اما سرانجام روز گذشته دادگاه تجدیدنظر ایالات متحده آمریکا رایی را صادر کرد که بر اساس آن فعالیت گوگل در این زمینه کاملا قانونی برشمرده شد. پس از شکایت و ادعاهای گروه Authors Guild در خصوص تخلفات گوگل، این موضوع توسط دایره دوم قضایی دادگاه تجدید نظر نیویورک رد شد. این گروه متشکل از مجموعای از نویسندگان است که به دنبال احقاق حقوق قانونی خود در برابر شرکتهای بزرگ هستند.
دادگاه میگوید که سرویس Google Books در واقع تنها بخشهایی از متن هر کتاب را به صورت رایگان و آنلاین عرضه میکند و این شیوه هیچ گونه تعرضی به قانون حمایت از داراییهای معنوی به حساب نمیآید. بلکه این شیوه علمکرد کاملا بر اساس «استفاده منصفانه و عادلانه» دسته بندی میشود.
البته این اولین بار نیست که غول مانتین ویو در مقابل سیستم قضایی قرار میگیرد. علیرغم تلاشهای فراوان و قابل تقدیر نویسندگان، ناشران و شرکتهای تکنولوژی رقیب، برای مقابله با پروژه اسکن کتابهای چاپی، تا به اینجا گوگل در این زمینه سربلند بیرون آمده است.
در سال ۲۰۱۱ نیز یک ادعای تامین خسارت ۱۲۵ میلیون دلاری علیه گوگل تسلیم دادگاه شد که قاضی دادگاه نیویورک آن را رد کرد. این قاضی همان کسی بود که سال ۲۰۰۹ نیز شکایت مشابهی علیه گوگل بوکز را نامربوط تشخیص داده و آن را رد کرده بود. شاید دادگاه روز گذشته تازهترین داستانی باشد که از حماسه گوگل بوکز میشنویم، اما احتمالا آخرین آنها نخواهد بود.