این ابزار اندرویدی از نمایشگری با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل، پردازنده ۱.۵ گیگاهرتزی و رم ۲ گیگابایتی بهره میبرد که به معنی حرکت کند و آهسته میان صفحات هنگام باز بودن اپلیکیشن های زیاد است. اگرچه آلکاتل تاکید دارد که Xess هنوز یک محصول اولیه و نمونه آزمایشی است و تا محصول نهایی راه زیادی باقی مانده. هرچند که این شرکت برای عرضه یک محصول موفق باید به دنبال ارتقا چشمگیری در مشخصات فنی آن باشد.
یکی از خوبی های این تبلت که آن را برای همه بخشهای خانه مناسب میسازد، پایه یا استند نگه دارنده Xess است که می تواند تبلت را در زوایای مختلفی چون ۳۰، ۵۰ و ۷۵ درجه سر پا نگه دارد تا هنگام آشپزی، تماشای ویدیو یا طراحی به راحتی از آن استفاده کنید. علاوه بر این تبلت Xess به یک قلم دیجیتالی و محل دستگیرههای مناسبی در پشت دستگاه مجهز شده است. در پشت این هاب خانگی هم دو پورت یواسبی تعبیه شده که میتوانند کارکردهای فراوانی داشته باشند.
نمایشگر لمسی تبلت Xess از لمس همزمان ۱۰ انگشت پشتیبانی می کند و آلکاتل مجموعهای از جسچرهای کنترلی ویژه را هم در سیستمعامل آن تعبیه کرده تا بتوانید با حرکات دست در جلوی دوربین این تبلت، برحی دستورات ساده کنترلی همچون پخش یا توقف ویدیو را صادر کنید. از نظر تئوری با استفاده از این جسچرها یا دستورات حرکتی، هنگام کار در آشپزخانه دیگر نیازی نیست تا با دستان کثیفتان مواد غذایی را روی نمایشگر بمالید، اما در عمل سنسور آن هنوز چنان عالی و بی نقص نیست که بتوانید با اتکا به ان کارهای تان را انجام دهید.
آلکاتل هنوز قیمت و زمان عرضه این محصول را مشخص نکرده است و شاید هم با توجه به اینکه برای اغلب کاربران، تبلتهای عالی و معمولی جایگزین خیلی بهتری برای Xess هستند، هیچ وقت شاهد حضور این محصول اولیه در بازار نباشیم.