این شرکت داروی آرامبخش معروف خود به نام Abilify را در یک سری آزمایش به کار گرفته تا این داروهای جدید دیجیتالی را مورد بررسی قرار دهد. در این سیستم، یک تراشه کوچک داخل قرص موردنظر قرار میگیرد که پس از قورت دادن، به راحتی قابل شناسایی است. یک اپلیکیشن که توسط شرکت کالیفرنیایی Proteus ساخته شده، برای شناسایی این قرص مورد استفاده قرار میگیرد و تأیید میکند که قرص موردنظر توسط بیمار مصرف شده است. اگر بیمار به هر دلیلی قرص خود را مصرف نکند، این اپلیکیشن به پزشک معالج اطلاع میدهد.
سیستم حسگر این قرص از یک تکه کوچک منیزیم و مس استفاده میکند که داخل قرص قرار میگیرد. زمانی که این فلزها با محیط اسیدی معده تماس پیدا میکند، یک ولتاژ کوچک ایجاد میشود که توسط حسگر داخل پوست نیمتنه بیمار، شناسایی میشود. این حسگر اطلاعات را به اپلیکیشن موردنظر روی گوشی هوشمند میفرستد. سپس اطلاعات با پزشک معالج به اشتراک گذاشته میشود، البته اگر بیمار اجازه این کار را بدهد.
سازمان غذا و داروی آمریکا هم این دارو و هم سیستم حسگر آن را به صورت مجزا تأیید کرده است. حالا این سازمان دولتی آماده است تا این دارو و حسگر را با یکدیگر و با استفاده از یک سری استانداردهای مکمل مورد ارزیابی قرار دهد تا در گروه جدید داروهای بسیار پیشرفته قرار بگیرند. اگرچه این تراشه و سیستم حسگر با داروی Abilify مورد آزمایش قرار گرفته است؛ اما با هر داروی دیگری سازگار است و در حال حاضر با داروهای دیابت و فشارخون بالا در حال آزمایش است. اگر این سیستم مورد تأیید قرار بگیرد، دری به روی داروهای دیجیتال باز خواهد شد و کار شرکتهای دیگر برای استفاده از حسگرهای مبتنی بر قرص به روشهای جدید راحتتر میشود.