فیلمهای جنگی بسیار زیادی وجود دارند که بیشتر آنها توسط هالیوود یا دیگر استودیوهای اروپای غربی، آمریکای شمالی یا استرالیا تولید میشوند. این آثار همچنین فیلمهایی هستند که به لطف داستانهای فداکاری و بازگویی تاریخی از رویدادهای واقعی، بیشتر از دیگر آثار مورد توجه قرار میگیرند. با این حال، فیلمها جنگی دیگری نیز وجود دارند.
در حقیقت، اکثر کشورها فیلمهای جنگی تولید کردهاند که مصیبتهای ملتهایشان را در زمانهای جنگ به تصویر میکشند و برخی از این آثار نیز فیلمهایی هستند که حتی از محصولات هالیوود نیز بهتر هستند. در ادامه همراه با ما باشید تا با بهترین فیلمهای جنگی غیر غربی آشنا شوید.
۹. فیلم Sniper: The White Raven – محصول سال ۲۰۲۲
فیلم «تک تیرانداز: کلاغ سفید» اثری از اوکراین است و داستان آن نیز در جریان جنگ روسیه و اوکراین اتفاق میافتد، آن هم قبل از اینکه روسها تهاجم تمام عیاری را به این کشور آغاز کنند. در زمان فیلمبرداری فیلم و زمانی که اتفاقات آن به تصویر کشیده میشود، درگیریهای مداومی در منطقه دونباس وجود داشت و از همین رو، جنگ همچنان ادامه داشته ولی در مقیاس بسیار کوچکتر بوده است. این فیلم اثری هیجانانگیز است که حس افسردهکنندهای دارد و همین نیز باعث شده تا یکی از بهترین فیلمهای اوکراینی در سالهای اخیر باشد.
۸. فیلم Operation Red Sea – محصول سال ۲۰۱۸
فیلم «عملیات دریای سرخ» در طول آغاز جنگ داخلی یمن در سال ۲۰۱۴ میلادی جریان دارد. با شروع نبرد بین جناحهای متخاصم، چند صد شهروند چینی خودشان را در کشوری تحت محاصره گرفتار میبینند و همین نیز دولت چین را وادار به واکنش میکند. آنها گروهی از سربازان را برای پاسخ به این مسئله میفرستند که تنها هدفشان پیدا کردن غیرنظامیان و بازگرداندن آنها است، اگرچه با وجود خصومتها و خشونتهایی که با آن روبرو هستند، این کار اصلاً آسان نیست. فیلم «عملیات دریای سرخ» اثری آندرریتد، مهیج و پر از اکشن است که برای علاقهمندان به فیلم Black Hawk Down عالی است، به خصوص اگر به فضای صحرا و جنگ شهری علاقهمند هستید.
۷. فیلم Beasts of No Nation – محصول سال ۲۰۱۵
فیلم «جانوران بدون کشور» دقیقاً مکان یا زمانی را مشخص نمیکند اما در عین حال، نیازی به انجام این کار ندارد. این اثر سینمایی بهعنوان ناراحتکنندهترین فیلم اورجینال نتفلیکس شهرت دارد و بینندگان را به غرب آفریقا میبرد، جایی که ملتی ناشناس در میان جنگی داخلی گرفتار میشوند. این اثر سینمایی فقط درباره اکشن نیست بلکه درباره یکی از غمانگیزترین مسائلی است که امروز جهان را درگیر کرده است و همین نیز آن را به یک تجربه تماشای ضروری تبدیل میکند.
۶. فیلم Letters from Iwo Jima – محصول سال ۲۰۰۶
فیلم «نامههایی از ایوو جیما» اثری ساخت آمریکا است که کلینت ایستوود آن را کارگردانی کرده است اما این اثر رویکردی غیرسنتی در پیش گرفته و نبرد ایوو جیما را از دید سربازان ژاپنی مستقر در آنجا به نمایش در میآورد. این اثر سینمایی داستان گروهی از سربازان را نشان میدهد که زندگیشان از طریق فلشبک بازگو میشود و همین نیز باعث میشود تا انسانیتر و واقعیتر احساس شوند، آن هم برخلاف دیگر فیلمهای جنگی آمریکایی که ژاپنیها را بهعنوان افراد شرور و بدخواه به تصویر میکشند.
۵. فیلم Hotel Rwanda – محصول سال ۲۰۰۴
اتفاقات فیلم «هتل رواندا» در جنگ داخلی رواندا و نسل کشی متعاقب آن جریان دارد که در آن، مدیر هتل پل روساباگینا با بازی دن چیدل کسب و کار خودش را برای پذیرش پناهندگان به صورت مخفیانه باز میکند و زندگی خودش و کارمندانش را به خطر میاندازد تا مطمئن شود که قربانیان درگیری در امنیت هستند. این یک داستان واقعی قهرمانانه از دیدگاه مردی مهم است، کسی که حاضر بود همه چیز را به خطر بیندازد تا در تاریکترین دوران کشورش تفاوتی ایجاد کند.
۴. فیلم Ivan’s Childhood – محصول سال ۱۹۶۲
فیلم «کودکی ایوان» که بهعنوان «نام من ایوان است» نیز شناخته میشود، درباره عملیات بارباروسا است که نام رمزی حمله آلمان به اتحاد جماهیر شوروی در طول جنگ جهانی دوم بود. عملیات بارباروسا مرگبارترین عملیات نظامی در طول تاریخ بود که در آن میلیونها نفر جان باختند. این اثر سینمایی حول محور ایوان با بازی نیکلای بورلیایف است، یک پسر جوان روسی که در نتیجه این حمله مرگبار یتیم شده است. او با برخورد با گروهی از سربازان شوروی، پیشنهاد میدهد که او از آلمانیها جاسوسی کند تا بتواند انتقام والدینش را بگیرد.
۳. انیمه Grave of the Fireflies – محصول سال ۱۹۸۸
استودیو جیبلی معمولاً به خاطر داستانهای عجیب و غریب و کودکانه خودش که پر از ماجراجویی هستند، شهرت دارد و اغلب اوقات نیز انیمههایی را ارائه میکند که برای همه گروه سنی خوشایند هستند. انیمه «مدفن کرمهای شبتاب» فیلمی است که از هنجارهای خارقالعاده استودیو جیبلی فاصله گرفته است. داستان این انیمه سینمایی در طول جنگ جهانی دوم جریان دارد و داستان دو کودک را دنبال میکند که پس از بمباران آمریکایی خانهشان در سرزمینهای جنگ زده ژاپن سرگردان هستند.
۲. فیلم The Battle of Algiers – محصول سال ۱۹۶۶
فیلم «نبرد الجزیره» پروژهای است که بسیار از زمانه خودش جلوتر بود. در ماههای پس از انتشار، بسیاری از دولتها به دلیل انتقاد از امپریالیسم و به تصویر جنگی در دهه شصت میلادی، به ویژه در اروپا، چندان از این اثر سینمایی خشنود نبودند. با این اوصاف، این اثر سینمایی توانست موفقیت چشمگیری در آمریکا به دست بیاورد که عمدتاً در میان مخاطبانی است که مداخله کشورشان در جنگ ویتنام را قبول نداشتند.
۱. فیلم Come and See – محصول سال ۱۹۸۵
فیلم «بیا و بنگر» محصولی از جمهوری بلاروس از شوروی سابق است و به خاطر اینکه یکی از وحشیانهترین و واقعیترین تصاویر جنگی را ارائه میدهد، مشهور است. اتفاقات این اثر سینمایی در جبهه شرقی در طول جنگ جهانی دوم جریان دارد و داستان مرد جوانی را دنبال میکند که در معرض وحشتهای جنگ قرار میگیرد و چیزهایی را میبیند که هیچ انسانی هرگز نباید تجربه کند.