محققان عادات مربوط به خوردن و آشامیدن بیش از ۲۰ هزار آمریکایی را مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند الکل، قهوه، چای، نوشیدنیهایی که با شکر شیرین شدهاند و نوشیدنیهای رژیمی با درجاتی از پرخوری ارتباط دارند. مشروبات الکلی در جایگاه اول متهمان قرار دارند و باعث میشوند افراد روزانه به طور متوسط ۳۸۴ کالری بیشتر بخورند. نوشیدنیهایی که با شکر شیرین شدهاند مانند سودا، باعث میشوند افراد روزانه به طور متوسط ۲۲۶ کالری بیشتر مصرف کنند. با این حال آنچه شما را غافلگیر خواهد کرد، این است که محققان متوجه شدند قهوه باعث میشود روزانه ۱۰۸ کالری بیشتر بخورید. این در حالی است که نوشیدنیهای رژیمی منجر به پرخوری ۶۹ کالری میشوند.
جالب است بدانید قهوه باعث میشود بیشتر مواد غذایی پرکالری که مواد مغذی کمی دارد، بخورید. طبق نتیجه این تحقیق، نوشیدن یک فنجان قهوه در روز باعث میشود ۶۰ کالری اضافی تنها از طریق مواد غذایی پرکالری و کمارزش به دست آورید.
محققان فکر میکنند نوشیدنیهای رژیمی فرد موردنظر را کاملاً ارضاء نمیکنند و باعث میشوند وی بیشتر بخورد. شاید هم افرادی که نوشیدنیهای رژیمی مینوشند، احساس گناه کمتری دارند و بیشتر خود را متقاعد میکنند تا بعداً کالری بیشتری بخورند.
اما در مورد قهوه، چای و نوشیدنیهایی که با شکر شیرین شدهاند، باید بگوییم احتمال دارد برخی عکسالعملهای شیمیایی داخل مغز یا روده اتفاق بیفتد که باعث شود بیشتر بخوریم. با این حال، بیشتر باید عادات خود را مسئول پرخوری بدانید.
افراد معمولاً این نوشیدنیها را به تنهایی مصرف نمیکنند. مواد غذایی که معمولاً با این نوشیدنیها مصرف میشوند، سالم نیستند؛ چای با بیسکویت، سودا با همبرگر یا سیبزمینی سرخکرده، قهوه با شیرینی.
با این همه لازم نیست نوشیدن قهوه یا چای را متوقف کنید؛ زیرا این دو نوشیدنی سالم محسوب میشوند. بهتر است به هنگام نوشیدن این نوشیدنیها، به مواد غذایی همراهش توجه کنید و عادات خود را تغییر دهید.