شاید خیال میکنید با فرا رسیدن زمستان همه گیاهان خانگی پکر میشوند، اما این اشتباه است! گیاهان خانگی وجود دارند که در این فصل کاملا شاداب و سرحال هستند!
همه گیاهان، به خصوص گیاهان درون خانه، به مراقبتهای زمستانی نیاز دارند تا فصل زمستان را با سلامت از سر بگذرانند.
همه چیزهای خوب زود تمام میشوند، به یک چشم بر هم زدن فصل تابستان تمام میشود و پاییز سرد و زمستانی خشن از راه میرسد. مشخص است که اگر در فصل تابستان گیاهان خانگیتان را بیرون از خانه گذاشتهاید، با فرا رسیدن زمستان باید آنها را داخل بیاورید. قبل از اینکه گیاهانتان را داخل خانه بیاورید، بهتر است کارهای زیر را انجام دهید:
مراقبت از گیاهان خانگی در فصل زمستان (زمستان گذرانی)
- گیاه را بررسی کنید تا مطمئن شوید در لا به لای شاخ و برگ و درون خاک آفتی وجود ندارد. اگر آفتی روی شاخسار یا درون خاک مشاهده کردید، قبل از آنکه گیاه را به درون خانه آورید، آن را با آفت کش از بین ببرید. شستن گیاه با آب زیاد میتواند در از بین بردن آفات موثر باشد.
- رشد اضافه گیاه را هرس کنید. این به شما کمک میکند گیاه را در مکانی کوچکتر جای دهید و گیاه هم بهتر به نور کم داخل خانه عادت میکند.
- برای آنکه رشد گیاه کمتر خواهد بود، از کود دهی به آن پرهیز کنید و گلدانش را هم عوض نکنید.
- تمام این مراحل را برای گیاهانی که از اول درون خانه بوده اند هم انجام دهید.
۱٫
در فصل پاییز باید گیاهتان را به نور کمتر عادت دهید. سعی کنید این کار را به تدریج انجام دهید، همانطور که در بهار هم باید به تدریج به نور زیاد عادتشان دهید. اگر گیاهتان را در بیرون از خانه گذاشته بودید، چند هفته قبل از اینکه آن را داخل بیاورید، گلدان آن را از سایه روشن به مکانی با سایه زیاد منتقل کنید. با این کار گیاه برگهایی تولید میکند که به نور کم مقاوم هستند. زمانی که گیاه را به درون خانه میآورید، برگهایی که در نور کم رشد کرده اند زودتر به شرایط خانه عادت میکنند.
۲٫
بعد از اینکه گیاه را به درون خانه آوردید، توقع تغییراتی آرام را داشته باشید، اما تغییرات ناگهانی طبیعی نیستند. به تدریج رشد کم خواهد شد، برخی از برگهای زرد میشود و میافتند، خاک مدت بیشتری مرطوب میماند. اما به یاد داشته باشید که گیاهتان به دوره استراحت نرفته، او تنها دارد به تغییرات محیطی، یعنی کم شدن نور و تغییرات دمایی، پاسخ میدهد.
۳٫
اگر چه ممکن است این زمان وقت مناسبی برای هرس باشد، اما اصلا برای کود دهی و تعویض گلدان خوب نیست. پروسه انطباق گیاه با شرایط جدید تا ماههای زمستان که طول روز کم شده و نور کاهش مییابد، طول خواهد کشید. وقتی با فرا رسیدن بهار طول روز دوباره زیاد میشود، گیاه بار دیگر رشد بیشتری و قویتری خواهد داشت.
۴٫
اوایل پاییز زمانی است که برخی از گیاهان گل دهنده نیازمند رسیدگیهایی خاص هستند. پیازهای گل نرگس در غفلت کامل شما هم به کارشان ادامه میدهند و بسته به گونه در ماه مهر (شروع پاییز) پدیدار میشوند و تا ۸ هفته میمانند. کاکتوس کریسمس به طول روزهای کوتاهتر و هوای خنکتر نیاز دارد (تا ۴ درجه سانتی گراد را هم میتواند تحمل کند). این خنکی به گیاه کمک میکند تا در زمستان گل دهد!
بنت قنسول نیاز به ۱۲ ساعت تاریکی کامل و دمایی حدود زیر ۱۵ درجه سانتی گراد دارد تا براکتههای رنگی و زیبای خود را تولید کند.
گیاهان خانگی زمستانی
در زیر لیست گیاهان خانگی که میتوانند دماهای پایین تا ۴ درجه سانتی گراد را تحمل کنند آمده است. گیاهانی که در جلوی نامشان پرانتز آمده میتوانند کمی بیشتر از گیاهان دیگر در بیرون از خانه بمانند و هوای سرد را تحمل کنند. این گیاهان میتوانند در جاهای سردتری از خانه قرار داده شوند و یا حتی در معرض بادهای سرد باشند.
– آزالیا
– مارچوبه زینتی – سرخس مارچوبه (۷ درجه سانتی گراد)
– کاکتوس (۷)
– کاکتوس کریسمس
– برگ عبایی (۱)
– کاملیا
– گونههای مرکبات
– نخل خرما
– سیکلامن (۷)
– اویار سلام یا نخل مرداب (۷)
– دراسنا
– آرالیا (۷)
– گونههای فیکوس
– فوشیا
– موچسب
– پاپیتال یا عشقه
– درخت نورا
– کراسولا
– یاس صورتی
– نخل کنتیا
– پرسیاوش
– کاج مطبق
– اگزالیس
– گل ساعتی
– پپرومیا
– گینورا یا جینورا (۷)
– نخل راپیس (منفی ۱ درجه سانتی گراد)
– فیکوس الاستیکا
– سدوم
– سیکاس
– گندمی
– سرخس شاخ گوزنی (۷)
– سرو پژیا (۷)
– پیچک سوئدی
– برگ بیدی (۷)
– گل پرنده بهشتی سفید (۷)
– یوکا (۷)