به تازگی مارینا مازوکتو اقتصاددان ایتالیایی در مقالهای که با حمایت کمیسیون اروپا منتشر شده، به وضعیت کنونی اقتصاد دنیا و الزامات آن پرداخته است. وی در این مقاله اشاره میکند که پس از مدتها رکود اقتصادی، اکنون اقتصاد جهانی به جرقههایی برای شعلهور شدن نیاز دارد. و تاکید میکند برای این موضوع لازم است که سرمایهگذاریهای بزرگتر و ریسکپذیرتری از سوی دولتها انجام شود. وی در مقالهاش برای نمونهای موفق از این سرمایهگذاریها به ابزارهای محبوب امروزی اپل اشاره میکند.
البته اپل به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای جهان مطمئنا خیلی بیشتر از بسیاری حکومتها پول نقد و منابع را در اختیار دارد. اما پیشرفتهای فناورانهای که در پس پرده آیپادها، آیفونها و آیپدهای خارقالعاده مورد استفاده قرار گرفتهاند، تقریبا همگی توسط سازمانهای دولتی ابداع و حمایت شدهاند.
در اینفوگرافیک زیر میتواند ببینید تقریبا تمامی تکنولوژیهای حیاتی مورد استفاده در آیدیوایسها توسط وزارت دفاع ایالات متحده یا سازمانهای وابستهاش به وجود آمده اند.
برای مثال این ابزارها قابلیتهای مکانیابی و GPS خود را مدیون نیروی دریایی ارتش هستند و «سازمان پروژههای تحقیقاتی پیشرفتهٔ دفاعی» یا دارپا از سرمایهگذاران Siri است. در حقیقت شرکت اصلی سازنده سیری، که در سال ۲۰۱۰ این تکنولوژی را به اپل فروخت، هنوز بالغ بر نیمی از درآمد سالیانه خود را از پروژههای وزارت دفاع کسب میکند.
ارتش آمریکا اغلب یکی از حامیان طرحهای با میزان ریسک بسیار بالا بوده و نتیجه آن را میتوانید در خط تولید اپل و بسیاری دیگر از شرکتهای اسمارتفون ساز ببینید. و ثمره آن هم تولد خانواده بزرگی از ابزارها است که تصور دنیای بدون آنها اکنون مشکل و شاید غیرممکن باشد.
سازمانها و موسسات مورد اشاره در اینفوگرافیک:
- موسسه رادار سلطنتی
- وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا
- دارپا
- وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا
- آژانس اطلاعات مرکزی – سیا
- بنیاد ملی علوم آمریکا
- سامانه موقعیتیاب جهانی – جیپیاس
- موسسه ملی بهداشت
- اداره تحقیقات ارتش
- نیروهای نظامی ایالات متحده
- نیروی دریایی ایالات متحده
- سازمان اروپایی پژوهشهای هستهای – سرن
عباس واحدی