با نگاه کردن به ظاهر آن اصلا فکرش را نمیکنید که واقعی باشد! و تا زمانی که نزدیکش نشوید و تیغهای تیزش را حس نکنید هم باورتان نمیشود! درمورد کاکتوس اوبلمانیا حرف میزنیم!
این جنس از کاکتوسها واقعا که غیر معمول هستند! جنس اوبلمانیا تنها ۳ گونه دارد که همگی آنها از جنوب آمریکا آورده شده اند. ظاهر آنها خاص و بینطیر است و چشم هر بینندهای را خیره میکند! اوبلمانیاها عموما استوانهای شکل هستند و پوستی واکسی و غیر معمول دارند! این کاکتوسها مورد علاقه کلکسیون داران هستند، خصوصا گونه محبوبی از آن که تیغهای مشکی و بدنه بنفش دارد و، در شرایط مناسب، میتواند تا ۳۰ سانتی متر هم قد بکشد!
زیبایی اوبلمانیاها با نادر بودن و سختی پرورششان گره خورده است! اوبلمانیاها کم یاب هستند و در صورت یافت هم میتوانند گران باشند و نیازها و شرایط خاصی برای رشد میخواهند و در کل پرورششان میتواند چالش برانگیز باشد. به این دلایلی که گفتیم، بهتر است، تنها در صورت داشتن تجربه در پرورش کاکتوس آنها را تهیه کنید! پس انتخاب خوبی برای تازه کارها نیستند!
شرایط رشد
– نور
آنها به مکانی پر نور و روشن برای رشد نیاز دارند و در طول روز چند ساعت آفتاب مستقیم میخواهند تا به خوبی پرورش یابند. پس اگر خانه کم نوری دارید هم از پرورش آنها صرف نظر کنید!
– آبیاری
در طول فصل رشد، از بهار تا تابستان، اوبلمانیاها را به خوبی آبیاری کنید. و بعد در فصل زمستان آبیاری را کاهش دهید و آن را سبک، و چند وقت یک بار انجام دهید.
– دما
اوبلمانیا به مکانی با هوای گرم نیاز دارد. در فصل رشد کاکتوستان باید در شرایطی بسیار گرم نگهداری شود و در زمستان هم اصلا نباید در معرض هوای سرد و باد قرار گیرد. پس اوبلمانیا برای پرورش در شهرهای جنوبی کشور، که تابستانهایی سوزان و زمستانهایی معتدل دارند، مناسب است.
– خاک
خاکی با پی اچ کم، خاکی مناسب برای کاشت اوبلمانیا است. همانطور که میدانید خاکی که تهیه میکنید باید زهکشی و اکسیژن رسانی خوبی هم داشته باشد. اگر بعد از تهیه خاک فکر کردید که خاک سنگین است و زهکشی و اکسیژن رسانی ضعیفی دارد، مقداری شن یا سنگریزه به آن اضافه کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
– کود دهی
اوبلمانیاتان را در طول فصل رشد، با کودهایی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند کود دهی کنید. اگر کودی که تهیه کرده اید غلیط است، محلولی که به گیاه میدهید را رقیق تر از میزان گفته شده روی بسته کود درست کنید.
تکثیر
تکثیر اوبلمانیا مشکل است. اگرچه که آنها از طریق کاشت بذر هم میتوانند تکثیر شوند، اما در عمل بیشتر به بقیه کاکتوسها پیوند زده میشوند تا بتوانند زنده بمانند. این کاکتوس در زمان جوانیاش ایراد گیر و بد قلق است! در کل تکثیر آنها باید به افراد ماهر سپرده شود! اما اگر علاقه مند به تجربهای جدید هستید، میتوانید خودتان هم امتحان کنید! تعدادی بذر تهیه کنید و آنها را در خاک مخصوص بکارید و در مکانی گرم قرارشان دهید. امتحانش که ضرری ندارد!
تعویض گلدان
گلدان اوبلمانیاتان را میتوانید در ابتدای هر فصل رشد، عوض کنید! برای تعویض گلدان اوبلمانیا، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان کاکتوس خشک شود. سپس به کف و دیوارههای گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که کاکتوستان به راحتی از داخل گلدان خارج میشود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشههای گیاه آسیبی نرسانید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید و مواطب باشید که ریشههای گیاه را خیلی به هم فشرده نکارید. اگر گلدانی که گیاه را در آن میکارید چند سایز بزرگ تر از گلدان قبلی باشد، رشد گیاه با اختلال مواجه خواهد شد. چرا که گیاه با قرار گیری در گلدان بزرگ جدیدش، تمام انرژی خود را صرف تولید ریشه برای پر کردن فضای خاک میکند و انرژی اضافهای برای رشد برایش باقی نمیماند. برای تعویض گلدان اوبلمانیا حتما از دستکش استفاده کنید.