شرکت دخانیات آمریکایی "آر.جی. رینولدز توباکو کمپانی" که مرکز آن در "وینستون سالم" در ایالت کارولینای شمالی است، دومین تولیدکنندهی بزرگ محصولات دخانیات در ایالات متحده آمریکاست.
این شرکت دخانیات شماری از برندهای معروف سیگار را تولید میکند، مانند کَمل، پالمال یا امریکن اسپیریت. درآمد سالانهی این شرکت به میلیاردها دلار سر میزند.
حال آر.جی. رینولدز باید میلیاردها دلار از درآمد خود را به بیوهای از شهر پنزاکولا بپردازد.
دادگاهی در ایالت فلوریدا این کنسرن بزرگ دخانیات را به غرامتی بالغ بر ۲۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار محکوم کرده است. این بزرگترین رقمی است که تاکنون دادگاهی در تاریخ این ایالت به عنوان غرامت برای یک شاکی فردی در نظر گرفته است.
جفری رابرن، معاون رئیس این کنسرن دخانیات در این رابطه به روزنامه "نیویورک تایمز" گفت که علیه این شکایت تقاضای تجدیدنظر خواهد کرد.
خانم کینسیا رابینسون پس از آنکه همسر ۳۶ سالهاش در سال ۱۹۹۶ بر اثر سرطان ریه درگذشت، در سال ۲۰۰۶ علیه شرکت دخانیات آر.جی. رینولدز به دادگاه شکایت کرد.
همسر خانم رابینسون به مدت ۲۰ سال روزانه دو تا سه بسته سیگار استعمال میکرده است.
خانم رابینسون شرکت دخانیات آر.جی. رینولدز را متهم میکند که خطرات ناشی از مصرف دخانیات و خطر اعتیاد تولیدات دخانی را پنهان نگاه داشته است.
خانم رابینسون به نیویورک تایمز گفت، هنگامی که خبر حکم دادگاه را شنیده، نخست چنین فهمیده که صحبت از "میلیون" است، ولی بعد وکیل مدافع او گفته که رقم باورنکردنی "میلیاردی" است.
نیویورک تایمز مینویسد که خانم رابینسون و همسر فوت کردهاش دو فرزند مشترک دارند که امروز ۲۳ و ۲۹ ساله هستند.
خانم رابینسون با همسرش که راننده مینیبوسهای "شاتل" یک هتل بوده، مدت شش سال زندگی زناشویی داشته است. آقای رابینسون مصرف دخانیات را از ۱۳ سالگی آغاز کرده بود، به طوری که خانم رابینسون در مورد میزان مصرف سیگار همسرش میگوید که او گاه سیگار را با سیگار روشن میکرده است.
هیأت منصفهی دادگاه در حکم خود حق را به خانم رابینسون داده است. در این حکم آمده که شرکت دخانیات آر.جی. رینولدز به عمد خطر سلامتی ناشی از مصرف دخانیات را پنهان کرده است.
هیأت منصفه میگوید که شرکت آر.جی. رینولدز به وضوح تمام برجسته نکرده که نیکوتین اعتیادآور است و سیگار حاوی مواد سمی است.
وکلای خانم رابینسون به هیأت منصفه یک فیلم تبلیغاتی سال ۱۹۹۴ را نشان دادهاند. مسئولان ارشد شرکت آر.جی. رینولدز در این فیلم به بینندگان میگویند که سیگار کشیدن نه سرطانآور و نه اعتیادآور است.
از سوی دیگر اسناد داخلی شرکت آر.جی. رینولدز نشان میدهند که این شرکت از ۶۰ سال پیش بدین سو میدانسته که پیامد مصرف دخانیات عکس ادعای فیلم تبلیغاتی است.