حتما فضاهای سبزی را دیده اید که با کاکتوس پر شده اند و به نظرتان هم بسیار شیک آمده! چرا خودتان یکی از این کاکتوس آراییها را در باغچه انجام ندهید؟!
۱- کاکتوس اپونتیا (بیورتیل Beavertail)
سایز: ارتفاع تا حدود ۵۰ سانتی متر و عرض ۱۸۰ سانتی متر
گل: اپونتیا گلهای آلبالویی پر رنگ تا صورتی با بویی شبیه طالبی تولید میکند و از اواخر زمستان تا اوایل تابستان گل میدهد.
ایده دیزاین: این کاکتوس برای تزئین باغچه به شکل یک بیابان و کاشت شدن در کنار گیاهان مقاوم به خشکی عالی است. اپونتیا، کاکتوسی گلابی شکل و تیغ دار است که بدنهای به رنگ سبز – آبی دارد. پس برای ترکیب با دیگر گیاهان و ساخت باغچهای رنگارنگ عالی است.
۲- کاکتوس میرتلو (میرتلوکاکتوس جئومیتریزانس)
سایز: ارتفاع در حدود ۴ متر و عرض ۲٫۴ تا ۳٫۶ متر. گونههای تاج دار این گیاه معمولا کوچکتر هستند. در زادگاه خود، میرتلو کاکتوس، میتواند تودهای متراکم و انبوه به وجود آورد و تا ارتفاع ۹ متر هم رشد کند!
ظاهر: نام انگلیسی این کاکتوس شعله آبی است که آن را به خاطر بافت خاص قسمت بالای خود گرفته است. آن را از ظاهر شعمدانی شکل چند شاخهاش خواهید شناخت. رنگ گیاه سبز – آبی است و میوههایی به رنگ بنفش تولید میکند که شکل و طعمی بین بلوبری تا زغال اخته دارند!
ایده دیزاین: مانند خیلی از کاکتوسها، میرتلو هم در گلدان یا زمین پوشیده از سنگریزه یا تخته سنگ، خیره کننده میشود! اگر در منطقهای زندگی میکنید که میتوانید این کاکتوس را در زمین هم بکارید، میرتلو میتواند در نقطه کانونی یک باغچه مقاوم به خشکی کاشته شود.
۳- کاکتوس کندلابرا (Myrtillocactus cochal)
سایز: این کاکتوس به اندازه یک درخت کوچک در میآید و ارتفاع و عرضی به اندازه ۳ متر پیدا میکند.
گل: گلها فنجان مانند و به رنگ سفید عاجی هستند که در طول روز باز هستند و عصر هنگام بسته میشوند. میوه این کاکتوس خوردنی است، اگر چه اندکی اسیدی است.
ایده دیزاین: در زادگاه طبیعی خود، کندلابرا بر دامنه تپهها میروید، پس کاشت آن بر سراشیبیها، ظاهری طبیعی به آن میدهد. این گیاه برای کاشته شده در باغچههایی با گیاه مقاوم به خشکی و ترکیب با دیگر سکولنتها عالی است.
۴- کاکتوس اچینوسرئوس ترایگلوکدیئدس (Echinocereus triglochidiatus)
نام دیگر آن کاکتوس جوجه تیغی و کاکتوس جام شاه است.
سایز: پتانسیل رشد تا ارتفاع ۹۰ سانتی متری و عرض ۱٫۸ متری را دارد.
گل: گلهای براق و قرمز گیاه در بهار باز میشوند. میوههای این کاکتوس آبدار هستند و طعمی شبیه به توت فرنگی دارند و زمانی که به طور کامل میرسند به رنگ نارنجی روشن درمیآیند.
ایده دیزاین: ترایگلوکدیئدس را به همراه مریم گلی، شقایق شرقی، یوکا، پنستمون و علفهای زینتی بکارید.
۵- کاکتوس توپ طلایی (Parodia leninghausii)
ممکن است این کاکتوس را بیشتر به نام لاتین آن پیدا کنید. برج زرد و توپ لیمویی هم از دیگر نامهای این کاکتوس زیبا است.
سایز: ارتفاع در حدود ۱ متر
گل: گلها زرد هستند و گیاه تیغهایی بلند و بیخطر دارد.
ایده دیزاین: توپ طلایی به صورت دستهای میروید و انتخاب هوشندانهای برای باغچههای نیمه – مقاوم به خشکی است. این کاکتوس در گلدان هم منظرهای خیره کننده به وجود میآورد. این کاکتوس برای افرادی که تازه میخواهند کاشت کاکتوس در خانه را شروع کنند، عالی است.
۶- اچینوکاکتوس گروزونی (Echinocactus grusonii)
نام دیگر گیاه، کاکتوس بشکه طلایی است.
سایز: گیاه به ارتفاعی بیشتر از ۱۲۰ سانتی متر درمیآید.
گل: گروزونی گلهایی زرد – طلایی دارد.
ایده دیزاین: تعدادی از آنها را در یک تکه زمین با فاصله مساوی از هم و به صورت شطرنجی بکارید و از منظره زیبایی که درست میکنند غرق لذت شوید.
این کاکتوس با ظاهر خاصی که دار به راحتی قابل شناسایی است و احتمالا معروف ترین کاکتوس برای کاشت در باغچههای مقاوم به خشکی است.
– نکته! اگر خود این کاکتوسها را در جایی پیدا نکردید، میتوانید بذر آنها را از هر گلفروشی یا گلخانه کاکتوسی تهیه کنید.