اگر به دنبال مدارک لازم برای اثبات مالکیت زمین کشاورزی هستید، حتما این مقاله را مطالعه کنید.
پیشنهاد ویژه: برای دریافت مشاوره رایگان امور ملکی حتما از مشاوره بهترین وکیل ملک تهران استفاده کنید. همچنین برای کسب اطلاعات بیشتر، خواندن مقاله مدارک لازم برای اثبات مالکیت پیشنهاد می شود. 02188939832 – 09127654109
اثبات مالکیت چیست؟
ثابت کردن مالک بودن در ملک که در این جا زمین کشاورزی ملک مورد نظر ما است، برای اثبات مالکیت زمین کشاورزی باید اول زمین کشاورزی مشخص و موجود باشد مثلا نباید زمین کشاورزی ما قبلا کشاورزی بوده و الان باید باشد باید با همان کاربردی موجود باشد یا مثلا زمینی که کشاورزی بوده الان ساختمان در آن ساخته شده است نمی تواند مورد ادعای اثبات برای زمین کشاورزی قرار بگیرد.
بعد این که برای ادعای این چنین دادخواستی باید زمین کشاورزی مورد نظر خواهان حتما در تصرف کسی باشد که خواهان بخواهد مالکیت خودش را ثابت کند و آن را پس بگیرد. سپس آن فردی که مورد ادعای خواهان است باید موجود باشد و نه این که زنده باشد چرا که با مرگ تصرف او هم برطرف شده و نیازی به اثبات مالکیت نیست.
وکیل اثبات مالکیت ملک کیست؟
در میان دعاوی مختلف حوزه ملک بی گمان دعوای اثبات مالکیت ملک دعوایی کاملاً تخصصی و در زمره دعاوی پیچیده محسوب می گردد. یعنی دعوایی که از عهده وکیل اثبات مالکیت ملک ساخته است. برابر ماده 22 قانون ثبت و همچنین ماده 47 این قانون، در دعوای مالکیت ملک ، دادگاه کسی را مالک می شمارد که سند اصلی مالکیت به نام اوست. بنابراین موضوع بحث ما اثبات مالکیت املاک فاقد سابقه ثبتی می باشد.
ممکن است شما بتوانید در بسیاری از دعاوی، شخصاً و بدون حضور وکیل، اقداماتی را انجام دهید. اما در مورد دعوای اثبات مالکیت که جنبه های گوناگونی دارد بطور قطع بدون حضور وکیل شانس موفقیت به حداقل می رسد. زیرا برای اثبات حقانیت شما در این نوع از دعوا، تسلط بر قوانین و رویه ها و بخشنامه های متعدد ثبتی یک الزام است. و این موضوع فقط از عهده یک وکیل ملک حرفه ای بر می آید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با بهترین وکیل ثبتی تهران تماس بگیرید. همچنین خواندن مقاله دفاع خوانده در رفع تصرف عدوانی چیست پیشنهاد می شود. 02188939832 – 09127654109
چگونگی طرح دعوای اثبات مالکیت زمین بدون سند
یکی از پیچیده ترین دعاوی که در زمینه املاک در دادگاه ها مطرح می شود، دعوای اثبات مالکیت است. برای طرح چنین دعوایی، خواهان و یا شخص ذی نفع باید با به همراه داشن تمام دلایل و مستندات مورد نیاز به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواستی به عنوان اثبات مالکیت زمین بدون سند تنظیم کند.
توجه داشته باشید که خواهان باید تمام مدارکی که بیانگر مالکیت و یا تصرف او در ملک مورد نظر است را ضمیمه دادخواست نماید. پس از احراز مالکیت خواهان، دادگاه خوانده را ملزم به رفع تصرف از ملک مورد نظر می کند و این مورد را در حکم صادره بیان نموده تا از بروز اختلافات احتمالی دیگر جلوگیری نماید.
طرح دعوا توسط وکیل اثبات مالکیت
در دادگاه درمورد اختلافات ثبتی و مالکیتی املاکی که هنوز به صورت رسمی به ثبت نرسیده بهتر است همواره از خدمات حقوقی وکیل اثبات مالکیت ملک یعنی وکیل صاحب دانش و تجربه فراوان بهره مند شوید. دادگاه در نهایت پس از بررسی های کارشناسی و با توجه به دلایل و مستندات خواهان، از جمله تصرف ملک ، مبایعه نامه عادی و شهادت شهود در مورد مالکیت خواهان اقدام به صدور رای می کند.
راه های اثبات مالکیت
بسیار پیش می آید که دو یا چند نفر بر سر مالکیت ملکی اختلاف نظر پیدا می کنند. هر کدام از این افراد با ذکر دلایلی مدعی مالکیت ملک می گردند. اما اینکه کدامیک در حقیقت مالک شناخته می شوند، امری است که تشخیص آن در صلاحیت دادگاه خواهد بود. دادگاه نیز پس از ملاحظه مدارک موجود و یا از طریق ارجاع امر به کارشناس اقدام به صدور رای در این مورد خواهد نمود.
در هر حال هر کسی که ادعای مالکیت دارد باید اسناد و یا دلایل محکم و قانونی ارائه دهد. این اسناد و دلایل به ترتیب اهمیت عبارتند از :
- هر نوع مدرک و سند دال بر احراز مالکیت
- سابقه سکونت یا ید و تصرف
- شاهد
- قرارداد
- ارث نامه
- اخذ به شفعه
هزینه دادرسی در دعوای اثبات مالکیت
زمین بدون سند در دعوای اثبات مالکیت زمین بدون سند، خواهان باید هزینه هایی از قبیل موارد زیر را بپردازد:
- هزینه ثبت دادخواست
- رونوشت دلایل و مستندات دعوا
- هزینه دادرسی
هزینه دادرسی در دعوای اثبات مالکیت زمین بدون سند با توجه به این که در چه حوزه ای مطرح می شود، متفاوت است و خواهان می تواند در مورد تعرفه آن از مرجع قضائی مربوطه پرس و جو نماید.
همچنین لازم است مطرح کنم که خواهان می تواند در حین رسیدگی به دعوا از دادگاه تقاضا نماید تا چنانچه حکم به نفع او صادر شود، هزینه دادرسی و سایر هزینه های دیگری که برای طرح دعوا متحمل شده است را از خوانده مطالبه نماید.
برای اثبات مالکیت زمین بدون سند به کجا مراجعه کنیم
دعوای اثبات مالکیت باید در دادگاه محل وقوع ملک، یعنی در جایی که زمین بدون سند مورد نظر در آن محل قرار دارد مطرح شود، حتی اگر خوانده در آن حوزه اقامت نداشته باشد.
بنابراین تمامی مدارک و مستندات به همراه دادخواست تقدیمی باید به این دادگاه ارائه شود. پس از ارجاع پرونده به شعبه رسیدگی کننده، جلسه رسیدگی تشکیل می شود و در این جلسه، مدارک و مستندات مدعی مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که حقانیت خواهان احراز شود، دادگاه رای بر اثبات مالکیت وی صادر می کند.
لازم است مطرح کنم که رای اثبات مالکیت، نیازی به صدور اجراییه ندارد و به محض قطعی شدن رای صادره، محکوم له به عنوان مالک رسمی ملک شناخته شده و می تواند از حق مالکانه خود استفاده کند.
اثبات مالکیت زمین کشاورزی
برای اخذ سند زمین کشاورزی باید از طریق اثبات مالکیت زمین کشاورزی اقدام نماییم. در این مورد لازم است برخی اقدامات انجام پذیرد. ابتدا باید دید چه مدارکی در اختیار داریم.
اگر مدارکمان ناقص است باید اقدام به رفع نفص کنیم. این مدارک باید در املاک قولنامه ای و سند مشاعی وجود داشته باشد. مدارک مورد نیاز عبارت اند از :
- تصویر سند مالکیت ملک
- وجود قولنامه دایر بر خرید ملک
- سند مشاعی متقاضی یا در صورت بنام نبودن متقاضی، وجود وکالت نامه رسمی
- تهیه نقشه ملک یا در اصطلاح UTM از طریق مهندسان نظام مهندسی یا کارشناسان رسمی نقشه کشی دادگستری
ارسال مدارک برای دریافت سند
وکیل اثبات مالکیت ملک – برای آنکه ملک را به نام خود سند بزنیم نیازمند یک سری مدارک می باشیم. این مدارک از طریق سامانه برای اداره ثبت ارسال می شود. لذا مدارک باید به صورت عکس و یا اسکن باشد. پسوند آنها jpg و یا png باشد. و میزان حجم آن ها بیشتر از ۱۵۰ کیلو بایت نشود. مدارک مورد نیاز عبارتند از :
- اصل شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی کپی از سند ملک اولیه
- اصل و کپی تمامی قولنامه هایی که برای خرید این زمین کشاورزی به نام فرد متقاضی صادر شده است.
- اصل و سند مالکیت در اسناد مشاعی و کپی از صفحات اول و دوم و سوم و همچنین از صفحه حدود ملک و توضیحات و صفحات انتقالات
- نقشه ملک با مختصات UTM
- فرم تکمیل شده گواهی تعیین مختصات ملکی در فایل اکسل
- فیش واریزی بانکی بابت هزینه تقاضا
مراحل دریافت سند مالکیت زمین کشاورزی
پس از توضیح اثبات مالکیت زمین کشاورزی و نکات مهم مربوط به آن نوبت به بررسی مراحل دریافت سند زمین کشاورزی است.مالکیت رابطه ای است میان شخص (مالک) و مال (مملوک) که به او امکان می دهد از آن مال به هر صورت که مایل باشد، استفاده کند.در عین حال این رابطه موجب می شود تا دیگران از تصرف در مال مورد نظر منع شوند.در واقع این رابطه یک قانون اجتماعی است و مالکیت یکی از نخستین قوانینی است که جامعه آن را پذیرفته و به مردم هم انشاء کرده است.شما باید برای دریافت سند مالکیت زمین کشاورزی باید به خوبی با مراحل آن آشنایی داشته باشید.در واقع شما باید به خوبی بدانید که جهت دریافت کردن هر یک از اسنادی که سند ندارند بهتر است به خوبی با مراحل آن آشنایی داشته باشید.
برخی از مهمترین مراحلی که شما باید به آنها دقت داشته باشید عبارت می باشد از :
- اطمینان از وجود مدارک و تهیه آنها
- تهیه نقشه ملک با مختصات و فایلی که به آن مربوط است
- فراهم کردن مدارک مشخص شده
- تکمیل فرم درخواست پذیرش و دریافت کردن شماره ورود به سامانه
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد