رونمایی رسمی اسنپ دراگون ۸۲۰: ۴۰ درصد قدرت گرافیکی بیشتر با Adreno 530 GPU
1
اولین جزئیات این چیپ غول آسا و کارایی واحد گرافیک آن هم چند روز پیش به بیرون درز کرده بود. متاسفانه کوالکام هنوز حاضر نیست تا جزئیات واحد پردازنده مرکزی چیپ متمرکز ۸۲۰ را منتشر کند. اما امروز جزئیات خوبی درباره واحد گرافیکی آن رسما اعلام شد. علاوه بر این میدانیم که این چیپ قرار است اولین هسته ۶۴ بیتی سفارشی شده ویژه کوالکام باشد که مبتنی بر معماری خالص Cortex A نیست و تغییرات مورد نظر کوالکام در آن لحاظ شده اند.
Adreno 530 GPU
اولین موضوع مهم درباره این واحد گرافیک این است که کارایی آن در اسنپدراگون ۸۲۰ بهبود ۴۰ درصدی را نشان میدهد و نسبت به Adreno 430 GPU مورد استفاده در اسنپدراگون ۸۱۰ یک پیشرفت قابل قبول به شمار می رود. این واحد گرافیک اکنون می تواند در اغلب بنچمارکهای گرافیک موبایل در صدر بایستد. و جالب اینجا است که در کنار بهبود ۴۰ درصدی کارایی، مصرف انرژی این چیپ هم کاهش ۴۰ درصدی داشته است.
آدرینو ۵۳۰ از OpenGL ES 3.1 و Android Extension Pack پشتیبانی می کند. و حتی در برخی پلتفرمهای جدیدتر از OpenGL ES 3.2 هم پشتیبانی می شود. پردازش ویدیویی هم در این محصول بهبود چشمگیری داشته است. این چیپ جدید قادر است ویدیوهایی با کیفیت ۴K و سرعت ۶۰ فریم بر ثانیه را از طریق راههای ارتباطی چون HDMI 2.0 روی مانیتور پخش کند. همچنین در ارسال بیسیم اطلاعات ویدیوها را با کیفیت ۴K و ۳۰ فریم بر ثانیه به راحتی به تماشا میگذارد.
با اضافه شدن پردازنده سیگنال تصاویر Spectra ISP به اسنپدراگون ۸۲۰ کیفیت عکسها هم بهتر شده است. از آنجایی که این جمله بسیار مبهم و غیر قابل سنجش است، کوالکام برای نمایش بهتر موضوع، تصویر زیر را هم منتشر کرده است که نشان میدهد چگونه پردازنده سیگنال تصویر جدید میتواند دامنه رنگی بیشترو پویاتری را ضبط و پخش نماید. Spectra ISP همچنین قادر به پشتیبانی از تصویر برداری چند دوربینه تا حداکثر ۳ سنسور تصویری است که به صورت همزمان کار میکنند. و همچنین می تواند تا کیفیت ۲۵ مگاپیکسل را پشتیبانی کند.
انتظار میرود که اسنپدراگون ۸۲۰ تحت فرآیند ۱۶ نانومتری FinFET شرکت TSMC تولید شده و از ابتدای ۲۰۱۶ در دستگاههای واقعی شاهد حضور آن باشیم.