهای مختلف و طراحی ناوبری محصول بر عهده طراحان UI است. در حالت کلی طراحان رابط کاربری وظایف زیر را بر عهده دارند:
- تسلط بر نرمافزارهای گرافیکی
- تحقیق کاربران و رقبا
- طراحی عناصر و المانهای مختلف محصول
- طراحی گرافیکی محصول
- همکاری با تیم برنامهنویسان و طراحان UX
در این قسمت هم به بخشی از وظایف طراحان UI اشاره کردیم. طراحان رابط کاربری تلاش میکنند تا صفحات با کیفیت و جذابی را برای کاربران طراحی کنند تا آنها ارتباط موثر و بهتری با محصول داشته باشند. اطلاعات بیشتر در رابطه با تفاوت Ui و Ux.
درآمد مالی طراحان UX و UI چه مقدار است؟
درآمد مالی طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری بر اساس عوامل مختلفی سنجیده میشود، اما باید به این نکته توجه کرد با توجه به تخصصی بودن این مشاغل، افرادی که در این ۲ حوزه فعالیت میکنند، درآمد مالی مناسبی دارند. درآمد مالی طراحان UI در کشور آمریکا و در سال ۲۰۲۳ به صورت سالانه ۹۵ هزار دلار است، افرادی که در زمینه طراحی تجربه کاربری یا UX فعالیت میکنند، درآمدی برابر با ۹۶ هزار دلار دارند. همچنین طبق بررسیهای انجام شده در سایتهای کاریابی ایرانی مانند جابینجا و جابویژن، میانگین مبلغ ۲۵ تا ۳۵ میلیون تومان برای طراحان UX و UI در نظر گرفته شده است.
اگر علاقهمند به فعالیت در این حوزهها هستید، جالب است بدانید شرکتهای بسیاری در کشورمان از تخصص طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری استفاده میکنند. شرکت ویستا سامانه آسا یکی از همین شرکتها است. به طور خلاصه ویستا سامانه آسا زیرمجموعه گروه مالی آگاه است و در زمینه فناوریهای مالی فعالیت میکند. اپلیکیشن آساتریدر که تقریبا شناخته شدهترین محصول این شرکت محسوب میشود، بیش از ۵ میلیون کاربر دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد آسا میتوانید به سایت رسمی این شرکت مراجعه کنید. همچنین در صورت تمایل میتوانید برای استخدام در موقعیتهای شغلی نرمافزاری مختلف رزومه خود را از طریق صفحه «همکاری با آسا» برای این شرکت ارسال کنید.
سخن پایانی
در این مقاله در رابطه با بازار کار شغل طراحی UI و UX صحبت کردیم و اشارهای به وظایف طراحان رابط کاربری و تجربه کاربری داشتیم. این ۲ موقعیت شغلی همواره در حال پیشرفت است و در زمینه مشاغل تخصصی قرار میگیرند که درآمد مناسبی هم دارند.
پیشنهاد میکنیم اگر در ابتدای مسیر شغلی هستید، دورههای تخصصی و مقالههای مرتبط با این مشاغل را حتما مطالعه کنید. همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، تمام شرکتها برای توسعه و طراحی محصولات دیجیتال مانند وبسایتها و اپلیکیشنهای موبایل از توانمندیهای طراحان UX و UI استفاده میکنند؛ بنابراین بازار کار شغل طراحی UI و UX در ایران، بازار کار بسیار مناسب و ایدهآلی است.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد