همه شرکتهای بزرگ فناوری، که در حال تحقیقات آکادمیک هستند، در حال پیشگامی در شکلی از هوش مصنوعی به نام یادگیری عمیق هستند. این یک هوش مصنوعی است که در پس فناوری تشخیص صحبت مانند Siri و جستوجوی صدا در گوشیهای اندروید، جستوجوی تصویز و ترجمه زبان است. تاکنون، این فناوریها در این زمینهها از نظر دقت رکورددار بودهاند.
مایکروسافت ادعا میکند آدم این رکوردها را خواهد شکست. آمد دو برابر در تشخیص تصاویر ماهرتر است و از ۳۰ دستگاه کمتر استفاده میکند. پیتر لی، رئیس تحقیقات مایکروسافت، اذعان داشت که در بنچمارک آزمایشی به نام ImageNet 22k آدم توانست در صدر عملکرد مغز گوگل قرار گیرد. این آزمون توصیفی بدین شرح بود که چطور هوش مصنوعی شما پایگاهی شامل ۲۲ هزار تصویر را پردازش میکند؟
با این حال، قرار نیست آدم فوراً جایگزین مغز گوگل شود. همه چیز به بهینه کردن سیستم مربوط میشود و اینکه چطور اطلاعات پردازش میشوند و چطور سرورها با هم ارتباط برقرار میکنند. هر سیستمی که تحت عنوان یادگیری عمیق در حال کار است از مغز بشر الگو میگیرد؛ مخصوصاً شبکه اعصاب و سپس پردازش اطلاعات و ارسال به مغز.
البته هر چه این سیستمها در مقیاس گستردهتری ارائه میشوند بیشتر و بیشتر تکرار آنها سخت و پیچیده میشود. آدم این مشکل را با عدم تقارن حل میکند. در این حالت، جریان اطلاعات در سیستمهای جداگانه تقسیم میشوند و سپس نتایج نهایی در هم ادغام میشوند. به همین علت، آنقدر که به نظر میرسد مشکلساز نیست.
مایکروسافت ادعا میکند که این پروژه هنوز در دوران طفولیت خود است و تصمیمی برای عرضه عمومی آن گرفته نشده است. اگر چه، راه خود را در محصولات کنونی مایکروسافت مانند بینگ (Bing) باز خواهد کرد.
سعیده اکبری