در بعضی از شرایط خاص، کاربر قصد دارد کل هوای تولید شده توسط سیستم تهویه هوا را تنها در یک جهت خاص حرکت دهد. در این مواقع بهترین گزینه موجود از بین دمپرهای مختلف، دمپر بادی است. این نوع دمپر دقیقاً به همین منظور به تولید می رسد و در واقع مهم ترین کاربرد آن را می توان یکسوسازی جریان هوای تولیدی توسط سیستم تهویه هوا دانست.
در دمپر بادی از پره خاصی استفاده می شود که به حرکت جریان هوا حساس هستند. در واقع وقتی که سیستم تهویه جریان هوای تازه ای را بفرستد، این دمپرها باز می شوند و امکان حرکت هوا در محیط مدنظر را فراهم می کنند. به محض اینکه سیستم تهویه هوا خاموش شود، پره های دمپر به طور کامل بسته می شوند و در نتیجه هوا از سمت مقابل (سمت مخالف جهت حرکت هوای سیستم تهویه) وارد کانال های هواکشی نخواهد شد.
این نوع ساختار دمپر بادی را به یک محصول ضروری برای محیط هایی تبدیل می کند که دارای وسعت بالایی هستند. بدون وجود دمپرهای بادی، هوای موجود در این محیط ها حتی پس از خاموش بودن سیستم تهویه نیز در کانال های هواکشی جریان می يابد و در نتیجه سیستم تهویه نمی تواند نسبت به تولید هوای جدید اقدام کند.
دمپرها را می توان از جمله مهم ترین محصولاتی دانست که در سیستم های تهویه هوا نقشی اساسی دارند. از بین دمپرهای مختلف، دمپر بادی دارای مزایای بسیار مختلفی است که این محصول را به یک انتخاب مناسب برای طیف عظیمی از کاربران تبدیل می کند. به طور کلی باید گفت دمپر به منظور کنترل میزان دبی هوا در کلیه شبکه های تهویه هوا مورد استفاده قرار می گیرد.
نوع دمپر انتخابی می تواند اثر بسیار مهمی در زمینه چگونگی ورود و خروج هوا به سیستم مدنظر شما داشته باشد. کیفیت دمپرهای بادی باید به گونه ای باشد که هوای تولید شده توسط سیستم تهویه به خوبی در محل مدنظر جریان یابد. اگر نیازمند کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این محصول بسیار جذاب هستید، ادامه متن را از دست ندهید.
دمپر بادی یکی از انواع دمپرها است که برای کنترل جریان هوا در سیستمهای تهویه مطبوع مورد استفاده قرار میگیرد. این دمپرها با استفاده از نیروی فشار هوا کار میکنند و به طور خودکار با جریان هوا باز و بسته میشوند.
دمپر وزنی
دمپر وزنی عموماً در پشتِ فنِ هواکش ها در روی نما تعبیه می گردد که با شروع به کارِ فن، پرّه های این دمپر، باز شده و هوای داخل را به بیرون منتقل می کند و بعد از قطعِ عملکردِ فن ، بصورت خودکار بسته می شود و با بسته شدنِ پرهّ های دمپر وزنی همزمان با خاموش شدنِ فن، هم از اتلافِ هوای مطبوعِ داخل جلوگیری می شود و هم از ورود و خروجِ پرندگان و دیگر موجودات به داخل ممانعت می شود. معمولاً برای سبک بودنِ پرّه ها و کارکردِ بهترِ دمپر وزنی، از تیغه های آلومینیومی برای ساختِ پرّه های دمپر وزنی استفاده می شود.دمپر وزنی همانطور که از نامش پیداست در پشت فن قرار می گیرد و با نیرو و فشار هوای خروجی از پشتِ فن، فعال و با خاموش شدنِ فن، مسیرِ خروجِ هوا مسدود می شود. ساختارِ ظاهریِ دمپر وزنی دارای یک قاب با فریمِ یک طرفه می باشد که حجمِ قابِ دمپر وزنی در میان دیوار و پشت فن قرار می گیرد و توسطِ فریمِ بیرونی به دیوار تثبیت می شود. با توجه به عملکردِ دمپر وزنی با نیرویِ فشارهوای خروجی ازپشت فن، استفاده از تیغه های سبک(ترجیحاً از ورق آلومینیوم) ضروری می باشد. جنس قاب و فریمِ دمپر وزنی از ورق گالوانیزه به ضخامت یک میلیمتر و جنس تیغه های دمپر از جنس ورق الومینیوم می باشد که این تیغه های آلومینیومیِ دمپر وزنی بوسیله یک محورِ ثابت که به تمام تیغه ها متصل است بصورت همزمان با کارکردِ فن شروع به بازشدن می کنند. این نوع عملکردِ دمپر وزنی که با کارکرد فن باز و با خاموش شدنِ فن بسته می شود، باعث می شود اولاً در تابستان و زمستان از خروج هوای سرد و گرم و در نهایت از افت انرژیِ محیط جلوگیری شود و ثانیاً در زمان خاموش بودنِ فن از ورودِ پرندگان و حیوانات و حشراتِ موذی ممانعت به عمل آید. ضخامت ورق گالوانیزه ی مصرفی در قابِ بیرونیِ دمپر وزنی معمولاً یک میلیمتر می باشد.
حتماً تاکنون بارها دچار فضایی با هوای نامطبوع شده اید. وقتی که شما احساس خفگی دارید و گویی جهان برایتان تیره و تار است دوست دارید در اولین فرصت ممکن فرار را بر قرار ترجیح دهید؛ امّا بیایید قبول کنیم که این راه حل در اکثر مواقع شدنی نیست. گاهی نیاز به آنجا بودن داریم. با این وجود چه می توان کرد؟ ما در این مقاله قصد داریم به معرفی دمپر وزنی که وسیله ای نجات بخش برای این چنین موارد است، بپردازیم. این فن ها با تعویض هوای محیط این امکان را میدهند که شما اکسیژن تازه را استنشاق کنید.
دمپرهای وزنی را همراه با فن های هواکش استفاده می کنند. به طوری که این دمپرهای وزنی در قسمت پشتی فن ها قرار می گیرند و با زدن استارتِ فن های هواکش پره دمپرها به صورت اتوماتیک باز شده و هوایی که در داخل محیط است را به بیرون می رانند؛ سپس پس از گذشت مدتی که فعالیت فن های هواکش به پایان رسید پره دمپرها بار دیگر به صورت اتوماتیک بسته می شوند و جریان هوا را قطع می کنند.
دریچه بازدید داکت اسپلیت
یکی از مهم ترین وسایل مربوط به تهویه هوا در ساختمان های مدرن، اسپلیت ها هستند. در این بین اصلی ترین بخش این محصولات را می توان دریچه بازدید داکت اسپلیت دانست. این دریچه به کاربران امکانات مختلفی را ارائه می کند و همین موضوع موجب افزایش محبوبیت آن شده است.
دریچه اسپلیت معمولاً در انتهای اسپلیت قرار می گیرد و به کاربران اجازه بازدید از تجهیزات درونی اسپلیت و همچنین نحوه چرخش هوا در درون محیط را می دهد. کارایی صحیح این دریچه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و به همین دلیل چه در هنگام خرید و چه در هنگام نصب این محصول باید نهایت دقت را به خرج داد.
در این متن قصد داریم شما کاربران گرامی را با کلیه اطلاعات مورد نیاز در مورد دریچه های بازدید اسپلیت و همچنین انواع مختلف آن ها آشنا کنیم. اگر قصد خرید یک دریچه بازدید جدید را دارید و یا به طور کلی در این زمینه کنجکاو هستید، ادامه متن را به هیچ وجه از دست ندهید.
پیش از هر چیز باید بگوییم که داکت های امروزی به نحوی طراحی شده اند که نصب آن ها بدون وجود دریچه مناسب یک امر طاقت فرسا و همچنین کاملاً غیراصولی به شمار می آید. تا زمانی که دریچه اسپلیت به شکل صحیح نصب نشود، امکان کارکرد صحیح اسپلیت وجود ندارد. علاوه بر این ممکن است حین کارکرد اسپلیت آسیب های فیزیکی مختلفی به قطعات درون اسپلیت برسد (به علت نبودن دریچه بازدید داکت اسپلیت به عنوان یک محافظ).
این درحالی است که با خرید و نصب یک دریچه اسپلیت مناسب می توان از کلیه آسیب های فوق جلوگیری کرد. علاوه بر این دریچه های داکت اسپلیت مانع بسیار مناسبی جهت عدم ورود آلودگی های مختلفی همچون گرد و غبار به درون اسپلیت محسوب می شوند؛ به همین دلیل بهتر است بلافاصله پس از نصب کردن داکت نسبت به نصب دریچه نیز اقدام شود تا هم داکت بتواند به نحو صحیح کار کند و هم از آسیب های فیزیکی مختلف و آلودگی های محیطی به دور باشد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد