۱- چای سبز
عطر چای سبز بیشتر از چای سیاه است. بعد از چیدن و خشک کردن برگ چای از طریق فرایند گرمایش جلوی تخمیر آن گرفته می شود. هر فنجان چای سبز ۲۵ میلگرم کافئین دارد، غنی از آنتی اکسیدانت است، که از بیماریهایی همچون مشکلات قلبی و سرطان پیشگیری می کند.
۲- چای سفید
برگ چای سفید را هنگامی که هنوز تازه سبز شده می چینند تا عطر آن حفظ شود. میزان کافیئن آن کمتر و ۱۵ میلیگرم در هر فنجان است، اما میزان آنتی اکسیدانت آن به دلیل فراوری کمتر بیشتر است. بغیر از خواص ضد سرطان و بیماریهای قلبی، چای سفید برای دیابت هم مفید است.
۳- چای گیاهی
اینها به معنی واقعی چای نیستند، بلکه مخلوطی از گیاهان، گلها و میوه های خشک هستند. این چای کافئین ندارد. از چای های گیاهی لاغری پرهیز کنید زیرا حاوی مسهل های مضر هستند.
اگرچه هنوز تحقیق کمی بر روی چای های گیاهی انجام شده، اما یک تحقیق نشان می دهد که نوشیدن ۳بار چای هیبیسکوس در روز می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. شواهدی هم در دست است که چای پپرمینت برای آرام کردن دل درد، و چای کامومیل هم برای کمک به بیخوابی موثر هستند.
۴- چای سیاه
بیش از ۷۵ درصد چای مصرفی جهان چای سیاه است. چای سیاه، مانند باقی چای های جهان، از برگ گیاهی به نام علمی "کاملیا سیننسیس" بدست می آید. این چای در هر فنجان حاوی ۴۰ میلیگرم کافئین است و مزه تلخی دارد. این چای به دلیل وجود موادی در آن از میزان کلسترول بدن کم می کند، و نوشیدن سه نوبت چای سیاه می تواند به میزان ۲۱ درصد از حمله قلبی جلوگیری کند.
۵- چای اولانگ
به دلیل زمان تخمیر کوتاهتر، چای اولانگ مزه قوی دارد. هر فنجان از این چای ۳۰ میلیگرم کافئین دارد. به گفته یک متخصص مواد تغذیه، مصرف چای اولانگ می تواند به کاهش وزن کمک کند.
۶- چای عطری
این نوع از چای از ترکیب برگ چای سبز، سفید و سیاه و آمیختن آن با مواد معطر مانند پوست پرتقال، دارچین و لاواندر بدست می آید. خاصیت آنتی اکسیدانت آن مشابه دیگر چای هاست، اما آنها که با عطر بلوبری و دیگر سوپر میوها آمیخته هستند خاصیت آنتی اکسیدانت بیشتری دارند. اما متخصصان بعضی از انواع این چای را با احتیاط تجویز می کنند، زیرا ممکن است همه خواص چای را نداشته باشند.
همانگونه که می بینید نوشیدن چای می تواند خواص بهداشتی زیادی داشته باشد، و به همین دلیل عادت نوشیدن چای شما را سالمتر نگاه می دارد.