رمضانعلی سبحانیفر، عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در "کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه" اعلام کرد که فیلترینگ نرمافزار پیامرسان "واتساپ" تصویب شده است.
این نمایندهی مجلس در گفتوگویی با خبرگزاری "ایسنا" گفت:«فیلترینگ این نرمافزار از قبل در دستور کار بود، اما فیلترینگ دو نرمافزار وایبر و تانگو هیچوقت مطرح نبوده است.»
این تصمیم کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه چند روز بعد از آنکهقوه قضائیه به دولت یک ماه مهلت داد تا "وایبر" و "واتساپ" را فیلتر کند، گرفته شد.
غلامحسین محسنیاژهای، معاون اول قوهی قضائیه در نامهی خود به محمود واعظی، وزیر ارتباطات کشور تهدید کرد که اگر دولت تا حداکثر یک ماه این نرمافزارها را فیلتر نکند، قوهی قضائیه خود "اقدام مقتضی" را به عمل خواهد آورد.
سبحانیفر بار دیگر تاکید کرد که کارگروه به همراهی وزارت ارتباطات در تلاش است تا شبکههای اجتماعی ملی را جایگزین شبکههای خارجی کند. او مدعی شد که این شبکهها "کارکرد بومی" خواهد داشت و جایگزین مناسبی برای نرمافزارهای خارجی است.
جدال بر سر فیلترینگ شبکههای اجتماعی و نرمافزارهای پیامرسان میان قوهقضائیه و دولت روحانی از آغاز کار دولت یازدهم آغاز شد و همچنان ادامه دارد. محسنی اژهای ابراز تاسف کرده بود که با اینکه قوهی قضائیه پیش از این به دولت مهلتی سهماهه برای "پالایش اینترنت" داد، دولت هیچ اقدام لازمی انجام نداد.
احمدیمقدم: استفاده اصولی از فنآوری اجتنابناپذیر است
اسماعیل احمدیمقدم، فرماندهی نیروی انتظامی در واکنشی تازه به احتمال فیلترینگ نرمافزارهای پیامرسان گفت که "استفاده اصولی" از فنآوریهای ارتباطاتی لازمهی پیشرفت در دنیای کنونی و اجتنابناپذیر است.
او بار دیگر تاکید کرد که رعایت "نکات و ضوابط" در استفاده از فنآوریها ضرورت دارد و در صورت استفاده نادرست، زیانهای این شبکهها از سود آن بیشتر خواهد بود.
احمدیمقدم پیش از این مدعی شده بود که به دنبال طراحی نرمافزاری برای "فیلترینگ هوشمند" شبکههای اجتماعی هستند. او گفته بود که این نرمافزار "بخشهای مجاز و مفید" شبکههای اجتماعی را قابل دسترس خواهد کرد.