گیاه پتوس یکی از مقاومترین گیاهانی است که در خانه داریم؛ به همین علت است که وقتی این گیاه دچار مشکل میشود هراسان میشویم. یکی از مسائل معمولی که برای پتوسمان پیش میآید زرد شدن برگها است، اما علت چیست؟
پتوس گیاهی با برگهای قلبی شکل و براق است که برای تازه کارها و افراد فراموشکار عالی است. با وجود سرسختی گیاه، پتوس هم مانند دیگر گیاهان خانگی میتواند دچار مسائل و مشکلاتی شود و نیاز به درمان داشته باشد. یکی از این مشکلات زرد شدن برگها است.
اولین قدم در درمان مشکلات گیاهان خانگیمان آن است که بفهمیم شرایط رشد گیاه مناسب است یا خیر. برای این منظور نگاهی به نیازهای اساسی گیاه مانند نور، آبیاری، دما و غیره بیاندازید:
پتوس گیاهی بسیار مقاوم است و شرایط کم نوری را به خوبی تحمل میکند. این گیاه به مکانی با نور کم تا متوسط و غیر مستقیم نیاز دارد. پتوس دوست دارد خاکش در بین دو آبیاری تقریبا خشک شود. اگر به گیاه مرتبا آب دهید و خاکش را همیشه مرطوب نگه دارید، ریشهها میپوسند. اجازه دهید خود گیاه به شما بگوید چه زمانی نیاز به آبیاری دارد. زمانی که شاخسار شروع به افتادن و اندکی پژمرده شدن کردند، به گیاه آب بدهید. فواصل آبیاری را آنقدر طولانی نکنید که برگها کاملا پژمرده شوند، در غیر این صورت برگ های گیاه میریزند. این گیاه زیبا خاکی اندکی اسیدی را ترجیح میدهد، اما هر خاک گلدانی استانداردی که زهکشی خوبی هم داشته باشد برای کاشت پتوس بهتر است. گیاه به کود دهی زیاد نیاز ندارد و تغذیه بیش از اندازهای از شما نمیخواهد اما از آنجایی که اکثر خاکها فاقد مواد غذایی هستند بهتر است گیاه را هر ما یا هر دو ماه یک بار کود دهی کنید.
هرس پتوس امری الزامی نیست اما میتوانید برای اینکه گیاه را آراسته کنید و رشدش را کنترل کنید آن را هرس کنید. پس میتوان برای تشویق گیاه به پر پشت شدن آن را هرس کرد. میزان هرس بستگی به خودتان دارد اما هرس را خیلی سنگین انجام ندهید.
اینها شرایط رشد گیاه بود، اگر شرایط گفته شده در بالا را برای گیاهتان فراهم کرده اید اما با این حال باز هم برگهای گیاه زرد شده اند، مشکل از جای دیگری است. برای ردیابی مشکل گیاه نگاهی به موارد پایین بیاندازید:
ممکن است مشکل از نور زیاد باشد
برگهای پتوس معمولا در معرض آفتاب زیاد زرد میشوند. همانطور که گفتیم پتوس به مکانی با نور متوسط تا کم نیاز دارد و آفتاب مستقیم را هم تحمل نمیکند. نور مستقیم برگهای گیاه را میسوزاند. اگر گیاهتان را در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار داده اید و حالا برگهایش زرد شده، آن را از پنجره دور کنید یا پردهها را بکشید و یا به طریقی نور را فیلتر کنید.
ممکن است کنه عنکبوتی به گیاه حمله کرده باشد
کنه عنکبوتی آفتی کوچک است که دیدن آن با چشم غیر مسلح سخت است. این حشره مانند نقطههایی به رنگ قرمز دیده میشود که در نگاه اول ممکن است زنده به نظر نیایند اما اگر دقت کنید حرکت آنها و دست و پاهاشان را میبینید. این آفات ریز بیشتر در سطح زیرین برگها پنهان میشوند. کنه عنکبوتی شیره گیاه را میمکد و باعث میشود رنگ برگها زرد شود و گیاه قدرت نداشته باشد. علت اصلی حمله این آفت رسیدگی نامناسب به گیاه است، مثلا آبیاری نامنظم. پس اولین قدم برای درمان پتوستان آن است که شرایط مورد نیاز گیاه را برایش فراهم کنید و آن را به درستی آبیاری کنید تا گیاه قدرتش را به دست آورد.
برای درمان کنه عنکبوتی گیاه را با جریان آب ولرم بشویید. میتوانید از صابونهای حشره کش هم برای مبارزه با آفت استفاده کنید. همچنین میتوانید از سموم ارگانیک برای مبارزه با این آفت استفاده کنید. روش درست کردن چند عدد از این سموم در پستهای قبلی همین بخش به اسم “آفت کش خانگی درست کنید” آمده است.
ممکن است مشکل از کود دهی باشد
کود دهی خیلی کم یا خیلی زیاد هر دو میتواند باعث شود برگهای گیاه پتوستان زرد شوند. گیاه پتوس رشد خیلی سریعی ندارد و به تغذیه زیادی احتیاج ندارد. تنها کافی است در فصول رشد گیاه آن را به طور ماهانه با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند تغذیه کنید.
ممکن است مشکل از آبیاری گیاه باشد
آبیاری خیلی کم یا خیلی زیاد معمولا یکی از اولین عواملی است که باعث زرد شدن برگهای گیاهان میشود، ممکن است دلیل زردی برگهای پتوستان همین باشد. خاک پتوس باید همواره کمی مرطوب باشد اما نه خیس. در طول فصل رشد بعد از خشک شدن چند سانتی متر ابتدایی از خاک گلدان پتوستان آن را آبیاری کنید. در طول زمستان آبیاری گیاه را کمتر کنید تا ریشههای دچار پوسیدگی نشوند و برگهای گیاهتان زرد نشوند.
ممکن است مشکل افزایش سن گیاه باشد
با افزایش سن گیاه برگهای زیادی از آن زرد میشوند که امری طبیعی است. میتوانید این برگها را از گیاه جدا کنید.